i la seua obra.
 Es menester escriure en valencià.
 Ha de tindre sentit.
 No heu d’escriure res ofensiu.
Nacionalistes
Anarquistes
Comunistes
Socialistes
Falangistes
Conservadors
Liberals
II República Colp d’ Estat
Guerra Civil...
 Nasqué el 1911 a Castalla al si d'una
família rural acomodada.
 Començà la seua carrera com a
escriptor i periodista el...
 Després de la mort de Franco, Enric
Valor pogué difondre lliurement les
seues idees i obra literària i
començà a rebre h...
 Amb Carles Salvador i Sanchis i
Guarner, va ser un del grans
propulsors de la normativització
del català al País Valenci...
 La part de la seua obra més important és la
narrativa.
 L'ambició d'Aleix (1950-1960).
 La idea de l'emigrant (1982).
...
 -Trilogia sobre Cassana (nom literari de Castalla):
 - “Sense la terra promesa” (1982),
 -“Temps de batuda” (1983) i
...
 La rondalla és una narració de transmissió oral i d’autoría
anònima, sobre uns fets que es presenten com a imaginaris. E...
 La seua obra més coneguda són
les Rondalles valencianes
(1950-1958), on recopila i dóna
caràcter literari a 36 rondalles...
Aquestes Rondalles valencianes es classifiquen en tres tipus:
 Rondalles meravelloses: On intervenen éssers humans
dotats...
Les rondalles d’Enric Valor presenten unes característiques
que les diferencien d’altres reculls rondallístics:
 La histò...
Conte contat,
conte acabat 
A tAll de cloendA…
Enric valor angels, miriam i inés
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Enric valor angels, miriam i inés

1,514 views

Published on

Published in: Travel
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,514
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
167
Actions
Shares
0
Downloads
18
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Enric valor angels, miriam i inés

 1. 1. i la seua obra.
 2. 2.  Es menester escriure en valencià.  Ha de tindre sentit.  No heu d’escriure res ofensiu.
 3. 3. Nacionalistes Anarquistes Comunistes Socialistes Falangistes Conservadors Liberals II República Colp d’ Estat Guerra Civil Espanyola ( 1936- 1939) Nacionals Vs. Republicans Francisco Franco Dictadura Militar •Repressió al costat republicà: -Abolició dels estatuts d’autonomia de la II República -Prohibició d’ ús de les llengües autonòmiques. VS.
 4. 4.  Nasqué el 1911 a Castalla al si d'una família rural acomodada.  Començà la seua carrera com a escriptor i periodista el 1930 amb 19 anys.  Proclamada la República desenvolupà la seua faceta política, que hagué de ser restringida durant el franquisme.  Vora la dècada dels 60 començà a contactar, en la clandestinitat, amb els nacionalistes valencians més rellevants que havien sobreviscut la guerra, participant en nombroses tertúlies i posant les bases de la recuperació dels anys posteriors.
 5. 5.  Després de la mort de Franco, Enric Valor pogué difondre lliurement les seues idees i obra literària i començà a rebre homenatges, distincions d'agraïment i premis literaris i lingüístics.  Fins i tot es promogué com a candidat al Premi Nobel de Literatura poc abans de la seua mort a València en el 2000.
 6. 6.  Amb Carles Salvador i Sanchis i Guarner, va ser un del grans propulsors de la normativització del català al País Valencià, difonent la gramàtica de Pompeu Fabra.  El 1983 publicà “La flexió verbal” (Tres i Quatre), posant ordre en l‘àmplia dialectalització de la conjugació verbal del País Valencià i que és encara un referent per a la normativa actual dels verbs valencians.
 7. 7.  La part de la seua obra més important és la narrativa.  L'ambició d'Aleix (1950-1960).  La idea de l'emigrant (1982). Presenta la dualitat modernista camp/ciutat i un estil amb un llenguatge molt acurat. Mostra les tradicions i la llengua pura del camp.
 8. 8.  -Trilogia sobre Cassana (nom literari de Castalla):  - “Sense la terra promesa” (1982),  -“Temps de batuda” (1983) i  -“Enllà de l'horitzó” (1991).  És una gran saga on retrata la societat de principis del segle XX.  “Enllà de l'horitzó”, l'última novel·la de la trilogia, narra en primera persona com l'esclat de la Guerra Civil agafa el narrador-protagonista (Frederic, professor de València que passa l'estiu al mas familiar) a Cassana.
 9. 9.  La rondalla és una narració de transmissió oral i d’autoría anònima, sobre uns fets que es presenten com a imaginaris. Es caracteritza per l’ús d’una série de fórmules fixes que inicien i tanquen el relat.
 10. 10.  La seua obra més coneguda són les Rondalles valencianes (1950-1958), on recopila i dóna caràcter literari a 36 rondalles populars valencianes, de gran valor folklòric i narratiu.  Altres obres d'estil similar són les Narracions de la Foia de Castalla (1953) i Meravelles i picardies (1964-1970).
 11. 11. Aquestes Rondalles valencianes es classifiquen en tres tipus:  Rondalles meravelloses: On intervenen éssers humans dotats de facultats sobrenaturals i objectes amb virtuts màgiques que ajuden l’heroi a arribar al seu fi.  Rondalles de costums: que reflecteixen la manera de viure de la societat agrària, amb persones que resolen es conflictes sense cap ajuda meravellosa.  Rondalles d’animals: en què els personatges són animals humanitzats; les més pròximes a les faules.
 12. 12. Les rondalles d’Enric Valor presenten unes característiques que les diferencien d’altres reculls rondallístics:  La història es situa en uns espais valencians concrets: la Serra i la Foia de Castalla, Bèlgida...  No hi ha sols un treball de recopilació propi folklorista, sinó un acte de creació literària.  Hi ha una selecció de rondalles d’acord amb criteris de “bon gust”; sabem per declaracions de l’autor que algunes rondalles han estat modificades o no publicades perquè són massa grolleres o escatològiques.
 13. 13. Conte contat, conte acabat  A tAll de cloendA…

×