Successfully reported this slideshow.
Your SlideShare is downloading. ×

Imprimarea 3D

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Upcoming SlideShare
Imprimante 3D
Imprimante 3D
Loading in …3
×

Check these out next

1 of 12 Ad

More Related Content

Advertisement

Imprimarea 3D

  1. 1. Imprimarea 3D
  2. 2. Introducere Ce este imprimarea 3D? *AMF – Additive Manufacturing File De curând, echipamentele pentru imprimare 3D sunt disponibile atât pentru producția industrială cât și pentru utilizatorii casnici. Prin utilizarea imprimării 3D se pot crea produse având aproape orice formă.
  3. 3. 01 02 03 04
  4. 4. Un cap de imprimantă pulverizează după fiecare depunere, un jet fin de adeziv, jet de adeziv ce solidifică punctual pulberea astfel încât să fie respectat conturul tridimensional al obiectului. După fiecare ciclu de depunere a pulberii şi pulverizare de adeziv, suprafaţa de lucru este coborâtă cu 0,1 mm – corespunzător grosimii stratului de pulbere ce urmează a fi depus. Odată cu adezivul pot fi pulverizate şi culori astfel încât obiectele realizate să fie colorate. Functionare - imprimare 3D Imprimanta 3D depune pe o suprafaţă de lucru straturi succesive de pulbere. Fiecare strat are o grosime de aproximativ 0,1 mm.
  5. 5. Imprimanta Adeziv Proces pulverizare Dupa imprimare Modelul 3D Obiectul 3D este importat şi “aşezat” pe suprafaţa de lucru cu ajutorul software-ului imprimantei Obiectul final in funcţie de destinaţia obiectului final, acesta poate fi impregant cu diverse substanţe astfel încât să aibă durabilitatea cerută.
  6. 6. Istoric Scurt istoric al imprimării 3D Într-un brevet, acesta a definit stereolitografia ca ‘o metodă și aparat de fabricare a obiectelor solide prin “imprimarea” succesivă de straturi subțiri de material ce se întărește sub acțiunea razelor ultraviolete, unul peste altul’. Prin aceasta a stabilit baza pentru ceea ce azi cunoaștem a fi fabricația aditivă – sau imprimarea 3D.
  7. 7. Ziar american, 1987
  8. 8. RepRap Proiectul RepRap RepRap folosește o tehnică de fabricație aditivă denumită Fused Filament Fabrication (FFF) pentru a aplica materialul în straturi: un filament de plastic este derulat de pe bobină, topit și depus pentru a fabrica o piesă. În urma proiectului RepRap a apărut prima imprimantă 3D tip desktop.
  9. 9. Mulţumesc! Pentru mai multe întrebări, mă puteţi contacta pe: https://makeupbyemilyy.wordpr ess.com/ sau anghelemilia21@stud.ase.ro

×