Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Prezentimii2

3,808 views

Published on

Mesimet ne fizike per klasen e 6 pjesa e 2

Published in: Education
  • Login to see the comments

Prezentimii2

  1. 1. Renia e lire e trupave Toka i terheq te gjithe trupat ju e dini se kur hudhim topin lart , ai ne njefare lartesie do te ndalet e mandej do te bjere ne toke . Po ashtu edhe nje gur te ngritur lart e leshojme aj do te bjere ne toke. Me kete kuptojme se forca e rendeses se tokes ndryshi forca e gravitetit i terheq te gjithe trupat prandaj trupat bien ne toke
  2. 2. Pse trupat kane peshe  Trupat me masa te ndryshme toka I terheq me forca te ndryshme , trupin me mase me te madhe toka e terheq me fort se trupin me mase te vogel per kete arsue edhe trupin me mase me te madhe themi se eshte me I rende kurse ate me mase te vogel themi se eshte me ilehte . Nga kjo rrjedhe se edhe pesha e trupave eshte nje force meqe forcen e masim me njuton edhe peshen e matim me njuton N. Forca prej njutoni (1N) eshte ajo force me te cilen toka I terheq trupin me mase 100 g.
  3. 3. Isak Njutoni
  4. 4. Puna dhe energjia  Te gjithe ne kryejme ndonje pune ne shtepi , shkolle ose duke luajtur , mirepo per ti kryer disa pun kerkohet ushqim , lende djegese ose makina dhe vegla te ndryshme. Kur trupin e ngreme ne njefare lartesie ne kryejme pune .
  5. 5. Photo
  6. 6. PUNOI: Eliot Dylazeka 
  7. 7. Keni ndonje pyetje Keni ??? ndonje pyetje

×