Fastelektriker

933 views

Published on

Forbrukerinformasjon om den nye fastelektrikerordningen. Du sjekker bil, helse og tenner, men hva med boligens el-anlegg? Det er trygt å vite at alt er i orden. Laget av C.T. Lotherington, Elektro-Nytt AS

Published in: Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
933
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Fastelektriker

 1. 1. …det er godt å vite at alt er i orden.
 2. 2. Hvorfor fastelektriker? <ul><li>Din Fastelektriker vil kontrollere boligens elektriske anlegg og gi deg råd om hva du må og bør utbedre for å få en trygg bolig. </li></ul><ul><li>Etter første kontroll vil din Fastelektriker følge boligen din og vite hva du trenger å utbedre og når. </li></ul>
 3. 3. Gammelt el-anlegg? <ul><li>Én av tre familier har elektriske anlegg som er mer enn 20 år gamle. Samtidig øker vi bruken ved kjøp av stadig nye elektriske apparater. </li></ul><ul><li>” Et elektrisk anlegg på 15-20 år er ikke nødvendigvis gammelt. Det ville bety at hus bygget i 1991 hadde et utdatert elektrisk anlegg, i følge sjefingeniør Jostein Grav i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB). Problemene oppstår hvis det skjer en bruksendring. Et anlegg som fungerer bra for et eldre menneske, tåler ikke nødvendigvis de påkjenninger en barnefamilie utsetter det for. Unge familier i tidsklemme skal gjerne vaske, koke og tørke klær samtidig. En gjennomgang av el-anlegget med Fastelektrikeren er fornuftig for å sjekke om anlegget er i forskriftsmessig stand, og særlig hvis det skal skje en endring av forbruksmønsteret.” </li></ul>Kilde: Fastelektrikerens boligstips: Det er godt å vite at alt er i orden.
 4. 4. Du har ansvaret – Fastelektrikeren gjør jobben <ul><li>Fastelektrikeren overtar ikke det formelle ansvaret </li></ul><ul><li>for el-anlegget i boligen din, men hjelper deg med å utøve det. </li></ul><ul><li>Det betyr i praksis at du lar Fastelektrikeren utføre en el-kontroll ,og gjør en vurdering av standarden på el-anlegget ditt. Etter el-kontrollen vil Fastelektrikeren fortelle deg hva du må gjøre </li></ul><ul><li>noe med fordi det er farlig. Hva du bør gjøre noe med fordi det kan være lønnsomt og gir en ekstra trygghet . </li></ul><ul><li>Du må betale for el-kontrollen, men det koster ingenting å inngå selve Fastelektrikeravtalen. Når du har undertegnet avtalen, vil Fastelektrikeren kontakte deg så hyppig som dere sammen finner ut at det er behov for, akkurat som du jevnlig får innkalling til tannlegen eller leverer bilen på service. </li></ul>Slik skal et moderne sikringsskap være, med automatsikringer, overspenningsvern og jordfeilbryter
 5. 5. Reduser energiforbruket <ul><li>Elektrikeren gir deg størst gevinst </li></ul><ul><li>Styr energiforbruket </li></ul><ul><li>Enkle løsninger – god økonomi </li></ul>Spar energi. Med et styringsanlegg kan du enkelt regulere varmen i hele huset fra samme sted.
 6. 6. Sikkerhet <ul><li>Sikringsskap med automatsikringer </li></ul><ul><li>Overspenningsvern </li></ul><ul><li>Jordfeilbryter </li></ul><ul><li>Ekstra stikkontakter </li></ul><ul><li>Spesielle krav til bad, kjøkken og vaskerom </li></ul><ul><li>Spesielle krav til barnerom </li></ul><ul><li>Stikkontakt med tidsbryter </li></ul><ul><li>Komfyrvakt </li></ul><ul><li>Innbruddsalarm </li></ul><ul><li>Brannalarm og røykvarslere </li></ul>På barnerom må det bare være fastmonterte lamper og varmeovner.
 7. 7. 4 av 10 branner… <ul><li>4 av 10 branner starter i det elektriske anlegget. </li></ul><ul><li>20.000 branner hvert år i Norge. </li></ul><ul><li>20 personer omkommer årlig i forbindelse med brann. </li></ul><ul><li>Norsk statistikks undersøkelse viser at nesten halvparten av befolkningne har elanlegg som er mer enn 15 år gamle. </li></ul>Brannalarm og røykvarslere redder liv. Kilde: Fastelektrikerens boligstips: Det er godt å vite at alt er i orden.
 8. 8. Varme <ul><li>Varmekabler i gulvet </li></ul><ul><li>Varmeovner </li></ul><ul><li>Varmestyring </li></ul><ul><li>Varmepumpe </li></ul>Med elektronisk termostat for natt- og dagsenkning kan du spare opp til 25 prosent energi.
 9. 9. Lys <ul><li>Lysregulering </li></ul><ul><li>LED- og halogen lyskilder </li></ul><ul><li>Spotlamper </li></ul><ul><li>Nedlys og opplys </li></ul><ul><li>Taklys </li></ul><ul><li>Ganger og trapper </li></ul><ul><li>Automatisk lysbryter (Bevegelsessensor) </li></ul>På kjøkkenet og i trapper bidrar god og riktig belysning også til å skape ekstra trygghet.
 10. 10. Ute <ul><li>Belysning </li></ul><ul><li>Stikkontakter </li></ul><ul><li>Hagebelysning </li></ul><ul><li>Terrassevare- og belysning </li></ul><ul><li>Markise-/gardinstyring </li></ul><ul><li>Garasjen </li></ul><ul><li>Varmekabel i trapp og inngangsparti </li></ul><ul><li>Porttelefon </li></ul>Utebelysning skaper stemning og er et ekstra vern mot uønskete gjester.
 11. 11. Eksempler på annonser
 12. 16. Spørsmål ? Kontakt oss for mer informasjon. Tlf. 23 08 52 00 www.elektro-nytt.no
 13. 17. Takk for oppmerksomheten!

×