2010 10 14 innholdsstrategi og analyse 2

1,571 views

Published on

0 Comments
3 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
1,571
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
26
Comments
0
Likes
3
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

2010 10 14 innholdsstrategi og analyse 2

 1. 1. Innholdsstrategi<br />The netlife way<br />
 2. 2. Hva forventer kundene<br />
 3. 3.
 4. 4. ”Denne saken bare MÅ ut”<br />”Vi må jo ha 5 nyheter i uka på forsiden”<br />”Viktig at vi synliggjør hva vi driver med”<br />”Vet at dette kommer lovlig sent, men kan du få ut denne kampanjen nå?”<br />”Vi har fått nytt CMS. Nå kan alle i hele organisasjonen publisere”<br />Men hvorfor?<br />
 5. 5. De forventer at noen kan hjelpe dem med å få kontroll på alt rotet [innholdet]<br />
 6. 6. Mulige konsekvenser av innholdsstrategi<br />Du etablerer en ny modell for hvordan dere organiserer innholdspubliseringen<br />Må ansette flere skribenter eller en redaktør<br />Finne en måte å jobbe sammen på som gir økt faglig bevissthet<br />Forsiden blir redesignet ELLER alt blir redesignet<br />Sjefen blir gretten<br />” Økende bevissthet rundt <br />strategiske effekter av innhold<br />
 7. 7. Det er gått inflasjon i begrepet strategi, men det er ikke inflasjon i strategisk tenkning rundt innhold<br />
 8. 8. Den ubehagelige virkeligheten<br />
 9. 9.
 10. 10. Skal jobbe videre med teksten neste uke. <br />Men da husker jeg sikkert ingenting …<br />
 11. 11. Innholdsforvaltning – desentralisert <br />Nøkkelpersoner som skal administrere innholdet på nettstedet bør ha det i stillingsbeskrivelsen.<br />Sørg for å definere hvor mye tid de skal bruke.<br />Gi de som skal jobbe med innhold god opplæring. <br />
 12. 12. Innholdsforvaltning – desentralisert <br />Krev kontinuitet i gruppen som jobber med innhold. <br />Bruk tiden til å gå gjennom og forbedre eksisterende innhold fremfor å produsere nytt.<br />Ikke slipp et eneste stykke tekst ut på nettstedet før du har stilt deg spørsmålet: Hva vil jeg med denne artikkelen?<br />
 13. 13.
 14. 14.
 15. 15. Det strategiske innholdet<br />Erfaringer fra Telenor<br />
 16. 16. Triggerord:<br /># 1 Kjernemodellen som disposisjon<br />Mobil bredbånd, Mobilt bredbånd, Bredbånd, 3G, Turbo 3G<br />Brukeroppgaver:<br />Forretningsmål:<br />Flere riktige salg<br />Selge opp til det kunden trenger<br />Færre henvendelser til KS<br />Skape riktige forventninger<br />Hva er MBB<br />Hva koster det<br />Hvor er det dekning<br />Hvor fort går det<br />Hvorfor virker det ikke<br />Hva skiller de ulike abonnementene fra hverandre<br /><ul><li> Forsiden Telenor
 17. 17. Eksternt søk
 18. 18. Landingsside
 19. 19. Bestillingsløp
 20. 20. Servicesidene
 21. 21. Laste ned SW
 22. 22. Dekning </li></ul>Hvaer MBB?<br />Hvorforvirkerdetikke?<br />Hvakosterdet?<br />Hvorerdetdekning?<br />Last ned SW<br />Hva skiller de ulike abonnementene fra hverandre<br />
 23. 23. Cutthecrap!<br />
 24. 24. Prioriterer basert på statistikk<br />
 25. 25. # 3 Skrivestuer sikrer kvalitet<br />
 26. 26. Forfatterguide<br />
 27. 27. Høy synlighet på innholdet<br /> Alle, både team og beslutningstakere, skal følge innholdet under hele prosessen<br />
 28. 28. # 4 Kakafonien fra 1000 stemmer<br />
 29. 29. #5 Menyer gjør oss late<br />
 30. 30. Innhold er navigasjon og navigasjon er innhold<br />
 31. 31. Vi fjerner også global meny<br />
 32. 32. Innholdsanalyse<br />
 33. 33.
 34. 34. 1% av innholdet står for 99% av sidevisningene<br />10 millioner sider<br />3 millioner ALDRI besøkt<br />
 35. 35. Hva er innholdsanalyse?<br />Basert på klassiske content inventory <br />Kombinerer kvalitative og kvantitative metoder<br />Hvor mye innhold<br />Kvalitet på innhold<br />
 36. 36. Innholdsanalyse gir deg:<br />Hjelp til å ta innhold på alvor (les: finansiere en oppgradering av innholdet)<br />Temperaturmåler på hvor bra innholdet ditt er<br />Verktøy for å prioritere innholdsarbeidet<br />Gir deg uvurderlig data når du skal lage en innholdsstrategi<br />
 37. 37. Trinn 1: Skaff deg oversikt<br />Ingen innholdsoversikt? Bruk en crawler.<br />
 38. 38. Trinn 2: Definer hva som er godt innhold<br />Kvalitet – noen eksempler:<br />Skannbar tekst<br />Riktig bruk av virkemidler<br />Gode handlingsdrivere (veier videre)<br />Relevans – hentes fra web-/innholdsstrategi<br />Støtter innholdet et eller flere foretningsmål?<br />Støtter innholdet et eller flere brukerbehov?<br />Fungerer innholdet i konteksten?<br />
 39. 39. Trinn 3: Analyser <br />Evaluer gjerne innhold sammen i starten. Viktig for å etablere felles plattform for kvalitet<br />Unngå å analysere ditt eget innhold<br />Hvem kan gjør dette: de som lager innhold, webredaktøren og webmennesker med usability-kompetanse.<br />Ikke analyser alle sider hvis stort nettsted.<br />
 40. 40.
 41. 41.
 42. 42.
 43. 43. Husk <br />Sett dato for neste analyse<br />
 44. 44. Sider du ikke trenger analysere<br />Sider som ikke er besøkt eller som nesten aldri blir det. Slett/arkiver.<br />Alle nyheter når du har arkiv på 10 000. Velg 20 av de hvis nyheter er viktig, hvis ikke slett/arkiver<br />Sider eller kategorier du VET du ikke trenger. Slett/arkiver<br />
 45. 45. Trinn 4: Rapporter<br />
 46. 46. Vår nye tilnæring<br />10 positive utsagn om kvalitet<br />2-3 positive utsagn om relevans<br />Svar: <br />Ja<br />Nei<br />Delvis<br />
 47. 47. Eksempler utsagn kvalitet<br />God tittel<br />Skannbar tekst<br />Gode handlingsdrivere<br />Teksten er forståelig<br />Siden bruker riktige virkemidler<br />osv<br />
 48. 48.
 49. 49.
 50. 50.
 51. 51.
 52. 52. Reasons for poor content <br />Tittel Komposisjon Handlingsdrivere Poengtert Skannbar Totalt<br /> Finnbarhet Brukerorientering Virkemidler Tilstrekkelig Forståelig<br />
 53. 53. Takk for oss<br />Eirik Hafver Rønjum<br />eirik@netliferesearch.com<br />92 40 31 65<br />http://twitter.com/eirikhafver<br />Ove Dalen<br />ove@netliferesearch.com<br />918 59 180<br />http://twitter.com/ovedalen<br />

×