Het Medewerkersonderzoek
InternetSpiegel i.s.m. Effectory
Medewerkersonderszoek
In de onderzoeken van InternetSpiegel
wordt het gehele onderzoeksproces uit
handen genomen van de kl...
Afstemming
In deze eerste stap van het onderzoekstraject bespreekt onze
consultant uw wensen en doelstellingen. De plannin...
Vragenlijst
Wat InternetSpiegel uniek maakt, zijn de wetenschappelijk
getoetste vragenlijsten. De vragenlijsten zijn flexi...
Communicatie
Allereerst is het belangrijk om de verschillende
managementlagen te informeren over het
onderzoek. Wat wordt ...
Meting
Over het algemeen hebben de medewerkers
twee weken de tijd om de vragenlijst in te vullen.
Als dit digitaal geschie...
Rapportage
Als het onderzoek is afgerond, krijgt u de
resultaten direct gepresenteerd. U ziet in één
oogopslag waar uw bel...
Benchmark Publieke Sector
Aan de slag!
Een onderzoek dat in de la verdwijnt heeft weinig toegevoegde
waarde. Impact wordt gegenereerd door aan de sl...
Klik hier voor een vrijblijvende
prijsindicatie
Mail: kevin.konings@effectory.nl
Telefoon: 020-3050107
Meer informatie
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Het Medewerkersonderzoek InternetSpiegel i.s.m. Effectory

437 views

Published on

Published in: Government & Nonprofit
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
437
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
5
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide
 • checken
 • Het Medewerkersonderzoek InternetSpiegel i.s.m. Effectory

  1. 1. Het Medewerkersonderzoek InternetSpiegel i.s.m. Effectory
  2. 2. Medewerkersonderszoek In de onderzoeken van InternetSpiegel wordt het gehele onderzoeksproces uit handen genomen van de klant. InternetSpiegel helpt, in samenwerking met Effectory, om uw doelstellingen te bereiken. In de fase voordat het onderzoek plaatsvindt, wordt in goed overleg besproken hoe het onderzoek eruit gaat zien en wat u van InternetSpiegel kunt verwachten.
  3. 3. Afstemming In deze eerste stap van het onderzoekstraject bespreekt onze consultant uw wensen en doelstellingen. De planning wordt vastgesteld en we bespreken de communicatiemogelijkheden richting de medewerkers die deelnemen aan het onderzoek. Het is belangrijk om alle belanghebbenden meteen bij het onderzoek te betrekken, en een medewerkersbestand samen te stellen. Dit vormt de basis voor uw rapportage. De medewerkers zullen volledig anoniem aan het onderzoek deelnemen. Ook wordt besproken welke methode u wilt gebruiken (online, schriftelijk of een combinatie). Na deze afstemming ontvangt u een draaiboek waarin week voor week staat beschreven wat er gaat gebeuren.
  4. 4. Vragenlijst Wat InternetSpiegel uniek maakt, zijn de wetenschappelijk getoetste vragenlijsten. De vragenlijsten zijn flexibel zodat deze zo goed mogelijk aansluiten bij uw organisatie. InternetSpiegel biedt acht soorten medewerkersonderzoek: • Werkplezier • Integriteit • Werkdruk • Arbeidsproductiviteit • Bevlogenheid • Arbo • Agressie en weerbaarheid • Het Nieuwe Werken U kunt alle onderzoeken afzonderlijk van elkaar inzetten, maar u kunt ze ook combineren. Zo spitst u het onderzoek helemaal toe op wat er speelt binnen uw organisatie.
  5. 5. Communicatie Allereerst is het belangrijk om de verschillende managementlagen te informeren over het onderzoek. Wat wordt er van hen verwacht? Hoe ziet het onderzoek eruit? Wat gaat er gebeuren met de uitkomsten? Vervolgens worden de medewerkers geïnformeerd. Zij dienen op de hoogte te zijn van het belang van het onderzoek, en hun anonimiteit moet worden gegarandeerd.
  6. 6. Meting Over het algemeen hebben de medewerkers twee weken de tijd om de vragenlijst in te vullen. Als dit digitaal geschiedt dan krijgen de medewerkers van ons een email met daarin een link naar de vragen. Gebeurt het schriftelijk dan worden de formulieren per post verstuurd. Tussentijds houden wij de responscijfers in de gaten, maar hier heeft u zelf ook heel eenvoudig zicht op via ons extranet en de nieuwe respons- app. Mocht de respons achterlopen, dan kunnen wij een herinneringsbericht sturen vanuit InternetSpiegel.
  7. 7. Rapportage Als het onderzoek is afgerond, krijgt u de resultaten direct gepresenteerd. U ziet in één oogopslag waar uw beleid werkt en waar de knelpunten zitten. Daarnaast is het ook mogelijk dat onze consultant de conclusies middels een presentatie toe komt lichten. Dankzij onze unieke benchmarkmogelijkheden ziet u meteen hoe uw organisatie scoort ten opzichte van andere overheidsinstellingen.
  8. 8. Benchmark Publieke Sector
  9. 9. Aan de slag! Een onderzoek dat in de la verdwijnt heeft weinig toegevoegde waarde. Impact wordt gegenereerd door aan de slag te gaan met de resultaten. InternetSpiegel helpt u, mede dankzij de resultaat & actie app, bij de volgende actiepunten: • Het vinden van de positieve- en verbeterpunten • Brainstormen over de oplossingen van de verbeterpunten • Bepalen wie, wat, wanneer gaat doen • Actie! Deel het actieplan en bewaak de voortgang
  10. 10. Klik hier voor een vrijblijvende prijsindicatie Mail: kevin.konings@effectory.nl Telefoon: 020-3050107 Meer informatie

  ×