Island

249 views

Published on

Teball filosofia 1 bat.

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
249
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Island

 1. 1. POÍTICA: Democràcia i ciutadaniaCintia Sánchez, Carla Calvo, Carolina Martín,Gerard Hernández, Edgar Pérez i Andrea Villaverde
 2. 2. 1. Arribem al nostre paísLes illes Fidji han patit una epidemia i tota la població ha desaparegutmés de la meitat, per aquest motiu l’ONU ens ha escullit a nosaltes, quesom un grup de filosofs reconeguts mundialment i ens han demanat querecontruim les illes politica i socialment, ja que aquest país necessitad’algú que s’interessi per el ben estar de les illes. Vam arribar a les illes faaproximadament un any, se’ns va destinar una ciutat en concret Madríz iens vam trobar amb un territori totalment destruït politicament i ambmolt de conflictes per decidir la nova organització. Un cop vam arribar,la gent va donar-nos plena llibertat en les nostres decissions perorganitzar la ciutat. Ens vam donar compte de que teniem moltes coses adecidir i que haviem de posar en conjunt el nostre saber i recontruïr unpaís de manera que tots ens sentissim bé allà.
 3. 3. ESCUTBANDERA
 4. 4. 2. Com és el nostre pais (Illa)
 5. 5. Relleu i ClimaRelleu: Volcànic, Muntanyós, Tropical, algunes valls.Extentensió i Població: Superfície de 18274 km, 20.000habitants.Clima: Tropical humit, amb influència de vents alisisque arriben pel sureste.
 6. 6. Flora i FaunaFlora: Selves de Bambú, Arbustos, Pins, Orquídeas iPalmeres.Fauna: Aus com lloros ,papagais, sargantanes, serps,ratolins i a la vida marina tortugues marines, dofins itaurons
 7. 7. PoblacióExtentensió i Població: Superfície de 18274 km,20.000 habitantsDistribució: 30% capital, 70% petites poblacions, 4 ala costa.Esperança de vida: 70 anys
 8. 8. Costums i Llegendes4 Juliol:Lluna plena:Costum de començar l’àpat per la fruita.Menjar: Petxines, mariscs, crancs amb mel d’abella ialgues.
 9. 9. Es parla de que no existia cap illa, no hi havia res,només el mar. Hi havia un pescador de perles que untemporal s’el va endur mar endins i una sirena el vasalvar i és va enamorar d’ell, des de llavors la sirena liva dir al seu pare el Déu del Mar que els i fés una illaperquè poguèssin viure junts.
 10. 10. 3. On viuràs?La ciutat : Mádriz ,una ciutat no massa gran. d’ aproximadament uns20.000 habitants.La ciutat va ser fundada per els colonitzadors espanyols al segle XVI. Elscolonitzadors van arribar a una illa gran, deserta, amb una fauna i floraabundant i amb una abundància molt important de menjar.Al ser una illa deserta no hi havia unes costums o tradicions pròpies sinóque les costums les van portar els espanyols que van colonitzar. Les primeres persones en habitar l’illa van ser persones sense casa otreball a Espanya i comerciants rics que es van aprofitar dels recursosnaturals de l’illa per comercialitzar.
 11. 11. 4. El ciutadà Entre tots hem decidit que els ciutadans del nostre país han de tenir unarelació directa amb la comunitat política. drets civils i polítics drets socials drets econòmics persones civils ciutadania activa societat multicultural En el nostre país volem que el nostre sistema polític garanteixi uns drets basics per a tota la població i així puguin ser considerats justos o legítims, aquests drets es consideres com a naturals per tant són inviolables. A la nostra societat els individus ja no estan sotmesos a l’esquema social del feudalisme de tal manera que gaudeixen d’un ampli conjunt de llibertats amb justícia justa i protecció dels drets a la propietat privada.
 12. 12. 5. Caracterització del poder polític Es basa en 4 punts: 1.L’origen i legitimitat de l’Estat prové d’un pacte entre els individus per garantir els seus drets. 2.L’Estat està subordinat als interessos individuals i ha de protegir els drets de tots els individus. 3.Defensa un Estat liberal (liberalisme polític) amb un sistema de democràcia representativa. 4.Divisió de poders: Legislatiu, executiu i federatiu. (en lactualitat: Legislatiu, executiu i judicial) Basat en la teoria contractualista de John Locke
 13. 13. 6. La justícia, la llei i el poder polític. polític L’Estat, és una institució política, impersonal i sobirana, amb jurisdicció suprema sobre el seu territori, el qual té la capacitat de promulgar lleis que regulen de manera pública i obligatòria els impostos, els càrrecs, les recompenses, els privilegis, els drets i les obligacions. En el nostre país com en molts altres, al principi, hi havia una monarquia absoluta, fins que després de la lluita com he nombrat abans, de vagues, de guerres i de persones que van deixar-se la pell per aconseguir exercir diversos drets , després del desastre que ha patit aquest país s’estan duen a terme aquest tipus de govern
 14. 14. Per tal de que la societat funcioni d’una manera satisfactòria cal lapresència d’un poder capaç d’influir sobre la conducta de lespersones. Però aquest poder ha de ser acceptat per tota la societat.En el nostre país el poder consta d’una república democràtica, onla població té el dret de votar, escollir als seus representants per talde que ells decideixin per nosaltres i s’enfrontin als altres partitsper tal d’aconseguir el benefici comú.
 15. 15. La nostre societat serà una República Democràtica, iprobablement no serà justa al 100%. Podriem dir quela nostra societat és justa i a la vegada no. Tot i així,afortunadament podem dir que tenim drets que moltsaltres països no tenen, i per tant fins a quin punt enspodem queixar?La Justícia no és el donar o repartir coses a lahumanitat, sinó el saber decidir a qui li pertany aquestacosa per dret. La Justícia és ètica, equitat ihonestedat. És la voluntat constant de donar a cadascúel que és seu.
 16. 16. 7. El poder executiu i les formes de govern La nostre forma de govern será democrática: ja que em deixat que els poc supervivents que quedaven a la illa tinguessin el dret a triar. Amb un regim politic republica, amb un sistema parlamentari. ja que el nostre govern necessitara que qualsavol llei sigui aprovada en el parlament, aixi no farem que el president del govern tingui tots els poders a las seves mans El nostre estat es un estat regional on hihan diferentes regions amb governs propis pero totes alfinal tenen un govern central que estará situat a la nostre capital madriz
 17. 17. 8. La constitucióEl poder del nostre país estaria organitzat com el deespanya. Hi hauria un rei que tindria un podersecundari el poder executiu el tindria el president, elpoder legislatiu el parlament i el poder judicial.
 18. 18. Els punts més importants són: Tota persona té dret a la llibertat tant com religiosa com política. Tot ciutadà te dret a una vivenda digne, així com el dret a una alimentació que permeti tenir un bon nivell de vida Tota persona és igual davant la llei independentment de la seva raça, sexe, religió o qualsevol altra condició personal o social. Es garanteix el dret al ciutadà a la vida i a un tracte digne i la integritat tant física com moral sense que puguin estar sota cap mena de tortura en cap moment. Tota persona te dret a l’honor així com a la intimitat personal i familiar.
 19. 19. Les persones que viuen en l’estat tenen el dret a expressar allò que pensen sense cap por a ser jutjats, condemnats o maltractats Tota persona té dret a la educació gratuïta Tot treballador tindrà el dret a la vaga per protestar contra qualsevol mesura o actuació que actuï contra els seus interessos. Tota persona té dret a la salut i a poder accedir a ella de manera gratuïta Ningú no pot ser detingut sense proves de la seva implicació en qualsevol trama il·legal 
 20. 20. 9. L’educacióParlem d’educació com a mitjà pel qual la comunitat transmet ales noves generacions uns coneixements determinats o unacultura.Per a la nostre ciutat voldríem una escola basada en un modeldemocràtic.Edat d’escolarització: 3-16Volem que els nostres alumnes estiguin preparats i per aixòentenem que un dels objectius principals de la seva preparació esuna bona base en idiomes.La relació entre família i escola trobem es un del objectiusfonamentals de la nostra educació.
 21. 21. 10. Les utopiesConseguir radicar les enfermetats i no tornar a patiruna epidèmia.Conservar la naturalesa de l’illa i tenir un creixementsostenible.

×