Grado Universitaria en Informática y Servicios

376 views

Published on

Información sobre el Grado Universitario de Informática y Servicios (y sus 2 especializaciones: a) Gestión de servicios; b) Tecnologías Multimedia

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
376
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
5
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Grado Universitaria en Informática y Servicios

 1. 1. Escola Universitària d’Informàtica Tomàs Cerdà www.eug.es Grau d’Informàtica i Serveis Amb especialització en: Gestió de Serveis Tecnologies Multimèdia en els ServeisEn col·laboració amb:
 2. 2. Escola Universitària d’Informàtica Tomàs Cerdà AGENDA Les Escoles Universitàries Gimbernat i Tomàs Cerdà Perfil professional El Grau d’Informàtica i Serveis  Pla d’Estudis  Vies d’AccésEn col·laboració amb:
 3. 3. 1. El nostre centreEn col·laboració amb:
 4. 4. Les Escoles Universitàries Gimbernat i Tomàs Cerdà Escola Universitària d’Informàtica Tomàs CerdàEL NOSTRE CENTRE Escola Universitària d’Informàtica Tomàs Cerdà (Adscrita a la UAB) Sant Cugat del Vallès
 5. 5. Les Escoles Universitàries Gimbernat i Tomàs Cerdà Escola Universitària d’Informàtica Tomàs CerdàEL NOSTRE MODEL D’ENSENYAMENT - APRENENTATGEProcés de formació-aprenentatgebasat en el treball i la participacióactiva de l’estudiant.El professor no solament com a transmissor de coneixements,sinó com a guia i “facilitador” que monitoritza molt més la corbad’aprenentatge de l’estudiant
 6. 6. Les Escoles Universitàries Gimbernat i Tomàs Cerdà Escola Universitària d’Informàtica Tomàs CerdàPROGRAMES DINTERCANVI Intercanvi amb universitats europees (Sócrates-Erasmus): - Universitat de Wroclaw (Polonia) - Universitat de Växjo (Suècia) - Universitat d’Aveiro (Portugal) - Universitat de Tras-Os-Montes e Alto Douro (Portugal) - Universitat de Braunschweig (Alemània) Intercanvi amb universitats de l’Estat Espanyol. Programa propi de mobilitat de la UAB amb universitats d’arreu del món.
 7. 7. Les Escoles Universitàries Gimbernat i Tomàs Cerdà Escola Universitària d’Informàtica Tomàs CerdàRelació amb empreses • El centre està al Parc Empresarial Catalana Occidente, en el que tenen la seva seu, entre d’altres, Hewlett- Packard, GFT, EDS, Banc Sabadell Atlántico, Catalana Occidente, Estudis de TVE Catalunya, Grup Anuntis, etc. • Té signat acord de col·laboració acadèmica amb:
 8. 8. Les Escoles Universitàries Gimbernat i Tomàs Cerdà Escola Universitària d’Informàtica Tomàs CerdàAlgunes de les 145 empreses amb les que col·laborem… ABAST GRUP DELPHI PACKARD ESPAÑA, SLU ACCENTURE DRSS ADN COMUNICACIÓ FUNDACIÓ ESADE AXIOMA ADVANCED NGR GROUP SPAIN SA – GESTSTNER CORPORACIÓ SANITÀRIA GETRONICS ESPAÑA SOLUTIONS HOSPITAL CLÍNIC LABORATORIO DE REFERENCIA DE EVERIS CATALUNYA SA GFT IBERIA SOLUTION SA MANGO GRUPO BTI NETQUEST IBM NEXTRET MODYSIF SONY ESPAÑA SA STERIA SA SIGMA AIE ARISAP SA TECH DATA ESPAÑA UNEX SA VALEO SISTEMAS DE CONEXIÓN ANUNTIS ELÉCTRICA SEGUROS CATALANA DE CBS COMPUTATIONAL BIO SYSTEMS OCCIDENTE ZURICH SEGUROS
 9. 9. 2. Perfil professionalEn col·laboració amb:
 10. 10. Perfil professional Escola Universitària d’Informàtica Tomàs Cerdà EXEMPLES D’APLICACIÓ: Gestió hospitalària (1) SistemaSistema Laboratori d’informaciód’
 11. 11. Perfil professionalEscola Universitària d’Informàtica Tomàs CerdàEXEMPLES D’APLICACIÓ: Gestió hospitalària (2) Història clínica compartida
 12. 12. Perfil professional Escola Universitària d’Informàtica Tomàs CerdàEXEMPLES D’APLICACIÓ: Gestió bancària (1)
 13. 13. Perfil professional Escola Universitària d’Informàtica Tomàs CerdàQUINS CONEIXEMENTS NECESSITA EL PROFESSIONAL: - Comportament de les persones - Fonaments de les TICs - Models organitzatius i de negoci empresarials - Disseny i implementació de sistemes d’informació - Disseny, modelització i optimització de serveis - Disseny, creació i avalua- ció de Sistemes Multimèdia - Preparació per a l’exercici professional
 14. 14. Perfil professional Escola Universitària d’Informàtica Tomàs CerdàPERFIL PROFESSIONAL:- Gran despesa en reciclatge dels professionals i formació ad hoc per part de les empreses importants (IBM, HP, Accenture,…) i de les Administracions.- Necessitat de fer formació per a crear un perfil professional nou que acompleixi les necessitats del mercat. El mercat requereix d’innovació que combini persones, tecnologia, valor i clients. Intersecció entre tres àrees: Socio-organitzativa, Tecnològica i de Negoci. Models de negoci Ciència i i processos Tecnologia Persones i Grau en Informàtica, Cultura Serveis i Multimèdia
 15. 15. Perfil professional Escola Universitària d’Informàtica Tomàs Cerdà SORTIDES PROFESSIONALS: Consultor i auditor de  Sistemes d’informació de serveis i multimèdia Analista i desenvolupador de Sistemes d’informació de serveis i multimèdia (bases de dades, portals, llibres electrònics). Sistemes de negoci de serveis i multimèdia (comerç electrònic, marqueting multimèdia) Sistemes de comunicació multimèdia (videoconferències, teleserveis).En col·laboració amb:
 16. 16. 3. Grau d’Informàtica i Serveis Amb especialització en: Gestió de Serveis Tecnologies Multimèdia en els ServeisEn col·laboració amb:
 17. 17. Grau en Informàtica, Serveis i Multimèdia Escola Universitària d’Informàtica Tomas CerdàPERFIL PROFESSIONAL El “graduat en informàtica, serveis i multimèdia” és un professional capaç d’avaluar, dissenyar i implementar els sistemes d’informació de les empreses de serveis, en particular els d’aquelles empreses que ofereixen els seus serveis a través d’Internet, de manera que, tenint en compte l’experiència de l’usuari intern i extern a l’empresa (user/customer experience), gestionin de forma òptima la informació utilitzada en totes les seves àrees de negoci.
 18. 18. Grau en Informàtica, Serveis i Multimèdia Escola Universitària d’Informàtica Tomas CerdàPERFIL PROFESSIONAL El “graduat en informàtica, serveis i multimèdia” és un professional capaç d’avaluar, dissenyar i implementar els sistemes d’informació de les empreses de serveis, en particular els d’aquelles empreses que ofereixen els seus serveis a través d’Internet, de manera que, tenint en compte l’experiència de l’usuari intern i extern a l’empresa (user/customer experience), gestionin de forma òptima la informació utilitzada en totes les seves àrees de negoci.
 19. 19. Grau en Informàtica, Serveis i Multimèdia Escola Universitària d’Informàtica Tomas CerdàPERFIL PROFESSIONAL El “graduat en informàtica, serveis i multimèdia” és un professional capaç d’avaluar, dissenyar i implementar els sistemes d’informació de les empreses de serveis, en particular els d’aquelles empreses que ofereixen els seus serveis a través d’Internet, de manera que, tenint en compte l’experiència de l’usuari intern i extern a l’empresa (user/customer experience), gestionin de forma òptima la informació utilitzada en totes les seves àrees de negoci.
 20. 20. Grau en Informàtica, Serveis i Multimèdia Escola Universitària d’Informàtica Tomas CerdàPERFIL PROFESSIONAL El “graduat en informàtica, serveis i multimèdia” és un professional capaç d’avaluar, dissenyar i implementar els sistemes d’informació de les empreses de serveis, en particular els d’aquelles empreses que ofereixen els seus serveis a través d’Internet, de manera que, tenint en compte l’experiència de l’usuari intern i extern a l’empresa (user/customer experience), gestionin de forma òptima la informació utilitzada en totes les seves àrees de negoci.
 21. 21. Grau en Informàtica, Serveis i Multimèdia Escola Universitària d’Informàtica Tomas CerdàSORTIDES PROFESSIONALS: Consultor i auditor de  Sistemes d’informació de serveis i multimèdia Analista i desenvolupador de Sistemes d’informació de serveis i multimèdia (bases de dades, portals, llibres electrònics). Sistemes de negoci de serveis i multimèdia (comerç electrònic, marqueting multimèdia) Sistemes de comunicació multimèdia (videoconferències, teleserveis).
 22. 22. Grau en Informàtica, Serveis i Multimèdia Escola Universitària d’Informàtica Tomas CerdàSortides professionals: Les principals funcions a desenvolupar són: 1. Direcció de projectes 2. Administració i gestió de recursos 3. Anàlisi i desenvolupament 4. Consultoria i auditoria de sistemes d’informació 5. Ensenyament i formació. en làmbit professional dels:  Sistemes d’informació de serveis i multimèdia (bases de dades, portals, llibres electrònics).  Sistemes de comunicació multimèdia (videoconferències, teleserveis)  Sistemes de negoci de serveis i multimèdia (comerç electrònic, màrqueting multimèdia)
 23. 23. Grau d’ Informàtica i Serveis Escola Universitària d’Informàtica Tomàs Cerdà PLA D’ESTUDIS Per a obtenir el títol s’han de completar un total de 240 crèdits ECTS organitzats en 4 cursos acadèmics (60 ECTS per curs): Distribució en crèdits ECTS a cursar per lestudiant. TIPUS DE MATÈRIA CRÈDITS Obligatòries 180 Optatives 48 (*) Treball final de grau 12 CRÈDITS TOTALS 240 (*) inclouen 12 ECTS de pràctiques externesEn col·laboració amb:
 24. 24. Grau d’ Informàtica i Serveis Escola Universitària d’Informàtica Tomàs Cerdà PLA D’ESTUDIS Els continguts del Grau estan organitzats en 5 blocs: • Serveis (60 ECTS / 2 matèries / 9 assig.) • Informàtica (48 ECTS / 2 matèries / 6 assig.) • Multimèdia (48 ECTS / 3 matèries / 8 assig.) • Exercici Professional (54 ECTS / 3 matèries/ 8 assig. ) • Formació Bàsica (60 ECTS / 6 matèries / 8 assig.)En col·laboració amb:
 25. 25. Grau d’ Informàtica i Serveis Escola Universitària d’Informàtica Tomàs Cerdà PLA D’ESTUDIS Disseny, Modelització i Optimització de Serveis Matèries Assignatures Tipus Arquitectura i disseny de serveis Serveis i multimèdia OB Arquitectura orientada a Serveis OB Disseny i monitorització de Serveis OB Anàlisis i modelització de Serveis OPT Serveis i seguretat OPT Auditoria i qualitat de Serveis OPT Sistemes de suport a les decisions Mineria de dades OB Modelat, simulació i optimització OB Gestió del coneixement i la innovació OPTEn col·laboració amb:
 26. 26. Grau d’ Informàtica i Serveis Escola Universitària d’Informàtica Tomàs Cerdà PLA D’ESTUDIS Informàtica aplicada a la empresa Matèries Assignatures Tipus Sistemes de computació Gestió i administració de sistemes OB Xarxes fixes i mòbils OB Sistemes distribuits i grid OB Enginyeria del software Bases de dades OB Programació avançada OB Enginyeria del software OBEn col·laboració amb:
 27. 27. Grau d’ Informàtica i Serveis Escola Universitària d’Informàtica Tomàs Cerdà PLA D’ESTUDIS Disseny, Creació i Avaluació de Sistemes Multimèdia Matèries Assignatures Tipus Disseny de sistemes multimèdia Interacció persona-màquina OB Disseny centrat en l’usuari OB Disseny i avaluació de sistemes multimèdia OPT Interactivitat i videojocs OPT Desenvolupament multimèdia Programació multimèdia OB Sistemes dinfomació multimèdia OB Arquitectura de sistemes multimèdia Arquitectura i tecnologia Web OB Tecnologia multimèdia i dispositius mòbils OPTEn col·laboració amb:
 28. 28. Grau d’ Informàtica i Serveis Escola Universitària d’Informàtica Tomàs Cerdà PLA D’ESTUDIS Exercici Professional Matèries Assignatures Tipus Pràctica Professional Pràctiques externes OPT Aplicacions Sistemes dinformació en làmbit de la salut OPT Gestió dorganitzacions sanitàries OPT Servicios en làmbit mediambiental OPT Servicios en làmbit financer i bancari OPT Gestió de projectes i activitat profes- Gestió de projectes OB sional Metodologia de consultoria de negocis orientats als serveis OPT Societat i tecnologia: lactivitat professional OPT Projecte Final Treball de final de Grau OBEn col·laboració amb:
 29. 29. Grau d’ Informàtica i Serveis Escola Universitària d’Informàtica Tomàs Cerdà PLA D’ESTUDIS Formació Bàsica Matèries Assignatures Tipus Informàtica Fonaments dels computadors OB Principis de programació OB Empresa Empresa: models clàssics de negoci Model de negoci de la empresa de serveis OB OB Sociologia Sociologia dels Serveis OB Estadística Estadística OB Fonaments Matemàtics Matemàtiques per a la computació i serveis OB Fonaments Tecnológics Fonaments físics i tecnològics de la informàtica OBEn col·laboració amb:
 30. 30. Grau d’ Informàtica i Serveis Escola Universitària d’Informàtica Tomàs Cerdà PLA D’ESTUDIS Formació Bàsica Matèries Assignatures Tipus Matemàtiques Matemàtiques per a la computació i serveis OB Física Fonaments físics i tecnològics de la informàtica OB Informàtica Fonaments dels computadors OB Principis de programació OB Empresa Empresa: models clàssics de negoci OB Model de negoci de la empresa de serveis OB Sociologia Sociologia dels Serveis OB Estadística Estadística OBEn col·laboració amb:
 31. 31. Grau d’ Informàtica i Serveis Escola Universitària d’Informàtica Tomàs Cerdà PLA D’ESTUDIS Continguts optatius (mínim 48 ECTS) • Aplicacions ( 24 ECTS / 4 assig.) • Pràctiques en empresa (12 ECTS) • Menció en "Gestió de serveis“ (30 ECTS / 5 assig.) • Menció en “Tecnologies multimèdia en els serveis“ (30 ECTS / 5 assig.).En col·laboració amb:
 32. 32. Grau d’ Informàtica i Serveis Escola Universitària d’Informàtica Tomàs Cerdà PLA D’ESTUDIS Continguts optatius (mínim 48 ECTS) Menció en "Gestió de serveis“ (30 ECTS / 5 assig.)  Anàlisi i modelització de serveis  Metodologia de consultoria de negocis orientats als serveis  Serveis i seguretat  Auditoria i qualitat de serveis  Gestió del coneixement i la innovacióEn col·laboració amb:
 33. 33. Grau d’ Informàtica i Serveis Escola Universitària d’Informàtica Tomàs Cerdà PLA D’ESTUDIS Continguts optatius (mínim 48 ECTS) Menció en “Tecnologies multimèdia en els serveis“ (30 ECTS / 5 assig.).  Disseny i avaluació de sistemes multimèdia  El videojoc com a eina de formació  Tecnologia multimèdia i dispositius mòbils  Programació multimèdia  Gestió del coneixement i la innovacióEn col·laboració amb:
 34. 34. Grau d’ Informàtica i Serveis Escola Universitària d’Informàtica Tomàs Cerdà PLA D’ESTUDIS Continguts optatius (mínim 48 ECTS) Aplicacions ( 24 ECTS / 4 assig.)  Sistemes dinformació en làmbit de la salut  Gestió dorganitzacions sanitàries  Serveis en làmbit mediambiental  Serveis en làmbit financer i bancariEn col·laboració amb:
 35. 35. Grau d’ Informàtica i Serveis Escola Universitària d’Informàtica Tomàs Cerdà VIES DACCÉS Prèvia preinscripció en el lloc i la data que fixa el Departament d’Educació de la Generalitat… Des de Batxillerat: Opcions CientíficoTècnica o Ciències Socials + PAU. Des dels CFGS (*) Proves d’accés per a més grans de 25, 40 i 45 anys. Altres: Estudis estrangers convalidables.En col·laboració amb:
 36. 36. Escola Universitària d’Informàtica Tomàs CerdàEscola Universitària d’Informàtica Tomàs Cerdà Grau d’Informàtica i ServeisEstudis Enginyeria Tècnica Informàtica de Gestió Graduat en Multimèdia Gestió acadèmicaMés Telèfon | 93 589 37 27informació Fax | 93 581 14 66 Correu-e | informatica@cesc.es www.eug.es http://informatica.eug.es/es/estudios/grados/grado-de- informatica-y-servicios

×