Comunicació per a entitats socials 2011. Sessió 2: Mitjans de comunicació i gabinets de premsa

281 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
281
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Comunicació per a entitats socials 2011. Sessió 2: Mitjans de comunicació i gabinets de premsa

 1. 1. MITJANS DE COMUNICACIÓI GABINETS DE PREMSAMòdul 2
 2. 2. MITJANS DECOMUNICACIÓ I índexGABINETS DEPREMSA 1. Prèvia: Estat actual dels mitjans de comunicació 2. Mapa dels mitjans de comunicació per suports 3. Diferenciació en la producció per suports: rutines de les redaccions 4. La funció del gabinet de premsa. Passar de la comunicació de l’organització a la comunicació dels objectius/la missió de l’organització 5. Productes de comunicació: NdP, declaracions, RdP… Preparació, elecció del moment de la difusió, seguiment.
 3. 3. MITJANS DECOMUNICACIÓ I 1. Prèvia: Estat actual delsGABINETS DE mitjans de comunicacióPREMSA Resituació del panorama mediàtic. Internet TDT Dificultat del negoci Precarietat Reconversió de la professió Periodisme de trinxera
 4. 4. MITJANS DECOMUNICACIÓ I 2. Mapa dels mitjans deGABINETS DE comunicació per suportsPREMSA A la recerca de nous models. El mitjà pluridisciplinar Ràdio: imatges. El podcast. Televisió: Youtube. Televisió a la carta. Premsa Escrita: de la pausa a la immediatesa. Agències de notícies: Ràpid, ràpid, ràpid. Internet: el mitjà global. Mitjans convencionals a la xarxa. Els nous mitjans.
 5. 5. MITJANS DECOMUNICACIÓ I 3. Diferenciació en laGABINETS DE producció per suportsPREMSA Ràdio: Programes: Més temps de preparació. Advertir amb antelació de les intencions. Entrevistes. Tertúlies. Informatius: Menys temps de preparació. Advertir amb antelació en cas d’assumpte complicat. Declaració ràpida. Rutina de producció: Consell de redacció al matí 09h-10h Consell de redacció a la tarda. 16-17h.
 6. 6. MITJANS DECOMUNICACIÓ I 3. Diferenciació en laGABINETS DE producció per suportsPREMSA Televisió: La dictadura de la imatge. La dictadura del reportatge. La imperiosa necessitat de la personalització. Necessitat de més preparació per part del Gabinet de Premsa. Informació àgil. El reportatge. L’entrevista. Rutina de producció informativa. Consell de redacció al matí 09h-10h Consell de redacció a la tarda. 16-17h.
 7. 7. MITJANS DECOMUNICACIÓ I 3. Diferenciació en laGABINETS DE producció per suportsPREMSA Premsa escrita. La notícia El reportatge L’entrevista Rutina de producció informativa: Consell de redacció a la tarda. 16-17h. Advertir amb antelació de les nostres intencions de convocar rodes de premsa per determinar l’assistència. Treballar paral·lelament a les rodes de premsa.
 8. 8. MITJANS DECOMUNICACIÓ I 3. Diferenciació en laGABINETS DE producció per suportsPREMSA Les agències de notícies La informació pura i dura Els caps de setmana Rutina de producció informativa: Consell de redacció a la tarda. 16-17h. Decisions permanents Advertir amb antelació de les nostres intencions de convocar rodes de premsa per determinar l’assistència. Treballar paral·lelament a les rodes de premsa.
 9. 9. MITJANS DECOMUNICACIÓ I 3. Diferenciació en laGABINETS DE producció per suportsPREMSA Internet: el mitjà global. El mitjà convencional traslladat a la xarxa. L’ús de les agències de notícies. Els nous mitjans. El rumor com a notícia. (excepcions comptades) Els blocs com a element d’informació. L’ús dels opinadors. Sense rutina clara de producció.
 10. 10. MITJANS DECOMUNICACIÓ I 4. La funció delGABINETS DE gabinet de premsaPREMSA Fer saber. Només fent saber posicionarem la nostra organització. Articular un missatge clar i nítid. Convèncer que la comunicació passa per explicar què es fa i no tant qui ho fa. Està informat de tot allò que la nostra organització està fent, planificant. Coordinar el calendari de comunicació Establir una bona sintonia amb els principals periodistes de l’àmbit al qual es pertany.
 11. 11. MITJANS DECOMUNICACIÓ I 5. Productes deGABINETS DE comunicacióPREMSA Nota de premsa Titular i subtítols contenen el principal missatge. Piràmide invertida. Declaracions. Identificació del missatge clar. Les declaracions són curtes i il·lustren notícia. Roda de premsa: Convocatòria: lloc, hora, participants, tema principal. Nota de premsa Material addicional. L’ús del Power Point a la roda de premsa.
 12. 12. ContacteAgència de Comunicació Social T. +34 93 268 3442 comunicacio@acciosocial.orgVia Laietana, 54 1er M. +34 657 515 361 www.acciosocial.org08003 Barcelona

×