Successfully reported this slideshow.

Prezentare

184 views

Published on

  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Prezentare

  1. 1. PROIECTProgramare Web OVIDIU RAD An universitar: 2012 - 2013
  2. 2. Descrierea proiectului• Tema proiectului a constat in dezvoltarea unei aplicatii web ce permite gestionarea unei baze de date alcatuita din persoanele unei comunitatii. Scopul ei este de a oferi clientilor un mod simplu si eficient in gestionarea persoanelor din comunitatea lor.• Prin aceasta aplicatie se poate vizualiza continutul bazei de date, sub forma unui tabel, se poate cauta membrii existenti dupa numele si prenumele lor, se poate adauga noi membrii, iar la fiecare membru, aveti posibilitatea de modificare a continutului, vizualizare detalii si stergerea definitiva a membrului.
  3. 3. Descrierea proiectului• Din punct de vedere al securitatii, baza de date poate fi vizualizata si editata numai pe baza de autentificare. Nu oricine poate sa se inregistreze pe site, ci numai cei deja autentificati pot completa formularul de inscriere. Astfel datele clientilor sunt intotdeauna securizate.• In momentul de fata, aplicatia nu prezinta o functionalitate foarte mare. Insa in curand, vor aparea noi functionalitati si o sectiune noua de sortare a membrilor existenti.
  4. 4. Descrierea procesului de dezvoltare• Aplicatia a fost dezvoltata in ASP .NET MVC 4, iar IDE-ul folosit a fost Visual Studio 2012. Baza de date a fost creata si gestionata cu Entity Framework, disponibil in MVC. O alta tehnologie similara, ar fi fost PHP, datorita interfetelor cu variate sisteme de gestiune a bazelor de date disponibile, cum ar fi MySQL sau Oracle. Am ales, insa, acest mediu de lucru, datorita rapiditatii si acuratetei cu care se poate crea si gestiona o baza de date mai simpla, ceea ce trebuia acestei aplicatii.
  5. 5. Descrierea procesului de dezvoltare• Pentru modelarea bazei de date am creat am creat un model Membru, in care sunt descrise campurile bazei de date. Acestui model i-am anexat un controller MembriiController, in care sunt implementate actiunile de vizualizare si gestionare a bazei de date. Multe din aceste actiuni au atributul AUTHORIZE, prin care se specifica ca acea actiune nu poate rezulta fara ca utilizatorul sa fie autentificat. Prin aceste actiuni rezulta vizualizarea, editarea, cautarea, stergerea si adaugarea de noi membrii in baza de date. La fiecare din aceste actiuni, am creat View-ul specific, care consta, in mare parte de codul HTML necesar afisarii rezultatelor.
  6. 6. Descrierea procesului de dezvoltare• Aplicatia are un model AccountModels, caruia ii este anexat un AccountController, cu actiunile si View-urile specifice. Acest cod a fost generat automat la crearea aplicatiei, dar am facut mici modificari pentru a personaliza partea de autentificare a acestei aplicatii, conform cerintelor acestui proiect.
  7. 7. Descrierea procesului de dezvoltare• Pentru ca nu oricine sa poata vizualiza datele, am hotarat ca numai cei autentificati sa poata vizualiza datele. Tot-odata, pentru un control mai mare, nu oricine isi poate crea cont, ci numai cei care deja au cont. Paginile care sunt in legatura cu baza de date, nu pot fi vizualizate numai daca utilizatorul este autentificat. Momentan este creat numai un singur cont, si anume: Utilizator: admin Parola: ovidiu
  8. 8. Documentarea proiectului• Exista si site-uri specializate pentru aceasta treaba, cum ar fi Google Docs. Am ales sa fac una noua datorita personalizarii pe care o pot face, dar si datorita faptului ca am invatat o tehnologie noua cu aceasta ocazie • Pentru dezvoltarea acestei aplicatii am folosit, in mare parte, resurse de la pagina oficiala acestei tehnologii: www.asp.net/mvc

×