10 browsere de internet necunoscute

630 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
630
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

10 browsere de internet necunoscute

 1. 1. 10 browsere de internet necunoscute. De ce merită încercate 11 IANUARIE 2010 11 foto 0 audio 0 video 0 alte fisiere 10 browsere de internet necunoscute. De ce merită încercate Pentru cei care s-au săturat de Firefox, Internet Explorer, Chrome, Safari şi Opera, şi caută un browser care să nu fie aglomerat de funcţii complicate ci să le aibă doar pe cele necesare lor, site-ul sixrevisions.com a publicat o listă de 10 browsere mai puţin cunoscute şi motivul pentru care merită fiecare încercat. 1. Stainless Browserul Stainless a apărut ca reacţie la Google Chrome. Are o arhitectură asemănătoare cu browserul Google, dar şi câteva caracteristici care nu pot fi găsite în altă parte. Una dintre acestea este posibilitatea de logare pe un site folosind două conturi diferite, în tab-uri diferite. Este construit pentru sistemele de operare Apple OS X Leopard şi Snow Leopard. Ultima versiune lansată: 0.7.5
 2. 2. De ce merită încercat: Funcţia de logare pe acelaşi site cu două conturi diferite în acelaşi timp. Poate fi folositor mai ales celor au conturi Gmail sau Yahoo de muncă, dar şi personale. 2.Maxthon Maxthon poate fi configurat în multe feluri, însă accentul în cazul acestui browser este pus pe securitate. Are încorporată o aplicaţie care blochează majoritatea reclamelor (Ad Hunter), dar asigură şi protecţie pentru spyware, malware, şi viruşi. Are o listă lungă de preferinţe disponibile, şi există peste 1400 de plugin-uri compatibile. Are, printre altele, funcţie de captură a ecranului, feed-reader încorporat, prescurtări pentru adrese web, funcţie pentru evitarea "îngheţării imaginii", ceea ce în multe browsere ducea la blocare. Cea mai recentă versiune este 2.5.11. Sistemul de operare suportat este Windows. De ce merită încercat: Modul de navigare pe internet poate fi foarte personalizat, cu Maxthon. Totodată, are instalat deja filtre pentru blocarea conţinutului deranjant.
 3. 3. 3. Sleipnir Sleipnir este foarte apreciat în Japonia şi deţine supremaţia pe piaţa browserelor web în această ţară. Un browser uşor de personalizat care îşi păstrează performanţele indiferent de modificare. Există disponibile skin-uri şi plugin-uri. Are tab-uri, iar punctele sale forte sunt securitatea şi utilitatea. Cea mai recentă versiune: 2.9.2. Suportă Windows, de la versiunea 98 în sus. De ce merită încercat: Poate fi o opţiune pentru cei care doresc să-şi personalizeze intens browserul.
 4. 4. 4. Swiftfox O versiune îmbunătăţită a browserului Mozilla Firefox, mai rapidă şi mai avansată decât cea obişnuită. Funcţionează cu plugin-uri Firefox, ceae ce îl face foarte extensibil. Interfaţa este asemănătoare cu cea din Firefox, dar este mai puţin încărcată. Majoritatea funcţiilor sunt similare cu cele oferite de Firefox. Browserul este dezvoltat pentru sistemul de operare Linux, iar ultima variantă lansată este 3.5.6. De ce merită încercat: Dacă vă place Firefox, dar vreţi ceva mai rapid şi mai uşor de utilizat, Swiftfox este răspunsul.
 5. 5. 5. Lunascape Primul şi singurul browser hibrid care înglobează motoarele Firefox, Internet Explorer şi Chrome (Gecko, Trident, şi WebKit). Suportă plugin-uri şi adăugări de Firefox, IE, dar are şi propria platformă. Este lăudat ca fiind printre cele mai rapide browsere disponibile. Este construit pentru Windows, iar cea mai nouă variantă este 6.0.1. De ce merită încercat: Este perfect pentru cei care sunt nevoiţi să alterneze browserele, fie că trebuie să testarea anumitor aplicaţii, fie pentru că anumite plugin-uri există doar pentru Firefox sau IE.
 6. 6. 6. Konqueror Konqueror combină navigarea pe internet, file management şi o aplicaţie care permite vizualizarea documentelor fără a mai lansa o altă aplicaţie. Este un program open source, disponibil oricui, şi compatibil HTML 4.01. Acceptă plugin-uri pentru Nescape. Are preinstalat client FTP şi suport WebDAV. De ce merită încercat: Este destinat utilizatorilor de Linux care vor un browser cu multe funcţii, fiind util mai ales celor care vor să administreze fişiere direct din interiorul aplicaţiei.
 7. 7. 7. SeaMonkey A fost dezvoltat de Mozilla şi se poate numic o suită completă de aplicaţii. Deşi browserul în sine pare standard, însă ceea ce-l deosebeşte de restul este clientul e-mail încorporat, editorul HTML, IRC Chat şi unelte pentru web design. Ultima versiunea disponibilă este 2.0.1. Browser suportat de Windows ( de la 2000 în sus), Mac OS X (10.4 în sus), şi Linux. De ce merită încercat: Pentru developeri şi designeri web, SeaMonkey este livrat cu multe aplicaţii folositoare. Este potrivit şi pentru cei cărora le place să utilizeze cât mai puţine aplicaţii.
 8. 8. 8. OmniWeb Un browser care foloseşte motorul WebKit (ca şi Chrome), dezvoltat de creatorii OmniGraffle şi OmniOutliner. Se vrea distractiv şi inuitiv, şi are o interfaţă similară cu alte produse Omni. Include tab-uri, aplicaţie pentru blocarea reclamelor, RSS reader, funcţie de auto-salvare şi aplicaţia Workspaces, care permite salvarea sesiunilor şi revenirea la ele. Versiunea 5.0.1 este cea mai nouă. Browserul este dezvoltat pentru sistemul de operarea Mac OX X, 10.4.8 sau mai nou De ce merită încercat: Este creat pentru utilizatorii sistemului de operare Mac, fiind eficient şi uşor de folosit. Funcţia Workspaces este foarte utilă.
 9. 9. 9. Camino Camino ar putea fi considerat Firefox-ul construit pentru sistemul de operare Mac. Oferă protecţie faţă de phishing şi malware protection, tab-uri, blocarea tuturor reclamelor. Include suport pentru AppleScript, salvarea sesiunii deschise şi revenirea asupra unei sesiuni. Este disponibilă versiunea 2.0. Suportă Mac OS X, 10.4 sau mai nou De ce merită încercat: Camino este un browser grozav pentru utilizatorii de Mac cărora le place Firefox dar vor ceva dezvoltat special pentru sistemul lor de operare.
 10. 10. 10. Flock Flock este mai cunoscut decât browserele de mai sus, mai ales utilizatorilor programelor de socializare pe internet. A fost creat special pentru a uşura administrarea activităţilor de socializare din interiorul browserului. Flock pune accentul pe conectivitate prin socializare, făcând schimbul de fişiere şi publicarea de poze sau texte mai simplă. Se integrează direct cu Facebook, Gmail, Digg, YouTube, MySpace, Flickr, Twitter, WordPress, Blogger, Delicious, Bebo, TypePad, Picasa, şi altele. Browserul include o bară destinată cunoscuţilor (Peoples sidebar), una pentru a vizualiza poze sau clipuri video de pe site-urile preferate, feed-reader, editor de blog, aplicaţie pentru încărcare de poze, etc. Versiunea actuală este 2.5, iar acesta funcţionează pe Windows, Linux, Mac OS X. De ce merită încercat: Este o alegere indicată pentru cei care utilizează multe aplicaţii de socializare online şi care vor să se conecteze la toate conturile dintr-un singur loc. (V.M.)

×