Voorbeeldprogramma

649 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
649
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Voorbeeldprogramma

  1. 1. Tijdstip Onderwerp Doel Toelichting09:00 Intro deze Hospitality dag en Context schetsen. Contouren dag bijbehorend doel. schetsen. Filmpje tonen van Doel; Draadstaal; Betrokkenheid vergroten bij ‘Marktgerichtheid in de belevingsgerichte zorg gericht op zorg’ kleinschalig wonen. Doel verhelderen.09.05 Terugpakken op FISH! Checken effect Groepjes met elkaar in Gekozen identiteitswoorden terug FISH! training. gesprek, conclusies halen! trekken. Zijn de groepsacties doorgevoerd? Hulpvragen; Zijn de individuele acties Hoe voelde het om het doorgevoerd? te doen? Wat waren de reacties van collega’s? Wat waren de reacties van de bewoners?9.20 Conclusies plenair presenteren door Borging stimuleren, Korte presentatie van de groepen. volharden 1 minuut maximaal. Grote lijn eruit halen en aan de groep stimuleren, Presentaties moeten teruggeven. positieve effecten FISHY! zijn. versterken. Eventuele bruikbare suggesties voor borging filteren.9.30 Vieren van acties die gelukt zijn. Versterken van Individuen krijgen een positieve kracht kleine Pete en van applaus. beweging/groei.9.35 Herhaling van korte introductie van Context Korte kleinschalig wonen en wat de schetsen/verdiepen presentatie/overdracht. consequenties zijn voor het invullen van de dag. van de missie van ZSM ‘Samen zorg Filmpje tonen van een delen’. Begrip nogmaals voorbeeld van twee vergroten van de verpleegkundigen die Belangrijkste consequenties is; verandering die zelf een kleinschalig • Ondernemerschap groeit. eraan komt. wonen project hebben • Feedback met collega’s gerealiseerd. indirecter en kortstondiger, Ondernemerschap • Zelfstandigheid en benadrukken. onafhankelijkheid nemen toe. • Persoonlike aandacht voor de bewoner verandert. • Relatie met leidinggevende meer op afstand.
  2. 2. • Andere taken dan alleen zorg verlenen. Tonen van een voorbeeld uit de praktijk. Presenteren wat het voor de bewoner betekent; ... Plezier, genegenheid en geluk ... Baas in eigen huis ... Wonen als thuis ... Dicht bij familie ... "Ik ken het hier" ... Creatief en lerend ... Wat om handen hebben (bron; www.wonenmetdementie.nl)10.05 Individueel foto kiezen uit Bewustmaken van In drietallen bespreken verzameling. eigen waarden. en conclusies trekken. Op foto of op achterkant invullen wat de foto met je doet, wat de foto voor je betekent, of welke inspiratie je krijgt van de foto. Daarna delen met iemand die je nog niet zo goed kent. Daarna de vraag; In hoeverre gebruik je deze waarden nu al in je werk? Wat kun je doen om deze waarden nog meer te tonen?10.25 De context vullen aan de hand van Begrip vergroten Korte toelichting van Reverse Thinking. van RT aan de groep. RT uitleggen vanuit context belevingsgerichte kleinschalig wonen. zorg aan de hand van kleinschalig wonen.10.40- Break10.5510.55 De top 10 in gastvrijheid. Bewustmaken van 3 groepen krijgen de Er is onderzoek gedaan naar de top wat de bewoner top 10 en moeten 10 in gastvrijheid gericht op belangrijk vindt in deze in de juiste zorginstellingen. termen van volgorde van verwachtingen. belangrijkheid Wat vinden bewoners belangrijk? plaatsen. Na presenteren van goede top 10, Resultaten bekijken. conclusies plenair trekken. Een groep wint vanwege het gescoorde aantal punten, is afhankelijk van de goede plaats in de top 10.11.15 Speeddaten. Bewustmaken dat Tweetallen Inventariseren bij elkaar dat als je een en ieder gastvrij is. inventariseren bij feestje thuis organiseert, wat de ander En dat gastvrijheid elkaar wat de ander
  3. 3. dan verwacht en hoe je daarmee om thuis sterke vewacht van het gaat. overeenkomsten feestje. heeft met de Telkens wisselen van gastvrijheid die je tweetallen na ca. 1 in kleinschalig minuut. wonen toont. Daana met gehele groep bespreken.11.25 De piramide van gastvrijheid. Bewustmaken van Model stapsgewijs Toelichten. verschillen tussen toelichten. wat standaard is en van wat extra is. En waarmee je de bewoner dus tevreden stelt en in positieve zin verrast.11.35 Piramide van gastvrijheid, onder en Creativiteit 3 groepjes aan het boven de lijn. stimuleren en werk aan de fipover. discussie laten Op post its Opdracht geven om ideeen/acties te ontstaan over wat ideeen/acties bedenken die onder en boven de lijn standaard is en wat opschrijven en op de invullen. extra is. flipover bij boven of onder de lijn plakken. Thema herhalen; Hoe vullen wij belevingsgerichte zorg binnen kleinschalig wonen in?11.45 Gallery walk. Ideeen uitwisselen 2 rondes, dan hebben Groepjes gaan bij elkaar kijken. en discussie ze alle flipovers Een deelnemer uit de groep bevorderen. gezien. presenteert. Groepje mag aanvullen waar mogelijk/nodig.11.55 Stickeren. Groepskeuze Iedere deelnemer kiest met stickers bepalen. de beste ideeen van de flipovers. Uiteindelijk hebben we dus de beste ideeen als groep gekozen. Die pleniar presenteren. En link leggen naar de trefwoorden die zijn gekozen bij RT.12.05 Introductie van Cirkel van Invloed. Bewustmaken van Na intro gaan groepjes wat je zelf kan met elkaar in discussie Schetsen van verchil tussen invloed doen en wat buiten en presenteren en betrokkenheid. je invloedsfeer ligt. uitkomsten aan de gehele groep. Opdracht; Wat kun jij beinvloeden? Wat kun je niet beinvloeden? Pro-actieve mensen richten hun aandacht vooral op datgene wat ze wel kunnen beinvloeden!
  4. 4. 12.30- Break; lunch Ontspanning13.3013.30 Oefening met Eigen Zelf opschrijven van standpunten/iovertuigingen. overtuigingen en antwoorden. standpunten Een ieder wordt gevraag voor zichzelf verhelderen. Delen met collega. deze vier vragen te beantwoorden; Welke overtuiging heb je ten aanzien van werk? Welke overtuiging heb je ten aanzien van omgaan met collega’s? Welke overtuiging heb je ten aanzien van bewoners? Welke overtuiging heb je ten aanzien van het invullen van je vrij tijd?13.50 IJsbergtheorie tonen aan de hand van Bewustmaken van Intro IJsbertheorie en de IJsberg. realtie tussen power of Speech overtuigingen en pleanair. Je overtuigingen bepalen voor een gedrag. groot deel wie je bent en dus ook wat je doet en niet doet. Kijken naar wat je doet en niet doet aan de hand van Power of Speech. Power of Speech model toelichten.14.00 Opdracht geven power of Speech. Op een analytische Met power of Speech en gestructureerde aan de flipover in Schrijf 1 positief feit op over jezelf en wijze in gesprek kleine groepjes aan de 1 te verbeteren feit over jezelf. raken met elkaar slag. om tot Daarna in groepjes stapsgewijs door verbeteringen in Belangrijk hier is het model heen. gedrag te komen tempo te houden!! die duurzaam zijn. Thema herhalen.15.00- Break15.1515.15 Wrap up, terugkijken op de dag. Tot actie oproepen Een ieder werkt het aan aanzetten. individueel uit. ‘Als je altijd doet wat je altijd al deed, krijg je wat je altijd al kreeg’. Plannetje maken! Toelichten welke succesfactoren ervoor zorgen dat je realiseert wat je je voorneemt.
  5. 5. Opdracht; Bepaal wat je gaat doen na deze sessie die een verschil maakt in belevingsgerichte zorg verlenen.15.40 Korte presentaties van de Bekrachtigen actieplannen. keuzes.15.45 Afronding met filmpje Ice Age Squirl. Duidelijk maken dat volharden in je Tonen foto compilatie van de dag. keuzes van groot belang is.

×