Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Zeljko Joksimovic

123 views

Published on

Obrazovni krug

Published in: Education
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Zeljko Joksimovic

  1. 1. ЖЕЉКО ЈОКСИМОВИЋ Жељко је један од најпознатијих српских певача и композитора. Рођен је 20. априла 1972. године у Београду, али је одрастао у Ваљеву.
  2. 2. Жељко је већ као дванаестогодишњи дечак понео титулу Прва хармоника Европе, на престижном музичком фестивалу у Паризу.
  3. 3. Студирао је на Факултету драмских уметности у Београду. Један је од ретких музичара који свира 14 инструмената и говори 6 језика: грчки, руски, пољски, енглески, француски и матерњи српски.
  4. 4. КАРИЈЕРА - 1999. године учествовао је на два међународна такмичења у Белорусији, и на оба фестивала освојио је Гран при. - 2000. година сматра се прекретницом његовог солистичког рада, издао је албум Амајлија. - 2004. године песмом Лане моје учествовао је на избору за Песму Евровизије у Истанбулу и освојио друго место.
  5. 5. Жељко се опробао и као композитор филмске музике, радио је музику за филм Ивкова слава. На Еуросонгу 2008.године у Београду, Жељко је био у улози водитеља, а уједно и композитир песме Оро која нас је представљала. -2012. године, овај талентовани певач поново се враћа на Еуросонг. Освојио је треће место певајући песму Није љубав ствар.
  6. 6. • ИЗВОРИ https://sh.wikipedia.org/wiki/%C5%BDeljko http://zeljkojoksimovic.rs/?page_id=238 https://www.biografija.org/muzika/zeljko-joksimovic/

×