Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Partizan

208 views

Published on

Obrazovni krug

Published in: Education
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Partizan

  1. 1. ПАРТИЗАН ФК Партизан је српски фудбалски клуб из Београда и део је ЈСД Партизан. Освојио је укупно 43 трофеја, укључујући и 27 националних првенстава, 14 националних купова, један национални суперкуп, један Митропа куп. На табели југословенске лиге свих времена завршио је на другом месту. Своје утакмице овај клуб игра на стадиону Партизана капацитета 32.710 места од 1949. године. На њему званичне утакмице игра и фудбалска репрезентација Србије. Партизан је са Спортингом играо први меч икада у Купу европских шампиона 1955. године, а био је и први балкански и источноевропски клуб који је играо финале Купа европских шампиона у сезони 1965/66.
  2. 2. Клуб има дугогодишње ривалство са Црвеном звездом. Утакмице између ова два клуба су позната као вечити дерби. У септембру 2009, британски лист Дејли мејл прогласио је дерби Партизан—Црвена звезда као четврто ривалство свих времена. Поред Србије, клуб је такође веома популаран у Црној Гори и Босни и Херцеговини, посебно у Републици Српској. Партизан има много присталица у свим осталим бившим југословенским републикама, као и у српској дијаспори. Навијачи Партизана се називају Гробари. Саша Илић Пеђа Мијатовић
  3. 3. За друге се навија, Партизан се воли Душко Радовић, велики српски песник и навијач Партизана

×