Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Ana Ivanovic

149 views

Published on

Obrazovni krug

Published in: Education
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Ana Ivanovic

  1. 1. АНА ИВАНОВИЋ Ана Ивановић је једна од наших најпознатијих и најуспешнијих тенисерки.
  2. 2. Ана је рођена 6. септембра 1987. године у Београду. За тенис је почела да се интересује већ од своје пете године. Добила је рекет као рођендански поклон, и тренирала је у локалној школи тениса. Са 11 година добила је прву озбиљну понуду, једна компанија је хтела са њом да сколпи спонзорски уговор.
  3. 3. Од 2003. године, Ана почиње професионално да се бави тенисом. Следеће године скренула је пажњу на себе учешћем на Вимблдону доспевши до јуниорског финала, иако га је изгубила.
  4. 4. АНИНИ НАЈВЕЋИ УСПЕСИ - 2005. године осваја први WTA турнир у Канбери, и завршила као 16. на планети. - 2008. година је била најбоља година у њеној каријери, освојила је Ролан Гарос и уједно постала прва тенисерка света. На том месту се задржала 12 недеља. Након тога није успела да одржи континуитет. - 2014. године вратила се у сам врх, пошто је освојила 4 титуле и дошла до 5. места на свету.
  5. 5. АНА ИВАНОВИЋ се бавила тенисом 13 година. Освојила је укупно 15 титула. Играла је за Србију на Олимпијским играма у Лондону и Рио де Жанеиру.
  6. 6. АНА ИВАНОВИЋ ИЗВАН ТЕНИСКИХ ТЕРЕНА Веома је успешна и у маркетингу. Поседује доживотни уговор са произвођачем спортске АДИДАС опреме. АМБАСАДОР је УНИЦЕФ-а
  7. 7. - 2016. године удала се за немачког фудбалера Бастијана Швајнштајгера. - Пре неколико дана, Ана је постала мајка, родила је Луку. • Ч Е С Т И Т А М О !
  8. 8. • https://www.biografija.org/sport/tenis/ana- ivanovic/ https://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?y yyy=2016&mm Извори:

×