Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Ada

83 views

Published on

Obrazovni krug

Published in: Education
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Ada

  1. 1. Ада је речно острво на Сави у Београду која је вештачким путем претворена у полуострво. Савско језеро је резервоар пијаће воде градског водовода. Ада је позната по својим плажама и спортским објектима које током лета имају до 100.000 посетилаца током радних дана и до 300.000 посетилаца викендом.
  2. 2. Градња моста почела је 2008. године. Мост на Ади повезује општине Нови Београд и Чукарица. Дуг је 996 метара. Мост на Ади
  3. 3. У давна времена, Ада је представљала далеку периферију која је добијала на значају само у време ратова. Ипак 25. маја давне 1959. године, Ада је почела да добија облик какав данас познаје. Због овога се овај дан слави као дан Аде Циганлије.
  4. 4. Временом Ада постаје полуострво, окружено насипом и омеђено Савом са једне и Савским језером са друге стране. Ада данас представља уређено куралиште са шљунковитом плажом, окружено осветљеним шетачим стазама, јавним купатилима, тушевима и чесмама. Управо из ових разлога, синоним за Аду постао је Београдско море.

×