Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Férfi nemi betegségek

29,382 views

Published on

Főleg férfiakra veszélyes nemi betegségek. Képekkel!!

Published in: Health & Medicine
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Férfi nemi betegségek

 1. 1. Nemi betegségek Nagy Dóra 11.c
 2. 2. Szexuális úton terjedő betegségek:• Szexuális úton terjedő betegségnek azokat a fertőző betegségeket nevezzük, melyek leggyakrabban nemi úton terjednek. Fő betegségek: a szifilisz, Klamídia, a gonorrea, granuloma inguinalét és HPV vírus.
 3. 3. Szifilisz• A szifilisz (luesz, vérbaj) a Treponema pallidum nevű baktérium által okozott nemi úton terjedő betegség.
 4. 4. TüneteiA szifilisz tünetei általában a fertőzésután 1-13, átlagban 3-4 hétteljelentkeznek. A Treponema pallidumfertőzésnek számos stádiuma van: azelső, a második, a lappangó és aharmadik stádium. A fertőzés évekigfennállhat, ritkán szív- ésagykárosodást, valamint haláltokozhat.
 5. 5. Klamídia• Az orvosi nyelven chlamydia trachomatisnak nevezett baktérium okozza a világon a legtöbb nemi úton terjedő megbetegedést.• Tünetei: Gyakori vizelési inger, vizeléskor pedig égető vagy kellemetlen érzés• a hímvessző hegyéből kevés zavaros váladék szivároghat, különösen reggeli felkelés után (nem azonos a spermával).  Esetleg fájdalmas, duzzadt herék.
 6. 6. Gonorrea• A kankó, vagy latin nevén gonorrea a Neisseria gonorrhoeae baktérium által okozott, legtöbbször nemi úton terjedő betegség. A baktérium nagyon fertőzőképes, de a betegség ma már könnyen kezelhető. A szexuális szabadosság komoly veszélyforrás a fertőzés terjedése, ill. az újrafertőzöttség kialakulása szempontjából.
 7. 7. Tünetei- Sűrű, tejszerű váladék a hímvesszőből. (Egyes férfiaknál nem jelentkeznek tünetek).- Vizeléskor fájdalmas, égető érzés.
 8. 8. Granuloma inguinale A granuloma inguinale a nemi szervek idült gyulladásával járó Calymmatobacterium granulomatis baktérium által okozott nemi úton terjedő betegség.• A betegség a mérsékelt éghajlaton csak ritkán fordul elő, viszont a szubtrópusi és trópusi égövön gyakori.
 9. 9. TüneteiA tünetek a fertőzést követő 1-12.héten jelentkeznek .Kis vörös csomó.A fertőződés kialakulhat a hímvesszőn,herezacskón, lágyéktájon, a férfiakcombján .
 10. 10. Granuloma inguinale
 11. 11.  humán papilloma vírus (HPV)•   A HPV olyan vírus, amely különféle szemölcsöket okoz.Ezek egyik fajtája a genitális szemölcs, ami lehet a hüvelyen, a méhnyakon, az ánuszon, a végbélben vagy a húgycsőben.• Tünet:  kicsiny, húsos képletek jelennek meg, a test bármely részén.  Előfordul, hogy a genitális területen égő vagy viszkető érzés jelentkezik.
 12. 12. Első amegelőzés!!!

×