SlideShare a Scribd company logo

Mathematics-Class-2 DPP Talent Search Examinations

Each question has four alternatives marked (A), (B), (C) and (D), but only one of these alternatives is the correct answer. Find the correct answer. In the following two questions, replace the sign ..?.. with a number, so that all the numbers follow a regular order or pattern. 1. 3, 5, 8, 12, 17, ..?.. (A) 22 (B) 23 (C) 24 (D) 25 2. 33, 26, 20, 15, 11, ..?.. , ..?.. (A) 8, 5 (B) 7, 5 (C) 8, 6 (D) 7, 4 3. Write the ninth odd alphabet. (A) Q (B) S (C) R (D) O 4. What is the sum of all the even numbers lying between 9 and 21 ? (A) 88 (B) 89 (C) 90 (D) 92 5. A solid body has three faces, two edges but no corner. This solid body may be (A) a ball (B) a cone (C) a cuboid (D) a cylinder 6. A boy spends three-fourths of his pocket money and is still left with Rs. 15. If he spends two-thirds of this pocket money, he would be left with (A) Rs. 20 (B) Rs. 18 (C) Rs. 24 (D) Rs. 25 Rough Work [2] 7. In the following, count the number of alphabets which are not repeated ? SUNDAYMONDAYFRIDAYSATURDAY (A) 3 (B) 4 (C) 5 (D) 6 8. Dushehra was on October 17 and Diwali was on November 5. How many days were between Dushehra and Diwali ? (A) 17 days (B) 18 days (C) 19 days (D) 20 days 9. The class teacher asked the students to write alphabet A and then write the next alphabets, skipping 3 alphabets each time. Mohan wrote alphabets as under : A, E, I, N, R, U, Y Which two alphabets have not been written correctly ? (A) I and N (B) R and U (C) N and R (D) N and U 10. A body has no edge and no corner. This body has the shape of a (A) cylinder (B) cone (C) cube (D) sphere 11. Find the difference of times shown by the following two watches Rough Work (A) 165 minutes (B) 145 minutes (C) 175 minutes (D) 160 minutes [3] In the following twelve questions, find the different member from the group of four. 12. (A) 7, 14, 28 (B) 9, 18, 36 (C) 13, 26, 62 (D) 18, 36, 72 13. (A) 6 + 17 + 18 (B) 13 + 19 + 8 (C) 7 + 22 + 12 (D) 8 + 9 + 24 14. (A) 8 × 7 + 19 (B) 37 + 26 + 12 (C) 139 – 48 – 26 (D) 12 × 8 – 21 15. (A) 8 × 8 + 6 × 6 (B) 9 × 9 + 19 (C) 7 × 9 + 37 16. (A) (D) (B) 73 + 69 – 32 (C) (D) 17. (A) (B) (C) (D) 18. (A) (B) (C) (D) Rough Work [4] 19. (A) Book (B) Pen (C) Newspaper (D) Magazine 20. (A) (B) Rough Work (C) (D) 21. (A) (B) (C) (D) 22. (A) (B) (C) (D) 23. (A) (B) (C) (D) [5] 24. Find the difference of times shown by the following two watches Rough Work (A) 175 minutes (B) 195 minutes (C) 185 minutes (D) 205 minutes In the following five questions, write the numbers in the blank squares to complete the equations 25. (A) 27 (B) 37 (C) 36 (D) 33 26. (A) 37 (B) 39 (C) 47 (D) 45 27. (A) 26 (B) 36 (C) 46 (D) 28 28. (A) 83 (B) 89 (C) 78 (D) 79 29. (A) 18 (B) 29 (C) 19 (D) 27 [6] 30. A six-sided plane figure of equal sides cannot be cut into (A

1 of 8
Download to read offline
[2]
Rough Work
Each question has four alternatives marked (A), (B), (C)
and (D), but only one of these alternatives is the correct
answer. Find the correct answer.
In the following two questions, replace the sign ..?.. with
a number, so that all the numbers follow a regular order
or pattern.
1. 3, 5, 8, 12, 17, ..?..
(A) 22 (B) 23
(C) 24 (D) 25
2. 33, 26, 20, 15, 11, ..?.. , ..?..
(A) 8, 5 (B) 7, 5
(C) 8, 6 (D) 7, 4
3. Write the ninth odd alphabet.
(A) Q (B) S
(C) R (D) O
4. What is the sum of all the even numbers lying between
9 and 21 ?
(A) 88 (B) 89
(C) 90 (D) 92
5. A solid body has three faces, two edges but no corner.
This solid body may be
(A) a ball (B) a cone
(C) a cuboid (D) a cylinder
6. A boy spends three-fourths of his pocket money and is
still left with Rs. 15. If he spends two-thirds of this pocket
money, he would be left with
(A) Rs. 20 (B) Rs. 18
(C) Rs. 24 (D) Rs. 25
[3]
Rough Work
7. In the following, count the number of alphabets which are
not repeated ?
SUNDAYMONDAYFRIDAYSATURDAY
(A) 3 (B) 4
(C) 5 (D) 6
8. Dushehra was on October 17 and Diwali was on
November 5. How many days were between Dushehra and
Diwali ?
(A) 17 days (B) 18 days
(C) 19 days (D) 20 days
9. The class teacher asked the students to write alphabet A
and then write the next alphabets, skipping 3 alphabets each
time. Mohan wrote alphabets as under :
A, E, I, N, R, U, Y
Which two alphabets have not been written correctly ?
(A) I and N (B) R and U
(C) N and R (D) N and U
10. A body has no edge and no corner. This body has the
shape of a
(A) cylinder (B) cone
(C) cube (D) sphere
11. Find the difference of times shown by the following two
watches
(A) 165 minutes (B) 145 minutes
(C) 175 minutes (D) 160 minutes
[4]
Rough Work
In the following twelve questions, find the different member
from the group of four.
12. (A) 7, 14, 28 (B) 9, 18, 36
(C) 13, 26, 62 (D) 18, 36, 72
13. (A) 6 + 17 + 18 (B) 13 + 19 + 8
(C) 7 + 22 + 12 (D) 8 + 9 + 24
14. (A) 8 × 7 + 19 (B) 37 + 26 + 12
(C) 139 – 48 – 26 (D) 12 × 8 – 21
15. (A) 8 × 8 + 6 × 6 (B) 9 × 9 + 19
(C) 7 × 9 + 37 (D) 73 + 69 – 32
16. (A) (B)
(C) (D)
17. (A) (B)
(C) (D)
18. (A) (B)
(C) (D)
[5]
Rough Work
19. (A) Book (B) Pen
(C) Newspaper (D) Magazine
20. (A) (B)
(C) (D)
21. (A) (B)
(C) (D)
22. (A) (B)
(C) (D)
23. (A) (B)
(C) (D)
[6]
Rough Work
24. Find the difference of times shown by the following two
watches
(A) 175 minutes (B) 195 minutes
(C) 185 minutes (D) 205 minutes
In the following five questions, write the numbers in the
blank squares to complete the equations
25.
(A) 27 (B) 37
(C) 36 (D) 33
26.
(A) 37 (B) 39
(C) 47 (D) 45
27.
(A) 26 (B) 36
(C) 46 (D) 28
28.
(A) 83 (B) 89
(C) 78 (D) 79
29.
(A) 18 (B) 29
(C) 19 (D) 27
[7]
Rough Work
30. A six-sided plane figure of equal sides cannot be cut into
(A) three parts of equal sizes
(B) four parts of equal sizes
(C) six parts of equal sizes
(D) eight parts of equal sizes
31. In the following, count the number of alphabets which are
not repeated ?
DECEMBERNOVEMBEROCTOBER
(A) 3 (B) 4
(C) 5 (D) 6
32. Twenty third of November of 2010 is Tuesday. First of
January, 2011 would be
(A) Friday (B) Saturday
(C) Sunday (D) Monday
33. Write the missing numbers in the following such that all the
numbers follow a regular pattern or sequence.
5, ....., ....., ....., 37, 45
(A) 13, 20, 28 (B) 13, 21, 29
(C) 12, 20, 29 (D) 13, 21, 30
34. Write the missing numbers in the following such that all the
numbers follow a regular pattern or sequence.
96, ....., ....., ....., 60, 51
(A) 88, 80, 70 (B) 88, 78, 69
(C) 87, 78, 69 (D) 87, 78, 70
35. Which one of the following sets of numbers will give
maximum value on addition ?
(A) 67, 53, 24 (B) 76, 35, 24
(C) 67, 35, 42 (D) 67, 53, 42

Recommended

Mathematics-Class-3 DPP Talent Search Examinations
Mathematics-Class-3 DPP Talent Search ExaminationsMathematics-Class-3 DPP Talent Search Examinations
Mathematics-Class-3 DPP Talent Search ExaminationsSTUDY INNOVATIONS
 
Mathematics-Class-6 DPP Talent Search Examinations
Mathematics-Class-6 DPP Talent Search ExaminationsMathematics-Class-6 DPP Talent Search Examinations
Mathematics-Class-6 DPP Talent Search ExaminationsSTUDY INNOVATIONS
 
Mathematics-Class-1 DPP Talent Search Examinations
Mathematics-Class-1 DPP Talent Search ExaminationsMathematics-Class-1 DPP Talent Search Examinations
Mathematics-Class-1 DPP Talent Search ExaminationsSTUDY INNOVATIONS
 
Mathematics-Class-10 DPP Talent Search Examinations
Mathematics-Class-10 DPP Talent Search ExaminationsMathematics-Class-10 DPP Talent Search Examinations
Mathematics-Class-10 DPP Talent Search ExaminationsSTUDY INNOVATIONS
 
Mathematics-Class-4 DPP Talent Search Examinations
Mathematics-Class-4 DPP Talent Search ExaminationsMathematics-Class-4 DPP Talent Search Examinations
Mathematics-Class-4 DPP Talent Search ExaminationsSTUDY INNOVATIONS
 
Mathematics-Class-7 DPP Talent Search Examinations
Mathematics-Class-7 DPP Talent Search ExaminationsMathematics-Class-7 DPP Talent Search Examinations
Mathematics-Class-7 DPP Talent Search ExaminationsSTUDY INNOVATIONS
 
Mathematics-Class-8 DPP Talent Search Examinations
Mathematics-Class-8 DPP Talent Search ExaminationsMathematics-Class-8 DPP Talent Search Examinations
Mathematics-Class-8 DPP Talent Search ExaminationsSTUDY INNOVATIONS
 
Sample paper foundation 4 year class 8 (2)
Sample paper foundation 4 year class 8 (2)Sample paper foundation 4 year class 8 (2)
Sample paper foundation 4 year class 8 (2)NaveenGupta421124
 

More Related Content

Similar to Mathematics-Class-2 DPP Talent Search Examinations

Sample paper foundation 4 year class 8 (1)
Sample paper foundation 4 year class 8 (1)Sample paper foundation 4 year class 8 (1)
Sample paper foundation 4 year class 8 (1)NaveenGupta421124
 
Class 9 Cbse Maths Sample Paper Term 1 Model 1
Class 9 Cbse Maths Sample Paper Term 1 Model 1Class 9 Cbse Maths Sample Paper Term 1 Model 1
Class 9 Cbse Maths Sample Paper Term 1 Model 1Sunaina Rawat
 
Final exam review sheet # 2 2015
Final exam review sheet # 2 2015Final exam review sheet # 2 2015
Final exam review sheet # 2 2015mlabuski
 
2013 ecolier 5 6 canada
2013 ecolier 5 6 canada2013 ecolier 5 6 canada
2013 ecolier 5 6 canadaNDU
 
Class 4 logical reasoning
Class 4 logical reasoningClass 4 logical reasoning
Class 4 logical reasoningFaiz Abuzar
 
02-PERMUTATION-(E)-Assignment
02-PERMUTATION-(E)-Assignment02-PERMUTATION-(E)-Assignment
02-PERMUTATION-(E)-AssignmentSTUDY INNOVATIONS
 

Similar to Mathematics-Class-2 DPP Talent Search Examinations (20)

Sample paper foundation 4 year class 8 (1)
Sample paper foundation 4 year class 8 (1)Sample paper foundation 4 year class 8 (1)
Sample paper foundation 4 year class 8 (1)
 
Đề thi SEAMO 2018.pdf
Đề thi SEAMO 2018.pdfĐề thi SEAMO 2018.pdf
Đề thi SEAMO 2018.pdf
 
Quantitative aptitude question
Quantitative aptitude questionQuantitative aptitude question
Quantitative aptitude question
 
Class 9 Cbse Maths Sample Paper Term 1 Model 1
Class 9 Cbse Maths Sample Paper Term 1 Model 1Class 9 Cbse Maths Sample Paper Term 1 Model 1
Class 9 Cbse Maths Sample Paper Term 1 Model 1
 
ĐỀ THI SEAMO - CẤP ĐỘ B (KHỐI 3 + 4) NĂM 2018
ĐỀ THI SEAMO - CẤP ĐỘ B (KHỐI 3 + 4) NĂM 2018ĐỀ THI SEAMO - CẤP ĐỘ B (KHỐI 3 + 4) NĂM 2018
ĐỀ THI SEAMO - CẤP ĐỘ B (KHỐI 3 + 4) NĂM 2018
 
Final exam review sheet # 2 2015
Final exam review sheet # 2 2015Final exam review sheet # 2 2015
Final exam review sheet # 2 2015
 
ĐỀ THI SEAMO - CẤP ĐỘ A (KHỐI 1 + 2) NĂM 2018
ĐỀ THI SEAMO - CẤP ĐỘ A (KHỐI 1 + 2) NĂM 2018ĐỀ THI SEAMO - CẤP ĐỘ A (KHỐI 1 + 2) NĂM 2018
ĐỀ THI SEAMO - CẤP ĐỘ A (KHỐI 1 + 2) NĂM 2018
 
2013 ecolier 5 6 canada
2013 ecolier 5 6 canada2013 ecolier 5 6 canada
2013 ecolier 5 6 canada
 
ĐỀ THI SEAMO - CẤP ĐỘ C (KHỐI 5 + 6) NĂM 2018
ĐỀ THI SEAMO - CẤP ĐỘ C (KHỐI 5 + 6) NĂM 2018ĐỀ THI SEAMO - CẤP ĐỘ C (KHỐI 5 + 6) NĂM 2018
ĐỀ THI SEAMO - CẤP ĐỘ C (KHỐI 5 + 6) NĂM 2018
 
What is a polynomial
What is a polynomialWhat is a polynomial
What is a polynomial
 
Riha
RihaRiha
Riha
 
Class 4 logical reasoning
Class 4 logical reasoningClass 4 logical reasoning
Class 4 logical reasoning
 
T shubin(mostly)simple(mostly area)problems
T shubin(mostly)simple(mostly area)problemsT shubin(mostly)simple(mostly area)problems
T shubin(mostly)simple(mostly area)problems
 
12647 maths 9th 4-
12647 maths 9th  4-12647 maths 9th  4-
12647 maths 9th 4-
 
Worksheet-13PCiii.pdf
Worksheet-13PCiii.pdfWorksheet-13PCiii.pdf
Worksheet-13PCiii.pdf
 
P & C_watermark.pdf
P & C_watermark.pdfP & C_watermark.pdf
P & C_watermark.pdf
 
P & C
P & CP & C
P & C
 
Ssc j en 2015 ee solved paper
Ssc j en 2015 ee solved paperSsc j en 2015 ee solved paper
Ssc j en 2015 ee solved paper
 
Ssc j en 2015 ee solved paper
Ssc j en 2015 ee solved paperSsc j en 2015 ee solved paper
Ssc j en 2015 ee solved paper
 
02-PERMUTATION-(E)-Assignment
02-PERMUTATION-(E)-Assignment02-PERMUTATION-(E)-Assignment
02-PERMUTATION-(E)-Assignment
 

More from STUDY INNOVATIONS

CHALCOGENS & XENON FLUORIDE_watermark.pptx
CHALCOGENS & XENON FLUORIDE_watermark.pptxCHALCOGENS & XENON FLUORIDE_watermark.pptx
CHALCOGENS & XENON FLUORIDE_watermark.pptxSTUDY INNOVATIONS
 
Physics_dpp2_Rotational Motion_watermark.pdf
Physics_dpp2_Rotational Motion_watermark.pdfPhysics_dpp2_Rotational Motion_watermark.pdf
Physics_dpp2_Rotational Motion_watermark.pdfSTUDY INNOVATIONS
 
Physics_dpp2_Properties of Matter_watermark.pdf
Physics_dpp2_Properties of Matter_watermark.pdfPhysics_dpp2_Properties of Matter_watermark.pdf
Physics_dpp2_Properties of Matter_watermark.pdfSTUDY INNOVATIONS
 
Physics_dpp4_Law of Motion_watermark.pdf
Physics_dpp4_Law of Motion_watermark.pdfPhysics_dpp4_Law of Motion_watermark.pdf
Physics_dpp4_Law of Motion_watermark.pdfSTUDY INNOVATIONS
 
Physics_dpp3_law of motion_watermark.pdf
Physics_dpp3_law of motion_watermark.pdfPhysics_dpp3_law of motion_watermark.pdf
Physics_dpp3_law of motion_watermark.pdfSTUDY INNOVATIONS
 
04-CIRCLE SYSTEM (ASSIGNMENT) PART-I_watermark.pdf
04-CIRCLE SYSTEM (ASSIGNMENT) PART-I_watermark.pdf04-CIRCLE SYSTEM (ASSIGNMENT) PART-I_watermark.pdf
04-CIRCLE SYSTEM (ASSIGNMENT) PART-I_watermark.pdfSTUDY INNOVATIONS
 
02-DETERMINANT-(E)- THEORY_watermark.pdf
02-DETERMINANT-(E)- THEORY_watermark.pdf02-DETERMINANT-(E)- THEORY_watermark.pdf
02-DETERMINANT-(E)- THEORY_watermark.pdfSTUDY INNOVATIONS
 
02-QUADRATIC EQUATION-(E)-THEORY_watermark.pdf
02-QUADRATIC EQUATION-(E)-THEORY_watermark.pdf02-QUADRATIC EQUATION-(E)-THEORY_watermark.pdf
02-QUADRATIC EQUATION-(E)-THEORY_watermark.pdfSTUDY INNOVATIONS
 
DIFFERENTIAL EQUATION-3 maths_watermark.pdf
DIFFERENTIAL EQUATION-3 maths_watermark.pdfDIFFERENTIAL EQUATION-3 maths_watermark.pdf
DIFFERENTIAL EQUATION-3 maths_watermark.pdfSTUDY INNOVATIONS
 
INDEFINITE-INTEGRAL-1 maths_watermark.pdf
INDEFINITE-INTEGRAL-1 maths_watermark.pdfINDEFINITE-INTEGRAL-1 maths_watermark.pdf
INDEFINITE-INTEGRAL-1 maths_watermark.pdfSTUDY INNOVATIONS
 
Physics -27 -08 -06 _ watermark .pdf.
Physics  -27 -08 -06  _ watermark  .pdf.Physics  -27 -08 -06  _ watermark  .pdf.
Physics -27 -08 -06 _ watermark .pdf.STUDY INNOVATIONS
 
Physics -27 -08- 06 _ watermark. pdf.
Physics   -27 -08- 06 _ watermark.  pdf.Physics   -27 -08- 06 _ watermark.  pdf.
Physics -27 -08- 06 _ watermark. pdf.STUDY INNOVATIONS
 
P-24-09-2006 13th Paper-2_watermark.pdf
P-24-09-2006 13th  Paper-2_watermark.pdfP-24-09-2006 13th  Paper-2_watermark.pdf
P-24-09-2006 13th Paper-2_watermark.pdfSTUDY INNOVATIONS
 
Modern Physics physics _watermark. pdf
Modern  Physics  physics _watermark. pdfModern  Physics  physics _watermark. pdf
Modern Physics physics _watermark. pdfSTUDY INNOVATIONS
 
Particle dynamics physics _watermark.pdf
Particle dynamics physics _watermark.pdfParticle dynamics physics _watermark.pdf
Particle dynamics physics _watermark.pdfSTUDY INNOVATIONS
 
Mechanical Waves physics _watermark.pdf
Mechanical Waves physics  _watermark.pdfMechanical Waves physics  _watermark.pdf
Mechanical Waves physics _watermark.pdfSTUDY INNOVATIONS
 
Geometrical Optics physics _watermark.pdf
Geometrical Optics physics _watermark.pdfGeometrical Optics physics _watermark.pdf
Geometrical Optics physics _watermark.pdfSTUDY INNOVATIONS
 
Fluid mechanics physics _watermark.pdf
Fluid mechanics physics   _watermark.pdfFluid mechanics physics   _watermark.pdf
Fluid mechanics physics _watermark.pdfSTUDY INNOVATIONS
 
Calorimetry & Heat Transfer_watermark.pdf
Calorimetry & Heat Transfer_watermark.pdfCalorimetry & Heat Transfer_watermark.pdf
Calorimetry & Heat Transfer_watermark.pdfSTUDY INNOVATIONS
 
Modern Physics _watermark .pdf physics
Modern Physics _watermark  .pdf  physicsModern Physics _watermark  .pdf  physics
Modern Physics _watermark .pdf physicsSTUDY INNOVATIONS
 

More from STUDY INNOVATIONS (20)

CHALCOGENS & XENON FLUORIDE_watermark.pptx
CHALCOGENS & XENON FLUORIDE_watermark.pptxCHALCOGENS & XENON FLUORIDE_watermark.pptx
CHALCOGENS & XENON FLUORIDE_watermark.pptx
 
Physics_dpp2_Rotational Motion_watermark.pdf
Physics_dpp2_Rotational Motion_watermark.pdfPhysics_dpp2_Rotational Motion_watermark.pdf
Physics_dpp2_Rotational Motion_watermark.pdf
 
Physics_dpp2_Properties of Matter_watermark.pdf
Physics_dpp2_Properties of Matter_watermark.pdfPhysics_dpp2_Properties of Matter_watermark.pdf
Physics_dpp2_Properties of Matter_watermark.pdf
 
Physics_dpp4_Law of Motion_watermark.pdf
Physics_dpp4_Law of Motion_watermark.pdfPhysics_dpp4_Law of Motion_watermark.pdf
Physics_dpp4_Law of Motion_watermark.pdf
 
Physics_dpp3_law of motion_watermark.pdf
Physics_dpp3_law of motion_watermark.pdfPhysics_dpp3_law of motion_watermark.pdf
Physics_dpp3_law of motion_watermark.pdf
 
04-CIRCLE SYSTEM (ASSIGNMENT) PART-I_watermark.pdf
04-CIRCLE SYSTEM (ASSIGNMENT) PART-I_watermark.pdf04-CIRCLE SYSTEM (ASSIGNMENT) PART-I_watermark.pdf
04-CIRCLE SYSTEM (ASSIGNMENT) PART-I_watermark.pdf
 
02-DETERMINANT-(E)- THEORY_watermark.pdf
02-DETERMINANT-(E)- THEORY_watermark.pdf02-DETERMINANT-(E)- THEORY_watermark.pdf
02-DETERMINANT-(E)- THEORY_watermark.pdf
 
02-QUADRATIC EQUATION-(E)-THEORY_watermark.pdf
02-QUADRATIC EQUATION-(E)-THEORY_watermark.pdf02-QUADRATIC EQUATION-(E)-THEORY_watermark.pdf
02-QUADRATIC EQUATION-(E)-THEORY_watermark.pdf
 
DIFFERENTIAL EQUATION-3 maths_watermark.pdf
DIFFERENTIAL EQUATION-3 maths_watermark.pdfDIFFERENTIAL EQUATION-3 maths_watermark.pdf
DIFFERENTIAL EQUATION-3 maths_watermark.pdf
 
INDEFINITE-INTEGRAL-1 maths_watermark.pdf
INDEFINITE-INTEGRAL-1 maths_watermark.pdfINDEFINITE-INTEGRAL-1 maths_watermark.pdf
INDEFINITE-INTEGRAL-1 maths_watermark.pdf
 
Physics -27 -08 -06 _ watermark .pdf.
Physics  -27 -08 -06  _ watermark  .pdf.Physics  -27 -08 -06  _ watermark  .pdf.
Physics -27 -08 -06 _ watermark .pdf.
 
Physics -27 -08- 06 _ watermark. pdf.
Physics   -27 -08- 06 _ watermark.  pdf.Physics   -27 -08- 06 _ watermark.  pdf.
Physics -27 -08- 06 _ watermark. pdf.
 
P-24-09-2006 13th Paper-2_watermark.pdf
P-24-09-2006 13th  Paper-2_watermark.pdfP-24-09-2006 13th  Paper-2_watermark.pdf
P-24-09-2006 13th Paper-2_watermark.pdf
 
Modern Physics physics _watermark. pdf
Modern  Physics  physics _watermark. pdfModern  Physics  physics _watermark. pdf
Modern Physics physics _watermark. pdf
 
Particle dynamics physics _watermark.pdf
Particle dynamics physics _watermark.pdfParticle dynamics physics _watermark.pdf
Particle dynamics physics _watermark.pdf
 
Mechanical Waves physics _watermark.pdf
Mechanical Waves physics  _watermark.pdfMechanical Waves physics  _watermark.pdf
Mechanical Waves physics _watermark.pdf
 
Geometrical Optics physics _watermark.pdf
Geometrical Optics physics _watermark.pdfGeometrical Optics physics _watermark.pdf
Geometrical Optics physics _watermark.pdf
 
Fluid mechanics physics _watermark.pdf
Fluid mechanics physics   _watermark.pdfFluid mechanics physics   _watermark.pdf
Fluid mechanics physics _watermark.pdf
 
Calorimetry & Heat Transfer_watermark.pdf
Calorimetry & Heat Transfer_watermark.pdfCalorimetry & Heat Transfer_watermark.pdf
Calorimetry & Heat Transfer_watermark.pdf
 
Modern Physics _watermark .pdf physics
Modern Physics _watermark  .pdf  physicsModern Physics _watermark  .pdf  physics
Modern Physics _watermark .pdf physics
 

Recently uploaded

SOCIAL JUSTICE LESSON ON CATCH UP FRIDAY
SOCIAL JUSTICE LESSON ON CATCH UP FRIDAYSOCIAL JUSTICE LESSON ON CATCH UP FRIDAY
SOCIAL JUSTICE LESSON ON CATCH UP FRIDAYGloriaRamos83
 
Nzinga Kika - The story of the queen
Nzinga Kika    -  The story of the queenNzinga Kika    -  The story of the queen
Nzinga Kika - The story of the queenDeanAmory1
 
Odontogenesis and its related anomiles.pptx
Odontogenesis and its related anomiles.pptxOdontogenesis and its related anomiles.pptx
Odontogenesis and its related anomiles.pptxMennat Allah Alkaram
 
11 CI SINIF SINAQLARI - 5-2023-Aynura-Hamidova.pdf
11 CI SINIF SINAQLARI - 5-2023-Aynura-Hamidova.pdf11 CI SINIF SINAQLARI - 5-2023-Aynura-Hamidova.pdf
11 CI SINIF SINAQLARI - 5-2023-Aynura-Hamidova.pdfAynouraHamidova
 
spring_bee_bot_creations_erd primary.pdf
spring_bee_bot_creations_erd primary.pdfspring_bee_bot_creations_erd primary.pdf
spring_bee_bot_creations_erd primary.pdfKonstantina Koutsodimou
 
Practical Research 1, Lesson 5: DESIGNING A RESEARCH PROJECT RELATED TO DAILY...
Practical Research 1, Lesson 5: DESIGNING A RESEARCH PROJECT RELATED TO DAILY...Practical Research 1, Lesson 5: DESIGNING A RESEARCH PROJECT RELATED TO DAILY...
Practical Research 1, Lesson 5: DESIGNING A RESEARCH PROJECT RELATED TO DAILY...Katherine Villaluna
 
Persuasive Speaking and Means of Persuasion
Persuasive Speaking and Means of PersuasionPersuasive Speaking and Means of Persuasion
Persuasive Speaking and Means of PersuasionCorinne Weisgerber
 
ICSE English Language Class X Handwritten Notes
ICSE English Language Class X Handwritten NotesICSE English Language Class X Handwritten Notes
ICSE English Language Class X Handwritten NotesGauri S
 
2.20.24 The March on Washington for Jobs and Freedom.pptx
2.20.24 The March on Washington for Jobs and Freedom.pptx2.20.24 The March on Washington for Jobs and Freedom.pptx
2.20.24 The March on Washington for Jobs and Freedom.pptxMaryPotorti1
 
Group_Presentation_Gun_Island_Amitav_Ghosh.pptx
Group_Presentation_Gun_Island_Amitav_Ghosh.pptxGroup_Presentation_Gun_Island_Amitav_Ghosh.pptx
Group_Presentation_Gun_Island_Amitav_Ghosh.pptxPooja Bhuva
 
A LABORATORY MANUAL FOR ORGANIC CHEMISTRY.pdf
A LABORATORY MANUAL FOR ORGANIC CHEMISTRY.pdfA LABORATORY MANUAL FOR ORGANIC CHEMISTRY.pdf
A LABORATORY MANUAL FOR ORGANIC CHEMISTRY.pdfDr.M.Geethavani
 
New Features in the Odoo 17 Sales Module
New Features in  the Odoo 17 Sales ModuleNew Features in  the Odoo 17 Sales Module
New Features in the Odoo 17 Sales ModuleCeline George
 
2.22.24 Black Nationalism and the Nation of Islam.pptx
2.22.24 Black Nationalism and the Nation of Islam.pptx2.22.24 Black Nationalism and the Nation of Islam.pptx
2.22.24 Black Nationalism and the Nation of Islam.pptxMaryPotorti1
 
Genetic deterioration Seed ageing of improved variety seed, Maintenance of G...
Genetic deterioration  Seed ageing of improved variety seed, Maintenance of G...Genetic deterioration  Seed ageing of improved variety seed, Maintenance of G...
Genetic deterioration Seed ageing of improved variety seed, Maintenance of G...AKSHAYMAGAR17
 
Barrow Motor Ability Test - TEST, MEASUREMENT AND EVALUATION IN PHYSICAL EDUC...
Barrow Motor Ability Test - TEST, MEASUREMENT AND EVALUATION IN PHYSICAL EDUC...Barrow Motor Ability Test - TEST, MEASUREMENT AND EVALUATION IN PHYSICAL EDUC...
Barrow Motor Ability Test - TEST, MEASUREMENT AND EVALUATION IN PHYSICAL EDUC...Rabiya Husain
 
ADAPTABILITY, Types of Adaptability AND STABILITY ANALYSIS method.pptx
ADAPTABILITY, Types of Adaptability AND STABILITY ANALYSIS  method.pptxADAPTABILITY, Types of Adaptability AND STABILITY ANALYSIS  method.pptx
ADAPTABILITY, Types of Adaptability AND STABILITY ANALYSIS method.pptxAKSHAYMAGAR17
 
Andreas Schleicher - 20 Feb 2024 - How pop music, podcasts, and Tik Tok are i...
Andreas Schleicher - 20 Feb 2024 - How pop music, podcasts, and Tik Tok are i...Andreas Schleicher - 20 Feb 2024 - How pop music, podcasts, and Tik Tok are i...
Andreas Schleicher - 20 Feb 2024 - How pop music, podcasts, and Tik Tok are i...EduSkills OECD
 
Overview of Databases and Data Modelling-2.pdf
Overview of Databases and Data Modelling-2.pdfOverview of Databases and Data Modelling-2.pdf
Overview of Databases and Data Modelling-2.pdfChristalin Nelson
 
skeletal system complete details with joints and its types
skeletal system complete details with joints and its typesskeletal system complete details with joints and its types
skeletal system complete details with joints and its typesMinaxi patil. CATALLYST
 

Recently uploaded (20)

SOCIAL JUSTICE LESSON ON CATCH UP FRIDAY
SOCIAL JUSTICE LESSON ON CATCH UP FRIDAYSOCIAL JUSTICE LESSON ON CATCH UP FRIDAY
SOCIAL JUSTICE LESSON ON CATCH UP FRIDAY
 
Nzinga Kika - The story of the queen
Nzinga Kika    -  The story of the queenNzinga Kika    -  The story of the queen
Nzinga Kika - The story of the queen
 
Lipids as Biopolymer
Lipids as Biopolymer Lipids as Biopolymer
Lipids as Biopolymer
 
Odontogenesis and its related anomiles.pptx
Odontogenesis and its related anomiles.pptxOdontogenesis and its related anomiles.pptx
Odontogenesis and its related anomiles.pptx
 
11 CI SINIF SINAQLARI - 5-2023-Aynura-Hamidova.pdf
11 CI SINIF SINAQLARI - 5-2023-Aynura-Hamidova.pdf11 CI SINIF SINAQLARI - 5-2023-Aynura-Hamidova.pdf
11 CI SINIF SINAQLARI - 5-2023-Aynura-Hamidova.pdf
 
spring_bee_bot_creations_erd primary.pdf
spring_bee_bot_creations_erd primary.pdfspring_bee_bot_creations_erd primary.pdf
spring_bee_bot_creations_erd primary.pdf
 
Practical Research 1, Lesson 5: DESIGNING A RESEARCH PROJECT RELATED TO DAILY...
Practical Research 1, Lesson 5: DESIGNING A RESEARCH PROJECT RELATED TO DAILY...Practical Research 1, Lesson 5: DESIGNING A RESEARCH PROJECT RELATED TO DAILY...
Practical Research 1, Lesson 5: DESIGNING A RESEARCH PROJECT RELATED TO DAILY...
 
Persuasive Speaking and Means of Persuasion
Persuasive Speaking and Means of PersuasionPersuasive Speaking and Means of Persuasion
Persuasive Speaking and Means of Persuasion
 
ICSE English Language Class X Handwritten Notes
ICSE English Language Class X Handwritten NotesICSE English Language Class X Handwritten Notes
ICSE English Language Class X Handwritten Notes
 
2.20.24 The March on Washington for Jobs and Freedom.pptx
2.20.24 The March on Washington for Jobs and Freedom.pptx2.20.24 The March on Washington for Jobs and Freedom.pptx
2.20.24 The March on Washington for Jobs and Freedom.pptx
 
Group_Presentation_Gun_Island_Amitav_Ghosh.pptx
Group_Presentation_Gun_Island_Amitav_Ghosh.pptxGroup_Presentation_Gun_Island_Amitav_Ghosh.pptx
Group_Presentation_Gun_Island_Amitav_Ghosh.pptx
 
A LABORATORY MANUAL FOR ORGANIC CHEMISTRY.pdf
A LABORATORY MANUAL FOR ORGANIC CHEMISTRY.pdfA LABORATORY MANUAL FOR ORGANIC CHEMISTRY.pdf
A LABORATORY MANUAL FOR ORGANIC CHEMISTRY.pdf
 
New Features in the Odoo 17 Sales Module
New Features in  the Odoo 17 Sales ModuleNew Features in  the Odoo 17 Sales Module
New Features in the Odoo 17 Sales Module
 
2.22.24 Black Nationalism and the Nation of Islam.pptx
2.22.24 Black Nationalism and the Nation of Islam.pptx2.22.24 Black Nationalism and the Nation of Islam.pptx
2.22.24 Black Nationalism and the Nation of Islam.pptx
 
Genetic deterioration Seed ageing of improved variety seed, Maintenance of G...
Genetic deterioration  Seed ageing of improved variety seed, Maintenance of G...Genetic deterioration  Seed ageing of improved variety seed, Maintenance of G...
Genetic deterioration Seed ageing of improved variety seed, Maintenance of G...
 
Barrow Motor Ability Test - TEST, MEASUREMENT AND EVALUATION IN PHYSICAL EDUC...
Barrow Motor Ability Test - TEST, MEASUREMENT AND EVALUATION IN PHYSICAL EDUC...Barrow Motor Ability Test - TEST, MEASUREMENT AND EVALUATION IN PHYSICAL EDUC...
Barrow Motor Ability Test - TEST, MEASUREMENT AND EVALUATION IN PHYSICAL EDUC...
 
ADAPTABILITY, Types of Adaptability AND STABILITY ANALYSIS method.pptx
ADAPTABILITY, Types of Adaptability AND STABILITY ANALYSIS  method.pptxADAPTABILITY, Types of Adaptability AND STABILITY ANALYSIS  method.pptx
ADAPTABILITY, Types of Adaptability AND STABILITY ANALYSIS method.pptx
 
Andreas Schleicher - 20 Feb 2024 - How pop music, podcasts, and Tik Tok are i...
Andreas Schleicher - 20 Feb 2024 - How pop music, podcasts, and Tik Tok are i...Andreas Schleicher - 20 Feb 2024 - How pop music, podcasts, and Tik Tok are i...
Andreas Schleicher - 20 Feb 2024 - How pop music, podcasts, and Tik Tok are i...
 
Overview of Databases and Data Modelling-2.pdf
Overview of Databases and Data Modelling-2.pdfOverview of Databases and Data Modelling-2.pdf
Overview of Databases and Data Modelling-2.pdf
 
skeletal system complete details with joints and its types
skeletal system complete details with joints and its typesskeletal system complete details with joints and its types
skeletal system complete details with joints and its types
 

Mathematics-Class-2 DPP Talent Search Examinations

  • 1. [2] Rough Work Each question has four alternatives marked (A), (B), (C) and (D), but only one of these alternatives is the correct answer. Find the correct answer. In the following two questions, replace the sign ..?.. with a number, so that all the numbers follow a regular order or pattern. 1. 3, 5, 8, 12, 17, ..?.. (A) 22 (B) 23 (C) 24 (D) 25 2. 33, 26, 20, 15, 11, ..?.. , ..?.. (A) 8, 5 (B) 7, 5 (C) 8, 6 (D) 7, 4 3. Write the ninth odd alphabet. (A) Q (B) S (C) R (D) O 4. What is the sum of all the even numbers lying between 9 and 21 ? (A) 88 (B) 89 (C) 90 (D) 92 5. A solid body has three faces, two edges but no corner. This solid body may be (A) a ball (B) a cone (C) a cuboid (D) a cylinder 6. A boy spends three-fourths of his pocket money and is still left with Rs. 15. If he spends two-thirds of this pocket money, he would be left with (A) Rs. 20 (B) Rs. 18 (C) Rs. 24 (D) Rs. 25
  • 2. [3] Rough Work 7. In the following, count the number of alphabets which are not repeated ? SUNDAYMONDAYFRIDAYSATURDAY (A) 3 (B) 4 (C) 5 (D) 6 8. Dushehra was on October 17 and Diwali was on November 5. How many days were between Dushehra and Diwali ? (A) 17 days (B) 18 days (C) 19 days (D) 20 days 9. The class teacher asked the students to write alphabet A and then write the next alphabets, skipping 3 alphabets each time. Mohan wrote alphabets as under : A, E, I, N, R, U, Y Which two alphabets have not been written correctly ? (A) I and N (B) R and U (C) N and R (D) N and U 10. A body has no edge and no corner. This body has the shape of a (A) cylinder (B) cone (C) cube (D) sphere 11. Find the difference of times shown by the following two watches (A) 165 minutes (B) 145 minutes (C) 175 minutes (D) 160 minutes
  • 3. [4] Rough Work In the following twelve questions, find the different member from the group of four. 12. (A) 7, 14, 28 (B) 9, 18, 36 (C) 13, 26, 62 (D) 18, 36, 72 13. (A) 6 + 17 + 18 (B) 13 + 19 + 8 (C) 7 + 22 + 12 (D) 8 + 9 + 24 14. (A) 8 × 7 + 19 (B) 37 + 26 + 12 (C) 139 – 48 – 26 (D) 12 × 8 – 21 15. (A) 8 × 8 + 6 × 6 (B) 9 × 9 + 19 (C) 7 × 9 + 37 (D) 73 + 69 – 32 16. (A) (B) (C) (D) 17. (A) (B) (C) (D) 18. (A) (B) (C) (D)
  • 4. [5] Rough Work 19. (A) Book (B) Pen (C) Newspaper (D) Magazine 20. (A) (B) (C) (D) 21. (A) (B) (C) (D) 22. (A) (B) (C) (D) 23. (A) (B) (C) (D)
  • 5. [6] Rough Work 24. Find the difference of times shown by the following two watches (A) 175 minutes (B) 195 minutes (C) 185 minutes (D) 205 minutes In the following five questions, write the numbers in the blank squares to complete the equations 25. (A) 27 (B) 37 (C) 36 (D) 33 26. (A) 37 (B) 39 (C) 47 (D) 45 27. (A) 26 (B) 36 (C) 46 (D) 28 28. (A) 83 (B) 89 (C) 78 (D) 79 29. (A) 18 (B) 29 (C) 19 (D) 27
  • 6. [7] Rough Work 30. A six-sided plane figure of equal sides cannot be cut into (A) three parts of equal sizes (B) four parts of equal sizes (C) six parts of equal sizes (D) eight parts of equal sizes 31. In the following, count the number of alphabets which are not repeated ? DECEMBERNOVEMBEROCTOBER (A) 3 (B) 4 (C) 5 (D) 6 32. Twenty third of November of 2010 is Tuesday. First of January, 2011 would be (A) Friday (B) Saturday (C) Sunday (D) Monday 33. Write the missing numbers in the following such that all the numbers follow a regular pattern or sequence. 5, ....., ....., ....., 37, 45 (A) 13, 20, 28 (B) 13, 21, 29 (C) 12, 20, 29 (D) 13, 21, 30 34. Write the missing numbers in the following such that all the numbers follow a regular pattern or sequence. 96, ....., ....., ....., 60, 51 (A) 88, 80, 70 (B) 88, 78, 69 (C) 87, 78, 69 (D) 87, 78, 70 35. Which one of the following sets of numbers will give maximum value on addition ? (A) 67, 53, 24 (B) 76, 35, 24 (C) 67, 35, 42 (D) 67, 53, 42
  • 7. [8] Rough Work 36. A villager has 3 buffaloes. One buffalo gives 23 litres of milk, the second gives 19 litres of milk and the third gives 18 litres of milk. How much milk does the villager get from these three buffaloes ? (A) 60 litres (B) 62 litres (C) 52 litres (D) 58 litres 37. 6 cups of water can fill one mug, three mugs of water can fill one jug, 13 jugs of water can fill one bucket and seven buckets of water can fill one drum. How many cups of water can fill the drum ? (A) 1644 (B) 1652 (C) 1638 (D) 1624 38. In a factory, the cost of one dozen handkerchiefs is Rs. 156. How many handkerchiefs can a shopkeeper purchase with Rs. 1248 ? (A) 85 (B) 94 (C) 96 (D) 88 39. Which one of the following sets of numbers will give minimum value on addition ? (A) 63, 57, 87 (B) 36, 75, 78 (C) 36, 75, 87 (D) 63, 75, 78 40. From a tape of length 10 metres, three pieces of lengths 2 metres and 60 centimetres, 3 metres and 80 centimetres and 1 metre and 90 centimetres are cut. The length of the remaining piece of the tape would be (A) 1 metre and 90 centimetres (B) 1 metre and 70 centimetres (C) 2 metre and 10 centimetres (D) 1 metre and 80 centimetres
  • 8. [9] ANSWERS CLASS II MATHS (2010) 1 B 2 C 3 A 4 C 5 D 6 A 7 C 8 B 9 C 10 D 11 A 12 C 13 B 14 C 15 D 16 D 17 B 18 C 19 B 20 B 21 D 22 C 23 A 24 B 25 B 26 C 27 B 28 D 29 C 30 D 31 B 32 B 33 B 34 C 35 D 36 A 37 C 38 C 39 B 40 B