SlideShare a Scribd company logo

Mathematics-Class-1 DPP Talent Search Examinations

Each question has four alternatives marked (A), (B), (C) and (D), but only one of these alternatives is the correct answer. Find the correct answer. Figure of a very large dangerous animal with a rat in its mouth Rough Work 1. Count the number of circles in the above figure. (A) 39 (B) 40 (C) 41 (D) 42 2. Count the number of squares in the above figure. (A) 50 (B) 51 (C) 52 (D) 53 3. Find the difference between numbers of circles and triangles in the above figure. (A) 37 (B) 38 (C) 39 (D) 40 4. Find the month of maximum number of alphabets ? (A) DECEMBER (B) FEBRUARY (C) OCTOBER (D) SEPTEMBER In each of the following ten questions, find the different member of the group. 5. (A) Crow (B) Fish (C) Pigeon (D) Sparrow 6. (A) Football (B) Volleyball (C) Basketball (D) Cricket ball 7. (A) Orange (B) Potato (C) Mango (D) Apple Rough Work 8. (A) (B) (C) (D) 9. (A) (B) (C) (D) [3] 10. (A) (B) (C) (D) 11. (A) (B) Rough Work Blackboard National Flag (C) Chess board (D) Bed sheet 12. (A) (B) (C) (D) 13. (A) (B) (C) (D) [4] Rough Work 14. (A) Chair (B) Table (C) Bench (D) Stool 15. The sum of 9 and 17 lies between (A) 28 and 26 (B) 27 and 25 (C) 26 and 24 (D) 27 and 26 16. Subtract the smallest number of two different digits from the largest number of two different digits. (A) 89 (B) 88 (C) 79 (D) 78 17. Write a number in the blank square so that total sum of all the numbers in the squares become 24. + + (A) 8 (B) 6 (C) 7 (D) 9 18. Write a number in the blank square to complete the equation. (A) 5 (B) 6 (C) 8 (D) 9 19. The difference of 23 and 16 lies between (A) 4 and 6 (B) 5 and 7 (C) 6 and 8 (D) 7 and 9 [5] In the following five questions, numbers or alphabets have been written in particular order (after skipping fixed members). In each question write the number or alphabet written wrongly. 20. 3, 7, 11, (A) 7 15, 20, 23, 27 (B) 15 (C) 20 (D) 23 21. 4, 7, 10, (A) 10 13, 15, 19, 22 (B) 19 (C) 22 (D) 15 22. B, F, J,(A) Z M, R, V, Z (B) M (C) J (D) V 23. G, J, M, P, T, V, Y (A) T (B) M (C) P (D) Y 24. 37, 34, 31, 28, 25, 21, 19 (A) 34 (B) 19 (C) 21 (D) 28 25. There are twenty-six alphabets in English. The seventeenth alphabet is (A) P (B) Q (C) O (D) R 26. How many alphabets lie between M and W ? (A) 11 (B) 10 (C) 9 (D) 8 Rough Work [6] 27. Add 9 six times and write the result. (A) 45 (B) 54 (C) 48 (D) 56 28. Which one of the following statements is not correct about a cube ? (A) It has eight corners (B) Its all sides are equal (C) It has eight edges (D) It has six faces 29. Count the number of alphabets which are not repeated. JANUARYFEBRUARYMARCHAPRIL (A) 9 (B) 10 (C) 11 (D) 12 30. Count the number of alphabets which are not repeated. TUESDAYWEDNESDAYTHRUSDAY (A) 3 (B) 4 (C) 5 (D) 6 31. Subtract 27 minutes from 1 hour. (A) 23 minutes (B) 25 minutes (C) 33 minutes (

1 of 8
Download to read offline
Each question has four alternatives marked (A), (B), (C) and (D), but only one
of these alternatives is the correct answer. Find the correct answer.
Figure of a very large dangerous animal with a rat in its mouth
1. Count the number of circles in the above figure.
(A) 39 (B) 40
(C) 41 (D) 42
2. Count the number of squares in the above figure.
(A) 50 (B) 51
(C) 52 (D) 53
3. Find the difference between numbers of circles and
triangles in the above figure.
(A) 37 (B) 38
(C) 39 (D) 40
4. Find the month of maximum number of alphabets ?
(A) DECEMBER (B) FEBRUARY
(C) OCTOBER (D) SEPTEMBER
Rough Work
[3]
Rough Work
In each of the following ten questions, find the different
member of the group.
5. (A) Crow (B) Fish
(C) Pigeon (D) Sparrow
6. (A) Football (B) Volleyball
(C) Basketball (D) Cricket ball
7. (A) Orange (B) Potato
(C) Mango (D) Apple
8. (A) (B)
(C) (D)
9. (A) (B)
(C) (D)
[4]
Rough Work
10. (A) (B)
(C) (D)
11. (A) (B)
Blackboard National Flag
(C) Chess board (D) Bed sheet
12. (A) (B)
(C) (D)
13. (A) (B)
(C) (D)
[5]
Rough Work
14. (A) Chair (B) Table
(C) Bench (D) Stool
15. The sum of 9 and 17 lies between
(A) 28 and 26 (B) 27 and 25
(C) 26 and 24 (D) 27 and 26
16. Subtract the smallest number of two different digits from
the largest number of two different digits.
(A) 89 (B) 88
(C) 79 (D) 78
17. Write a number in the blank square so that total sum of all
the numbers in the squares become 24.
+ +
(A) 8 (B) 6
(C) 7 (D) 9
18. Write a number in the blank square to complete the
equation.
(A) 5 (B) 6
(C) 8 (D) 9
19. The difference of 23 and 16 lies between
(A) 4 and 6 (B) 5 and 7
(C) 6 and 8 (D) 7 and 9
[6]
Rough Work
In the following five questions, numbers or alphabets have
been written in particular order (after skipping fixed
members). In each question write the number or alphabet
written wrongly.
20. 3, 7, 11, 15, 20, 23, 27
(A) 7 (B) 15
(C) 20 (D) 23
21. 4, 7, 10, 13, 15, 19, 22
(A) 10 (B) 19
(C) 22 (D) 15
22. B, F, J, M, R, V, Z
(A) Z (B) M
(C) J (D) V
23. G, J, M, P, T, V, Y
(A) T (B) M
(C) P (D) Y
24. 37, 34, 31, 28, 25, 21, 19
(A) 34 (B) 19
(C) 21 (D) 28
25. There are twenty-six alphabets in English. The seventeenth
alphabet is
(A) P (B) Q
(C) O (D) R
26. How many alphabets lie between M and W ?
(A) 11 (B) 10
(C) 9 (D) 8
[7]
Rough Work
27. Add 9 six times and write the result.
(A) 45 (B) 54
(C) 48 (D) 56
28. Which one of the following statements is not correct about
a cube ?
(A) It has eight corners (B) Its all sides are equal
(C) It has eight edges (D) It has six faces
29. Count the number of alphabets which are not repeated.
JANUARYFEBRUARYMARCHAPRIL
(A) 9 (B) 10
(C) 11 (D) 12
30. Count the number of alphabets which are not repeated.
TUESDAYWEDNESDAYTHRUSDAY
(A) 3 (B) 4
(C) 5 (D) 6
31. Subtract 27 minutes from 1 hour.
(A) 23 minutes (B) 25 minutes
(C) 33 minutes (D) 27 minutes
32. Subtract 36 from 63.
(A) 18 (B) 28
(C) 27 (D) 37
33. The cost of two note-books is Rs. 11. Subtract the cost
of six books from Rs. 50.
(A) Rs. 27 (B) Rs. 17
(C) Rs. 23 (D) Rs. 33

Recommended

Mathematics-Class-2 DPP Talent Search Examinations
Mathematics-Class-2 DPP Talent Search ExaminationsMathematics-Class-2 DPP Talent Search Examinations
Mathematics-Class-2 DPP Talent Search ExaminationsSTUDY INNOVATIONS
 
Mathematics-Class-6 DPP Talent Search Examinations
Mathematics-Class-6 DPP Talent Search ExaminationsMathematics-Class-6 DPP Talent Search Examinations
Mathematics-Class-6 DPP Talent Search ExaminationsSTUDY INNOVATIONS
 
Mathematics-Class-3 DPP Talent Search Examinations
Mathematics-Class-3 DPP Talent Search ExaminationsMathematics-Class-3 DPP Talent Search Examinations
Mathematics-Class-3 DPP Talent Search ExaminationsSTUDY INNOVATIONS
 
Mathematics-Class-7 DPP Talent Search Examinations
Mathematics-Class-7 DPP Talent Search ExaminationsMathematics-Class-7 DPP Talent Search Examinations
Mathematics-Class-7 DPP Talent Search ExaminationsSTUDY INNOVATIONS
 
2013 ecolier 5 6 canada
2013 ecolier 5 6 canada2013 ecolier 5 6 canada
2013 ecolier 5 6 canadaNDU
 
Mathematics-Class-8 DPP Talent Search Examinations
Mathematics-Class-8 DPP Talent Search ExaminationsMathematics-Class-8 DPP Talent Search Examinations
Mathematics-Class-8 DPP Talent Search ExaminationsSTUDY INNOVATIONS
 
Mathematics-Class-4 DPP Talent Search Examinations
Mathematics-Class-4 DPP Talent Search ExaminationsMathematics-Class-4 DPP Talent Search Examinations
Mathematics-Class-4 DPP Talent Search ExaminationsSTUDY INNOVATIONS
 

More Related Content

Similar to Mathematics-Class-1 DPP Talent Search Examinations

Class 4 logical reasoning
Class 4 logical reasoningClass 4 logical reasoning
Class 4 logical reasoningFaiz Abuzar
 
Final exam review sheet # 2 2015
Final exam review sheet # 2 2015Final exam review sheet # 2 2015
Final exam review sheet # 2 2015mlabuski
 
Pre ecolier 1 & 2 2014
Pre ecolier 1 & 2 2014Pre ecolier 1 & 2 2014
Pre ecolier 1 & 2 2014NDU
 
Mathematics-Class-10 DPP Talent Search Examinations
Mathematics-Class-10 DPP Talent Search ExaminationsMathematics-Class-10 DPP Talent Search Examinations
Mathematics-Class-10 DPP Talent Search ExaminationsSTUDY INNOVATIONS
 
Class 9 Cbse Maths Sample Paper Term 1 Model 1
Class 9 Cbse Maths Sample Paper Term 1 Model 1Class 9 Cbse Maths Sample Paper Term 1 Model 1
Class 9 Cbse Maths Sample Paper Term 1 Model 1Sunaina Rawat
 
Ecolier2012
Ecolier2012Ecolier2012
Ecolier2012NDU
 
NIMCET 2023 : Questions
NIMCET 2023  : QuestionsNIMCET 2023  : Questions
NIMCET 2023 : QuestionsBharat Bhushan
 
Final exam review sheet # 3 2015
Final exam review sheet # 3 2015Final exam review sheet # 3 2015
Final exam review sheet # 3 2015mlabuski
 
Advanced gmat mathquestions-version2
Advanced gmat mathquestions-version2Advanced gmat mathquestions-version2
Advanced gmat mathquestions-version2Rushabh Vora
 

Similar to Mathematics-Class-1 DPP Talent Search Examinations (20)

Class 4 logical reasoning
Class 4 logical reasoningClass 4 logical reasoning
Class 4 logical reasoning
 
Final exam review sheet # 2 2015
Final exam review sheet # 2 2015Final exam review sheet # 2 2015
Final exam review sheet # 2 2015
 
Worksheet-13PCiii.pdf
Worksheet-13PCiii.pdfWorksheet-13PCiii.pdf
Worksheet-13PCiii.pdf
 
Pre ecolier 1 & 2 2014
Pre ecolier 1 & 2 2014Pre ecolier 1 & 2 2014
Pre ecolier 1 & 2 2014
 
Mathematics-Class-10 DPP Talent Search Examinations
Mathematics-Class-10 DPP Talent Search ExaminationsMathematics-Class-10 DPP Talent Search Examinations
Mathematics-Class-10 DPP Talent Search Examinations
 
Class 9 Cbse Maths Sample Paper Term 1 Model 1
Class 9 Cbse Maths Sample Paper Term 1 Model 1Class 9 Cbse Maths Sample Paper Term 1 Model 1
Class 9 Cbse Maths Sample Paper Term 1 Model 1
 
Đề thi SEAMO 2018.pdf
Đề thi SEAMO 2018.pdfĐề thi SEAMO 2018.pdf
Đề thi SEAMO 2018.pdf
 
Ecolier2012
Ecolier2012Ecolier2012
Ecolier2012
 
Quantitative aptitude question
Quantitative aptitude questionQuantitative aptitude question
Quantitative aptitude question
 
ĐỀ THI SEAMO - CẤP ĐỘ B (KHỐI 3 + 4) NĂM 2018
ĐỀ THI SEAMO - CẤP ĐỘ B (KHỐI 3 + 4) NĂM 2018ĐỀ THI SEAMO - CẤP ĐỘ B (KHỐI 3 + 4) NĂM 2018
ĐỀ THI SEAMO - CẤP ĐỘ B (KHỐI 3 + 4) NĂM 2018
 
MATHS-11th (J) WA.pdf
MATHS-11th (J) WA.pdfMATHS-11th (J) WA.pdf
MATHS-11th (J) WA.pdf
 
Ssc j en 2015 ee solved paper
Ssc j en 2015 ee solved paperSsc j en 2015 ee solved paper
Ssc j en 2015 ee solved paper
 
Ssc j en 2015 ee solved paper
Ssc j en 2015 ee solved paperSsc j en 2015 ee solved paper
Ssc j en 2015 ee solved paper
 
NIMCET 2023 : Questions
NIMCET 2023  : QuestionsNIMCET 2023  : Questions
NIMCET 2023 : Questions
 
ĐỀ THI SEAMO - CẤP ĐỘ C (KHỐI 5 + 6) NĂM 2018
ĐỀ THI SEAMO - CẤP ĐỘ C (KHỐI 5 + 6) NĂM 2018ĐỀ THI SEAMO - CẤP ĐỘ C (KHỐI 5 + 6) NĂM 2018
ĐỀ THI SEAMO - CẤP ĐỘ C (KHỐI 5 + 6) NĂM 2018
 
Final exam review sheet # 3 2015
Final exam review sheet # 3 2015Final exam review sheet # 3 2015
Final exam review sheet # 3 2015
 
DPP-22-24-Answer
DPP-22-24-AnswerDPP-22-24-Answer
DPP-22-24-Answer
 
Advanced gmat mathquestions-version2
Advanced gmat mathquestions-version2Advanced gmat mathquestions-version2
Advanced gmat mathquestions-version2
 
WS1-Sets.pdf
WS1-Sets.pdfWS1-Sets.pdf
WS1-Sets.pdf
 
P & C_watermark.pdf
P & C_watermark.pdfP & C_watermark.pdf
P & C_watermark.pdf
 

More from STUDY INNOVATIONS

CHALCOGENS & XENON FLUORIDE_watermark.pptx
CHALCOGENS & XENON FLUORIDE_watermark.pptxCHALCOGENS & XENON FLUORIDE_watermark.pptx
CHALCOGENS & XENON FLUORIDE_watermark.pptxSTUDY INNOVATIONS
 
Physics_dpp2_Rotational Motion_watermark.pdf
Physics_dpp2_Rotational Motion_watermark.pdfPhysics_dpp2_Rotational Motion_watermark.pdf
Physics_dpp2_Rotational Motion_watermark.pdfSTUDY INNOVATIONS
 
Physics_dpp2_Properties of Matter_watermark.pdf
Physics_dpp2_Properties of Matter_watermark.pdfPhysics_dpp2_Properties of Matter_watermark.pdf
Physics_dpp2_Properties of Matter_watermark.pdfSTUDY INNOVATIONS
 
Physics_dpp4_Law of Motion_watermark.pdf
Physics_dpp4_Law of Motion_watermark.pdfPhysics_dpp4_Law of Motion_watermark.pdf
Physics_dpp4_Law of Motion_watermark.pdfSTUDY INNOVATIONS
 
Physics_dpp3_law of motion_watermark.pdf
Physics_dpp3_law of motion_watermark.pdfPhysics_dpp3_law of motion_watermark.pdf
Physics_dpp3_law of motion_watermark.pdfSTUDY INNOVATIONS
 
04-CIRCLE SYSTEM (ASSIGNMENT) PART-I_watermark.pdf
04-CIRCLE SYSTEM (ASSIGNMENT) PART-I_watermark.pdf04-CIRCLE SYSTEM (ASSIGNMENT) PART-I_watermark.pdf
04-CIRCLE SYSTEM (ASSIGNMENT) PART-I_watermark.pdfSTUDY INNOVATIONS
 
02-DETERMINANT-(E)- THEORY_watermark.pdf
02-DETERMINANT-(E)- THEORY_watermark.pdf02-DETERMINANT-(E)- THEORY_watermark.pdf
02-DETERMINANT-(E)- THEORY_watermark.pdfSTUDY INNOVATIONS
 
02-QUADRATIC EQUATION-(E)-THEORY_watermark.pdf
02-QUADRATIC EQUATION-(E)-THEORY_watermark.pdf02-QUADRATIC EQUATION-(E)-THEORY_watermark.pdf
02-QUADRATIC EQUATION-(E)-THEORY_watermark.pdfSTUDY INNOVATIONS
 
DIFFERENTIAL EQUATION-3 maths_watermark.pdf
DIFFERENTIAL EQUATION-3 maths_watermark.pdfDIFFERENTIAL EQUATION-3 maths_watermark.pdf
DIFFERENTIAL EQUATION-3 maths_watermark.pdfSTUDY INNOVATIONS
 
INDEFINITE-INTEGRAL-1 maths_watermark.pdf
INDEFINITE-INTEGRAL-1 maths_watermark.pdfINDEFINITE-INTEGRAL-1 maths_watermark.pdf
INDEFINITE-INTEGRAL-1 maths_watermark.pdfSTUDY INNOVATIONS
 
Physics -27 -08 -06 _ watermark .pdf.
Physics  -27 -08 -06  _ watermark  .pdf.Physics  -27 -08 -06  _ watermark  .pdf.
Physics -27 -08 -06 _ watermark .pdf.STUDY INNOVATIONS
 
Physics -27 -08- 06 _ watermark. pdf.
Physics   -27 -08- 06 _ watermark.  pdf.Physics   -27 -08- 06 _ watermark.  pdf.
Physics -27 -08- 06 _ watermark. pdf.STUDY INNOVATIONS
 
P-24-09-2006 13th Paper-2_watermark.pdf
P-24-09-2006 13th  Paper-2_watermark.pdfP-24-09-2006 13th  Paper-2_watermark.pdf
P-24-09-2006 13th Paper-2_watermark.pdfSTUDY INNOVATIONS
 
Modern Physics physics _watermark. pdf
Modern  Physics  physics _watermark. pdfModern  Physics  physics _watermark. pdf
Modern Physics physics _watermark. pdfSTUDY INNOVATIONS
 
Particle dynamics physics _watermark.pdf
Particle dynamics physics _watermark.pdfParticle dynamics physics _watermark.pdf
Particle dynamics physics _watermark.pdfSTUDY INNOVATIONS
 
Mechanical Waves physics _watermark.pdf
Mechanical Waves physics  _watermark.pdfMechanical Waves physics  _watermark.pdf
Mechanical Waves physics _watermark.pdfSTUDY INNOVATIONS
 
Geometrical Optics physics _watermark.pdf
Geometrical Optics physics _watermark.pdfGeometrical Optics physics _watermark.pdf
Geometrical Optics physics _watermark.pdfSTUDY INNOVATIONS
 
Fluid mechanics physics _watermark.pdf
Fluid mechanics physics   _watermark.pdfFluid mechanics physics   _watermark.pdf
Fluid mechanics physics _watermark.pdfSTUDY INNOVATIONS
 
Calorimetry & Heat Transfer_watermark.pdf
Calorimetry & Heat Transfer_watermark.pdfCalorimetry & Heat Transfer_watermark.pdf
Calorimetry & Heat Transfer_watermark.pdfSTUDY INNOVATIONS
 
Modern Physics _watermark .pdf physics
Modern Physics _watermark  .pdf  physicsModern Physics _watermark  .pdf  physics
Modern Physics _watermark .pdf physicsSTUDY INNOVATIONS
 

More from STUDY INNOVATIONS (20)

CHALCOGENS & XENON FLUORIDE_watermark.pptx
CHALCOGENS & XENON FLUORIDE_watermark.pptxCHALCOGENS & XENON FLUORIDE_watermark.pptx
CHALCOGENS & XENON FLUORIDE_watermark.pptx
 
Physics_dpp2_Rotational Motion_watermark.pdf
Physics_dpp2_Rotational Motion_watermark.pdfPhysics_dpp2_Rotational Motion_watermark.pdf
Physics_dpp2_Rotational Motion_watermark.pdf
 
Physics_dpp2_Properties of Matter_watermark.pdf
Physics_dpp2_Properties of Matter_watermark.pdfPhysics_dpp2_Properties of Matter_watermark.pdf
Physics_dpp2_Properties of Matter_watermark.pdf
 
Physics_dpp4_Law of Motion_watermark.pdf
Physics_dpp4_Law of Motion_watermark.pdfPhysics_dpp4_Law of Motion_watermark.pdf
Physics_dpp4_Law of Motion_watermark.pdf
 
Physics_dpp3_law of motion_watermark.pdf
Physics_dpp3_law of motion_watermark.pdfPhysics_dpp3_law of motion_watermark.pdf
Physics_dpp3_law of motion_watermark.pdf
 
04-CIRCLE SYSTEM (ASSIGNMENT) PART-I_watermark.pdf
04-CIRCLE SYSTEM (ASSIGNMENT) PART-I_watermark.pdf04-CIRCLE SYSTEM (ASSIGNMENT) PART-I_watermark.pdf
04-CIRCLE SYSTEM (ASSIGNMENT) PART-I_watermark.pdf
 
02-DETERMINANT-(E)- THEORY_watermark.pdf
02-DETERMINANT-(E)- THEORY_watermark.pdf02-DETERMINANT-(E)- THEORY_watermark.pdf
02-DETERMINANT-(E)- THEORY_watermark.pdf
 
02-QUADRATIC EQUATION-(E)-THEORY_watermark.pdf
02-QUADRATIC EQUATION-(E)-THEORY_watermark.pdf02-QUADRATIC EQUATION-(E)-THEORY_watermark.pdf
02-QUADRATIC EQUATION-(E)-THEORY_watermark.pdf
 
DIFFERENTIAL EQUATION-3 maths_watermark.pdf
DIFFERENTIAL EQUATION-3 maths_watermark.pdfDIFFERENTIAL EQUATION-3 maths_watermark.pdf
DIFFERENTIAL EQUATION-3 maths_watermark.pdf
 
INDEFINITE-INTEGRAL-1 maths_watermark.pdf
INDEFINITE-INTEGRAL-1 maths_watermark.pdfINDEFINITE-INTEGRAL-1 maths_watermark.pdf
INDEFINITE-INTEGRAL-1 maths_watermark.pdf
 
Physics -27 -08 -06 _ watermark .pdf.
Physics  -27 -08 -06  _ watermark  .pdf.Physics  -27 -08 -06  _ watermark  .pdf.
Physics -27 -08 -06 _ watermark .pdf.
 
Physics -27 -08- 06 _ watermark. pdf.
Physics   -27 -08- 06 _ watermark.  pdf.Physics   -27 -08- 06 _ watermark.  pdf.
Physics -27 -08- 06 _ watermark. pdf.
 
P-24-09-2006 13th Paper-2_watermark.pdf
P-24-09-2006 13th  Paper-2_watermark.pdfP-24-09-2006 13th  Paper-2_watermark.pdf
P-24-09-2006 13th Paper-2_watermark.pdf
 
Modern Physics physics _watermark. pdf
Modern  Physics  physics _watermark. pdfModern  Physics  physics _watermark. pdf
Modern Physics physics _watermark. pdf
 
Particle dynamics physics _watermark.pdf
Particle dynamics physics _watermark.pdfParticle dynamics physics _watermark.pdf
Particle dynamics physics _watermark.pdf
 
Mechanical Waves physics _watermark.pdf
Mechanical Waves physics  _watermark.pdfMechanical Waves physics  _watermark.pdf
Mechanical Waves physics _watermark.pdf
 
Geometrical Optics physics _watermark.pdf
Geometrical Optics physics _watermark.pdfGeometrical Optics physics _watermark.pdf
Geometrical Optics physics _watermark.pdf
 
Fluid mechanics physics _watermark.pdf
Fluid mechanics physics   _watermark.pdfFluid mechanics physics   _watermark.pdf
Fluid mechanics physics _watermark.pdf
 
Calorimetry & Heat Transfer_watermark.pdf
Calorimetry & Heat Transfer_watermark.pdfCalorimetry & Heat Transfer_watermark.pdf
Calorimetry & Heat Transfer_watermark.pdf
 
Modern Physics _watermark .pdf physics
Modern Physics _watermark  .pdf  physicsModern Physics _watermark  .pdf  physics
Modern Physics _watermark .pdf physics
 

Recently uploaded

A LABORATORY MANUAL FOR ORGANIC CHEMISTRY.pdf
A LABORATORY MANUAL FOR ORGANIC CHEMISTRY.pdfA LABORATORY MANUAL FOR ORGANIC CHEMISTRY.pdf
A LABORATORY MANUAL FOR ORGANIC CHEMISTRY.pdfDr.M.Geethavani
 
Persuasive Speaking and Means of Persuasion
Persuasive Speaking and Means of PersuasionPersuasive Speaking and Means of Persuasion
Persuasive Speaking and Means of PersuasionCorinne Weisgerber
 
Odontogenesis and its related anomiles.pptx
Odontogenesis and its related anomiles.pptxOdontogenesis and its related anomiles.pptx
Odontogenesis and its related anomiles.pptxMennat Allah Alkaram
 
Personal Branding Exploration- Anny Love
Personal Branding Exploration- Anny LovePersonal Branding Exploration- Anny Love
Personal Branding Exploration- Anny Loveaslove5
 
11 CI SINIF SINAQLARI - 10-2023-Aynura-Hamidova.pdf
11 CI SINIF SINAQLARI - 10-2023-Aynura-Hamidova.pdf11 CI SINIF SINAQLARI - 10-2023-Aynura-Hamidova.pdf
11 CI SINIF SINAQLARI - 10-2023-Aynura-Hamidova.pdfAynouraHamidova
 
ICSE English Language Class X Handwritten Notes
ICSE English Language Class X Handwritten NotesICSE English Language Class X Handwritten Notes
ICSE English Language Class X Handwritten NotesGauri S
 
ACTIVIDAD DE CLASE No 1 sopa de letras.docx
ACTIVIDAD DE CLASE No 1 sopa de letras.docxACTIVIDAD DE CLASE No 1 sopa de letras.docx
ACTIVIDAD DE CLASE No 1 sopa de letras.docxMaria Lucia Céspedes
 
skeletal system complete details with joints and its types
skeletal system complete details with joints and its typesskeletal system complete details with joints and its types
skeletal system complete details with joints and its typesMinaxi patil. CATALLYST
 
Genetic deterioration Seed ageing of improved variety seed, Maintenance of G...
Genetic deterioration  Seed ageing of improved variety seed, Maintenance of G...Genetic deterioration  Seed ageing of improved variety seed, Maintenance of G...
Genetic deterioration Seed ageing of improved variety seed, Maintenance of G...AKSHAYMAGAR17
 
spring_bee_bot_creations_erd primary.pdf
spring_bee_bot_creations_erd primary.pdfspring_bee_bot_creations_erd primary.pdf
spring_bee_bot_creations_erd primary.pdfKonstantina Koutsodimou
 
2.20.24 Asian Americans and the Myth of the Model Minority.pptx
2.20.24 Asian Americans and the Myth of the Model Minority.pptx2.20.24 Asian Americans and the Myth of the Model Minority.pptx
2.20.24 Asian Americans and the Myth of the Model Minority.pptxMaryPotorti1
 
ADAPTABILITY, Types of Adaptability AND STABILITY ANALYSIS method.pptx
ADAPTABILITY, Types of Adaptability AND STABILITY ANALYSIS  method.pptxADAPTABILITY, Types of Adaptability AND STABILITY ANALYSIS  method.pptx
ADAPTABILITY, Types of Adaptability AND STABILITY ANALYSIS method.pptxAKSHAYMAGAR17
 
BBA 603 FUNDAMENTAL OF E- COMMERCE UNIT 1.pptx
BBA 603 FUNDAMENTAL OF E- COMMERCE UNIT 1.pptxBBA 603 FUNDAMENTAL OF E- COMMERCE UNIT 1.pptx
BBA 603 FUNDAMENTAL OF E- COMMERCE UNIT 1.pptxProf. Kanchan Kumari
 
Andreas Schleicher - 20 Feb 2024 - How pop music, podcasts, and Tik Tok are i...
Andreas Schleicher - 20 Feb 2024 - How pop music, podcasts, and Tik Tok are i...Andreas Schleicher - 20 Feb 2024 - How pop music, podcasts, and Tik Tok are i...
Andreas Schleicher - 20 Feb 2024 - How pop music, podcasts, and Tik Tok are i...EduSkills OECD
 
Organic Synthesis and Estimation of Functional Groups
Organic Synthesis and Estimation of Functional GroupsOrganic Synthesis and Estimation of Functional Groups
Organic Synthesis and Estimation of Functional GroupsDr.M.Geethavani
 
Practical Research 1, Lesson 5: DESIGNING A RESEARCH PROJECT RELATED TO DAILY...
Practical Research 1, Lesson 5: DESIGNING A RESEARCH PROJECT RELATED TO DAILY...Practical Research 1, Lesson 5: DESIGNING A RESEARCH PROJECT RELATED TO DAILY...
Practical Research 1, Lesson 5: DESIGNING A RESEARCH PROJECT RELATED TO DAILY...Katherine Villaluna
 
11 CI SINIF SINAQLARI - 5-2023-Aynura-Hamidova.pdf
11 CI SINIF SINAQLARI - 5-2023-Aynura-Hamidova.pdf11 CI SINIF SINAQLARI - 5-2023-Aynura-Hamidova.pdf
11 CI SINIF SINAQLARI - 5-2023-Aynura-Hamidova.pdfAynouraHamidova
 

Recently uploaded (20)

A LABORATORY MANUAL FOR ORGANIC CHEMISTRY.pdf
A LABORATORY MANUAL FOR ORGANIC CHEMISTRY.pdfA LABORATORY MANUAL FOR ORGANIC CHEMISTRY.pdf
A LABORATORY MANUAL FOR ORGANIC CHEMISTRY.pdf
 
Persuasive Speaking and Means of Persuasion
Persuasive Speaking and Means of PersuasionPersuasive Speaking and Means of Persuasion
Persuasive Speaking and Means of Persuasion
 
Odontogenesis and its related anomiles.pptx
Odontogenesis and its related anomiles.pptxOdontogenesis and its related anomiles.pptx
Odontogenesis and its related anomiles.pptx
 
Personal Branding Exploration- Anny Love
Personal Branding Exploration- Anny LovePersonal Branding Exploration- Anny Love
Personal Branding Exploration- Anny Love
 
11 CI SINIF SINAQLARI - 10-2023-Aynura-Hamidova.pdf
11 CI SINIF SINAQLARI - 10-2023-Aynura-Hamidova.pdf11 CI SINIF SINAQLARI - 10-2023-Aynura-Hamidova.pdf
11 CI SINIF SINAQLARI - 10-2023-Aynura-Hamidova.pdf
 
ICSE English Language Class X Handwritten Notes
ICSE English Language Class X Handwritten NotesICSE English Language Class X Handwritten Notes
ICSE English Language Class X Handwritten Notes
 
ACTIVIDAD DE CLASE No 1 sopa de letras.docx
ACTIVIDAD DE CLASE No 1 sopa de letras.docxACTIVIDAD DE CLASE No 1 sopa de letras.docx
ACTIVIDAD DE CLASE No 1 sopa de letras.docx
 
Capter 5 Climate of Ethiopia and the Horn GeES 1011.pdf
Capter 5 Climate of Ethiopia and the Horn GeES 1011.pdfCapter 5 Climate of Ethiopia and the Horn GeES 1011.pdf
Capter 5 Climate of Ethiopia and the Horn GeES 1011.pdf
 
skeletal system complete details with joints and its types
skeletal system complete details with joints and its typesskeletal system complete details with joints and its types
skeletal system complete details with joints and its types
 
Genetic deterioration Seed ageing of improved variety seed, Maintenance of G...
Genetic deterioration  Seed ageing of improved variety seed, Maintenance of G...Genetic deterioration  Seed ageing of improved variety seed, Maintenance of G...
Genetic deterioration Seed ageing of improved variety seed, Maintenance of G...
 
ThinkTech 2024 Prelims- U25 BizTech Quiz by Pragya
ThinkTech 2024 Prelims- U25 BizTech Quiz by PragyaThinkTech 2024 Prelims- U25 BizTech Quiz by Pragya
ThinkTech 2024 Prelims- U25 BizTech Quiz by Pragya
 
spring_bee_bot_creations_erd primary.pdf
spring_bee_bot_creations_erd primary.pdfspring_bee_bot_creations_erd primary.pdf
spring_bee_bot_creations_erd primary.pdf
 
2.20.24 Asian Americans and the Myth of the Model Minority.pptx
2.20.24 Asian Americans and the Myth of the Model Minority.pptx2.20.24 Asian Americans and the Myth of the Model Minority.pptx
2.20.24 Asian Americans and the Myth of the Model Minority.pptx
 
ADAPTABILITY, Types of Adaptability AND STABILITY ANALYSIS method.pptx
ADAPTABILITY, Types of Adaptability AND STABILITY ANALYSIS  method.pptxADAPTABILITY, Types of Adaptability AND STABILITY ANALYSIS  method.pptx
ADAPTABILITY, Types of Adaptability AND STABILITY ANALYSIS method.pptx
 
BBA 603 FUNDAMENTAL OF E- COMMERCE UNIT 1.pptx
BBA 603 FUNDAMENTAL OF E- COMMERCE UNIT 1.pptxBBA 603 FUNDAMENTAL OF E- COMMERCE UNIT 1.pptx
BBA 603 FUNDAMENTAL OF E- COMMERCE UNIT 1.pptx
 
Andreas Schleicher - 20 Feb 2024 - How pop music, podcasts, and Tik Tok are i...
Andreas Schleicher - 20 Feb 2024 - How pop music, podcasts, and Tik Tok are i...Andreas Schleicher - 20 Feb 2024 - How pop music, podcasts, and Tik Tok are i...
Andreas Schleicher - 20 Feb 2024 - How pop music, podcasts, and Tik Tok are i...
 
Organic Synthesis and Estimation of Functional Groups
Organic Synthesis and Estimation of Functional GroupsOrganic Synthesis and Estimation of Functional Groups
Organic Synthesis and Estimation of Functional Groups
 
Practical Research 1, Lesson 5: DESIGNING A RESEARCH PROJECT RELATED TO DAILY...
Practical Research 1, Lesson 5: DESIGNING A RESEARCH PROJECT RELATED TO DAILY...Practical Research 1, Lesson 5: DESIGNING A RESEARCH PROJECT RELATED TO DAILY...
Practical Research 1, Lesson 5: DESIGNING A RESEARCH PROJECT RELATED TO DAILY...
 
11 CI SINIF SINAQLARI - 5-2023-Aynura-Hamidova.pdf
11 CI SINIF SINAQLARI - 5-2023-Aynura-Hamidova.pdf11 CI SINIF SINAQLARI - 5-2023-Aynura-Hamidova.pdf
11 CI SINIF SINAQLARI - 5-2023-Aynura-Hamidova.pdf
 
Lipids as Biopolymer
Lipids as Biopolymer Lipids as Biopolymer
Lipids as Biopolymer
 

Mathematics-Class-1 DPP Talent Search Examinations

  • 1. Each question has four alternatives marked (A), (B), (C) and (D), but only one of these alternatives is the correct answer. Find the correct answer. Figure of a very large dangerous animal with a rat in its mouth 1. Count the number of circles in the above figure. (A) 39 (B) 40 (C) 41 (D) 42 2. Count the number of squares in the above figure. (A) 50 (B) 51 (C) 52 (D) 53 3. Find the difference between numbers of circles and triangles in the above figure. (A) 37 (B) 38 (C) 39 (D) 40 4. Find the month of maximum number of alphabets ? (A) DECEMBER (B) FEBRUARY (C) OCTOBER (D) SEPTEMBER Rough Work
  • 2. [3] Rough Work In each of the following ten questions, find the different member of the group. 5. (A) Crow (B) Fish (C) Pigeon (D) Sparrow 6. (A) Football (B) Volleyball (C) Basketball (D) Cricket ball 7. (A) Orange (B) Potato (C) Mango (D) Apple 8. (A) (B) (C) (D) 9. (A) (B) (C) (D)
  • 3. [4] Rough Work 10. (A) (B) (C) (D) 11. (A) (B) Blackboard National Flag (C) Chess board (D) Bed sheet 12. (A) (B) (C) (D) 13. (A) (B) (C) (D)
  • 4. [5] Rough Work 14. (A) Chair (B) Table (C) Bench (D) Stool 15. The sum of 9 and 17 lies between (A) 28 and 26 (B) 27 and 25 (C) 26 and 24 (D) 27 and 26 16. Subtract the smallest number of two different digits from the largest number of two different digits. (A) 89 (B) 88 (C) 79 (D) 78 17. Write a number in the blank square so that total sum of all the numbers in the squares become 24. + + (A) 8 (B) 6 (C) 7 (D) 9 18. Write a number in the blank square to complete the equation. (A) 5 (B) 6 (C) 8 (D) 9 19. The difference of 23 and 16 lies between (A) 4 and 6 (B) 5 and 7 (C) 6 and 8 (D) 7 and 9
  • 5. [6] Rough Work In the following five questions, numbers or alphabets have been written in particular order (after skipping fixed members). In each question write the number or alphabet written wrongly. 20. 3, 7, 11, 15, 20, 23, 27 (A) 7 (B) 15 (C) 20 (D) 23 21. 4, 7, 10, 13, 15, 19, 22 (A) 10 (B) 19 (C) 22 (D) 15 22. B, F, J, M, R, V, Z (A) Z (B) M (C) J (D) V 23. G, J, M, P, T, V, Y (A) T (B) M (C) P (D) Y 24. 37, 34, 31, 28, 25, 21, 19 (A) 34 (B) 19 (C) 21 (D) 28 25. There are twenty-six alphabets in English. The seventeenth alphabet is (A) P (B) Q (C) O (D) R 26. How many alphabets lie between M and W ? (A) 11 (B) 10 (C) 9 (D) 8
  • 6. [7] Rough Work 27. Add 9 six times and write the result. (A) 45 (B) 54 (C) 48 (D) 56 28. Which one of the following statements is not correct about a cube ? (A) It has eight corners (B) Its all sides are equal (C) It has eight edges (D) It has six faces 29. Count the number of alphabets which are not repeated. JANUARYFEBRUARYMARCHAPRIL (A) 9 (B) 10 (C) 11 (D) 12 30. Count the number of alphabets which are not repeated. TUESDAYWEDNESDAYTHRUSDAY (A) 3 (B) 4 (C) 5 (D) 6 31. Subtract 27 minutes from 1 hour. (A) 23 minutes (B) 25 minutes (C) 33 minutes (D) 27 minutes 32. Subtract 36 from 63. (A) 18 (B) 28 (C) 27 (D) 37 33. The cost of two note-books is Rs. 11. Subtract the cost of six books from Rs. 50. (A) Rs. 27 (B) Rs. 17 (C) Rs. 23 (D) Rs. 33
  • 7. [8] Rough Work In each of the following five questions, find the wrong answer. 34. (A) 18 + 5 = 23 (B) 15 + 9 = 23 (C) 7 + 16 = 23 (D) 8 + 15 = 23 35. (A) 23 + 12 = 35 (B) 18 + 17 = 35 (C) 16 + 18 = 35 (D) 28 + 7 = 35 36. (A) 47 – 12 = 35 (B) 61 – 26 = 35 (C) 54 – 19 = 35 (D) 77 – 52 = 35 37. (A) 26 + 5 = 37 – 6 (B) 32 + 8 = 55 – 15 (C) 28 + 9 = 53 – 26 (D) 38 + 5 = 27 + 16 38. (A) 15 + 8 = 11 + 12 (B) 17 + 8 = 41 – 16 (C) 38 – 19 = 12 + 7 (D) 37 + 16 = 19 + 24 39. Dushehra was on October 17 and Diwali was on November 5. How many days were between Dushehra and Diwali ? (A) 17 days (B) 18 days (C) 19 days (D) 20 days 40. The class teacher asked the students to write alphabet A and then write the next alphabets, skipping 2 alphabets each time. Mohan wrote alphabets as under : A, D, G, J, M, P, S, ... Which two alphabets have not been written correctly ? (A) G and K (B) N and P (C) K and N (D) N and S
  • 8. [9] Rough Work ANSWERS CLASS I MATHS (2010) 1 D 2 B 3 C 4 D 5 B 6 D 7 B 8 C 9 D 10 D 11 C 12 D 13 C 14 B 15 B 16 B 17 D 18 C 19 C 20 C 21 D 22 B 23 A 24 C 25 B 26 C 27 B 28 C 29 C 30 B 31 C 32 C 33 B 34 B 35 C 36 D 37 C 38 D 39 B 40 C