Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Tema2 atmosfera

8,032 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Tema2 atmosfera

 1. 1. L’aire és una barreja de diversos gasos. Aquesta barreja de gasos es troba a l’atmosfera. Nitrogen. El més abundant. Els gasos més nombrosos a l’aire són... Oxigen. El segon més abundant. Vapor d’aigua. Diòxid de carboni. Poc abundant.
 2. 2. Propietat 1: l’aire pesa. Propietat 2: l’aire ocupa un espai. Es pot reduir=comprimir, o bé augmentar= expandir Propietat 3: l’aire no té color ni sabor. Propietat 4: L’aire no fa olor, però transporta l’olor de les coses. L’aire és imprescindible per a la vida dels éssers vius, el necessiten per poder respirar. L’aire també és necessari per: •Les combustions. •Transmetre sons. •Permet que alguns mitjans de transports i les aus es desplacin.
 3. 3. L’atmosfera és la capa d’aire que envolta la Terra. És la capa més exterior de la Terra. Què fa l’atmosfera? •Regula la temperatura de la superfície terrestre. Evita que faci molt fred o molta calor. •Filtra els rajos del sol. No deixa passar els rajos perillosos. •S’hi produeixen fenòmens atmosfèrics, com la neu, la pluja… A la capa més baixa s’hi produeixen els fenòmens atmosfèrics. A les capes altes la quantitat d’aire és escassa i és difícil respirar-hi.
 4. 4. What is the atmosphere? The atmosphere is a layer of air surrounding the Earth. It is 1000 kilometres thick. It is very important because it protects life on Earth in the following ways:  It controls the temperature on Earth, so that it is never too hot or too cold.  It filters the Sun’s rays from reaching the Earth.  It causes weather conditions, such as wind, rain and snow.
 5. 5. Els elements que determinen el temps atmosfèric són: La temperatura La humitat El vent La pressió atmosfèrica Els núvols Les precipitacions. La temperatura de l’aire indica com està de calent o de fred. La humitat indica la quantitat de vapor d’aigua que hi ha a l’aire. El vent és quan l’aire es mou. Segons la força amb què bufa pot ser: brisa, temporal o huracà. La pressió atmosfèrica és el pes que exerceix l’aire sobre totes les coses. Depèn de l’altitud. La pressió disminueix amb l’altitud.
 6. 6. Els núvols es formen quan el vapor d’aigua de l’atmosfera es refreda. Hi ha molts tipus de núvols. Les precipitacions poden ser en forma de pluja, de neu o de pedra. La pluja segons la grandària pot ser: plugim, pluja i xàfec. La neu està formada per petits cristalls de glaç. La pedra són boletes de glaç.
 7. 7. Anemòmetre. S’utilitza per mesurar la velocitat del vent. Penell. S’utilitza per saber la direcció del vent.
 8. 8. Baròmetre. Mesura la pressió atmosfèrica. Es mesura en hectopascals. Pluviòmetre. Mesura la precipitació que ha caigut, normalment en un dia. Es mesura en litres per metres quadrats.
 9. 9. Higròmetre. Mesura la humitat de l’aire. Es mesura en % Termòmetre. Mesura la temperatura. Es mesura en graus centígrads 0C Mànega de vent o catavent. Es pot conèixer la força i direcció del vent.

×