AU: Zoetjes 7

457 views

Published on

Published in: Travel, Entertainment & Humor
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
457
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
12
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

AU: Zoetjes 7

 1. 1. Het was maar een rare droom in de 2 e special. Is Jessica echt dood?
 2. 2. De nacht leek eeuwig te duren maar ik sta op. Ik kijk naast me. O nee! Jessica’s bed is leeg!
 3. 3. Snel loop ik de deur uit, ze kijkt ook niet naar haar favoriete film. Is die droom dan… nee, dat kan niet.
 4. 4. Ook niet in de keuken, niet in de tuin. Als er maar niks ergs is gebeurd. Ik hoor iets van uit de badkamer.
 5. 5. Ik ren de badkamer in, en zie ik Jessica fijn in het bubbeldbad spelen. ‘Pjoew, pjoew! Pak aan!’ Ik zucht opgelucht. ’Jessica! Je liet me schrikken, schat.’
 6. 6. ‘ Hoezo Mama?’ vraagt Jessica geschrokken. ‘N-niks, laat maar.’ ‘Oké mam!’ en daarna speelt ze nog wat verder in het bad.
 7. 7. Ik voel me schuldig over dat ik Jessica heb laten schrikken, dus ik vraag haar of ze een radio wilt.
 8. 8. ’ Graag mama, maar we zijn arm en ik wil niet dat je geld uitgeeft voor dingen die niet zo belangrijk zijn.’ zegt Jessica volwassen. Ik staar naar mijn bord en knik.
 9. 9. De zon komt op, Jessica vraagt of ze haar nieuw jurkje aan mag, en dat is prima. Het is echt lekker weer buiten. Jessica vraagt aan mij of ze naar buiten mag. ‘Natuurlijk mag dat.’ zeg ik.
 10. 10. Ik ga naast Jessica liggen in het zachte gras. Ik wijs naar boven. ‘Kijk, dat ben jij! Maar je hebt wel een heel erg grote mond!’ zeg ik. Jessica lacht en wijst ook naar boven. En dat ben jij mama! Maar dan ben je een beetje kaal!’
 11. 11. ‘ Kijk daar! Een turnman! In de wolken, naast jouw hoofd!’ Jessica staat ineens op en begint een radslag te maken. ‘Kijk mama, kijk wat ik kan’. Ik juich haar toe.
 12. 12. Het gaat Jessica makkelijk af.
 13. 13. En wat is ze trots op haar zelf. ‘En nu jij, mama!’ Ik grinnik. ‘Ik denk niet dat dat goed voor me is.’
 14. 14. ‘ Maar wacht eens, ik kan wel iets anders!’ ik til Jessica op en draai een rondje met haar. Ze gilt van plezier en ik natuurlijk ook.
 15. 15. We stoppen met draaien want we zijn een beetje duizelig. ‘Mama, gaan we naar het park?’vraagt Jessica plots. ‘Natuurlijk! Als jij dat wilt’
 16. 16. Als we aan zijn gekomen ziet Jessica een schommel staan. ‘Mag ik?’ vraagt ze. ‘Ja hoor, ga je gang!’ Jessica rent er gelijk naar toe.
 17. 17. ‘ Jessica, blijf maar even hier, ik ga naar de wc.’ Waarschijnlijk heeft ze het niet door want ze blijft schreeuwen en wiegelen op de schommel.
 18. 18. Ik loop terug naar de schommel als ik naar de wc ben geweest. Jessica toch, wat een pracht van een kind.
 19. 19. Eenmaal bij de schommel zit Jessica er niet meer. ‘Jessicaaaaaaa? Waar ben je?’ roep ik bang.
 20. 20. Geen antwoord. Ik ga op een bankje zitten bij het meertje en wacht tot ze misschien langs komt wandelen. Waar is mijn Jessica nou?
 21. 21. Tranen springen in mijn ogen. Jessica, kom alsjeblieft terug waar blijf je toch…
 22. 22. Opeens een heel harde bonk naast me. Verschrikt kijk ik om. Jessica lacht zich te pletter. ‘Had ik je eens goed in de maling genomen hé?’ Ja, dat had ze inderdaad.
 23. 23. Als ze uiteindelijk zit, vraagt ze me wat. ‘Mama, wat is er?’ ‘Lieve schat, ik dacht dat je weer weg was.’ ‘Nee Mam, ik blijf voor altijd bij je.’ Ik glimlach naar haar.
 24. 24. Ik geef haar een dikke knuffel. ‘Voor altijd?’ vraag ik. ‘Ja mam, voor altijd! Maar nu heb ik honger.’
 25. 25. We staan op en ik maak wat hotdogs klaar voor Jessica en mezelf. ‘Je kan wel lekker eten maken, wist je dat?’ zegt ze. Ik glimlach .
 26. 26. ‘ Mam, ik ga echt nooit nooit nooit nooit bij je weg.’ Dat maakt me weer blij. We praten nog wat en lachen om elke grap.
 27. 27. ‘ Nou, zullen we dan maar terug naar huis gaan?’ vraag ik. Jessica knikt van ja en loopt achter me
 28. 28. We zijn thuis, Jessica gaat slapen. Ik stopt haar in. ‘Morgen is het weer school, schat.’ fluister ik en geef haar een zoen op haar voorhoofd.
 29. 29. Als Jessica in slaap is gevallen, pak ik de telefoon en bel naar mijn werk. ‘Hallo?’ ik kuch. ‘Ik voel me niet lekker, kan ik thuis blijven?’ Mijn baas zegt dat hij het oké vindt en ik hang op.
 30. 30. De dagen vliegen voorbij en er is niks veranderd in huize Zoetjes. Jessica kijkt nog vaak naar haar favoriete films, ik doe het huishouden en Jessica gaat altijd naar school en komt dan met goede cijfers terug.
 31. 31. En dan is de grote dag bijna aangebroken. Jessica wordt een tiener! Jessica is er toch zo enthousiast over, dat groot zijn.
 32. 32. Maar dan denkt Jessica aan haar huiswerk, en ze begint er aan. Ik ga weer naar haar werk. Ik vertel mijn collega’s over Jessica, ik ben zo blij dat ik haar geadopteerd heb.
 33. 33. Jessica vertelt de oppas over mij en vertelt dat ze morgen jarig is. Ze is zo blij dat ze morgen groot wordt.
 34. 34. ’ Moet ik dan nog op je passen? Of ben je dan al groot genoeg?’ Grapt de oppas. Jessica lacht en zegt: ‘Je mag altijd langskomen, maar oppassen hoeft niet meer.’
 35. 35. Maar al snel gaat Jessica slapen, en als ik thuis kom kruip ik ook in mijn warme, zachte bedje. Het bliksemt en regent en Jessica wordt wakker. Zou de stoute vlindertjesman er zijn?
 36. 36. Maar nee hoor, hij is er niet. Jessica gaat vrolijk haar filmpje nog eens bekijken. Tina Flower speelt de hoofdrol in haar serie: Goede Simmen, slechte Simmen.
 37. 37. Ik ben ook al vroeg op, en kijk mee. We eten gezellig samen een pannenkoek. ‘Ik voel dat ik vanavond op groei, mam. Dan ben ik eindelijk niet zo klein meer.’ En ze maakt er een gebaartje bij. ‘Dat denk ik ook lieverd. Dan ben je al bijna even groot als ik!’ Glimlach ik terug.
 38. 38. Maar dan arriveert de schoolbus en moet Jessica naar school. Ze rent naar buiten en stapt vrolijk in. Jessica is dol op school.
 39. 39. En ze stapt ook weer vrolijk uit als ze terug komt. Ze zegt gedag tegen de kinderen die blijven zitten en rent naar mij toe.
 40. 40. Ze ploft nog even op de bank neer en kijkt me met blije oogjes aan. ‘Ik voel dat ik over een paar seconden groot word!’ ‘Och, kleine meisjes worden groot.’ Mompel ik nog.
 41. 41. Als ik het laatste woord heb uitgesproken, gaat het vanzelf. Kleurtjes dansen om haar heen en ze wordt echt groot!
 42. 42. Na de grote sprong staat ze daar. Ze is erg mooi. ‘Dag grote meid! Je bent zelf bijna groter dan mij!’ lach ik. Ik dobbel en ik kom de populariteitswens uit. Levenswens: beste vrienden met 20 huisdieren.
 43. 43. Ik vraag of ik een taart moet bakken, maar dat hoeft niet van haar. Och, ik vraag me af of ze heel heftig in de puberteit komt. En niet haar ouwe moeder gaat beledigen, haha.
 44. 44. Jessica loopt naar de badkamer en loopt even later weer terug. Ze showt haar nieuwe kapsel en make-up. ‘Je ziet er beeldschoon uit, grote meid van me.’
 45. 45. De volgende ochtend ben ik al vroeg wakker, zoals gewoonlijk. De slingers van gister liggen nog op de grond. Wat is Jessica toch mooi opgegroeid.
 46. 46. Jessica loopt luid gapend in haar badjas naar de tv toe. Ze zet haar lievelings programma weer op en begint er aandachtig naar te kijken.
 47. 47. Zonder dat ik het merk loopt Jessica geheimzinnig naar me toe. Net als ik me om wil draaien begint ze me te kietelen. ‘Nu ben ik groot, en nu kan ik je ook kietelen. He, mam!’ Ik lig gelijk in een deuk.
 48. 48. Ik maak het eten klaar en Jessica vertelt dat ze mee wilt verdienen en een baan gaat zoeken. ‘Ben je daar niet te jong voor?’ ‘Mam, ik ben er oud genoeg voor!’
 49. 49. Ik spreek haar niet tegen want ze pakt de krant al. Ze vouwt hem open en begint te lezen.
 50. 50. Maar er is geen baan die Jessica bevalt. De schoolbus is er inmiddels. Tja, school hoort ook bij het leven. Ze stapt in op weg naar school.
 51. 51. En als Jessica weg is, neem ik de krant vast. Ik maak een kruiswoordpuzzeltje, zoals vroeger, toen ik mijn meid nog niet had.
 52. 52. Generaties 1 Loretta 2 Jessica Dit was ie dan alweer. Doeg! P.S.: Degene waarmee ik dit duo-db maak heet: FireStonex. Ze heeft inmiddels ook al een dagboek gemaakt op deze site.

×