Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Dienaren van het volk (DV¹):De macht van integriteitDV¹ 31: Integriteit loopt grotere risico’s naarmate men meertaken en f...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

DV31: Integriteit loopt grotere risico’s naarmate men meer taken en functies vervult

671 views

Published on

Dit document is een van de stellingen van de samenvatting van het boek ‘Dienaren van het Volk: De macht van integriteit’ dat inmiddels is verschenen. Het eBook vindt u hier: http://bit.ly/XEttih . Het boek vindt u onder de overige uploads en op http://bit.ly/148k6Hr
Het boek is geschreven door Muel Kaptein, partner bij en medeoprichter van KPMG Integriteit evenals hoogleraar ethiek en integriteit aan de RSM Erasmus Universiteit Rotterdam.
Dienaren van het volk, afgekort tot DV, zijn degenen die, betaald of onbetaald, een functie vervullen in de publieke sector. Om te kunnen dienen hebben DV’s in hun functie macht gekregen. Met deze macht dienen zij integer om te gaan. Het boek ‘Dienaren van het Volk: De macht van integriteit’ beoogt DV’s daartoe inzichten en handreikingen te bieden.

Published in: Business
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

DV31: Integriteit loopt grotere risico’s naarmate men meer taken en functies vervult

  1. 1. Dienaren van het volk (DV¹):De macht van integriteitDV¹ 31: Integriteit loopt grotere risico’s naarmate men meertaken en functies vervultHoe meer taken en functies een dienaar van het volk (DV¹)vervult, des te groter de integriteitrisico’s, omdat: (1) er minder tijd is voor elk van de afzonderlijke taken enfuncties;(2) de kans op belangenverstrengeling toeneemt;(3) het lastiger wordt om de rode draad te bewaken.Vanuit integriteitoogpunt is het daarom van belang dat DV¹’s bijde samenstelling van hun taken en functies nagaan of dezeonderling verenigbaar zijn.Deze stelling is een samenvatting van een hoofdstuk van het boek ‘Dienaren van het Volk: Demacht van integriteit’ dat half februari 2013 zal verschijnen.¹ Dienaren van het volk (DV¹) zijn degenen die, betaald of onbetaald, een functie vervullen in depublieke sector. Om te kunnen dienen hebben DV’s in hun functie macht gekregen. Met dezemacht dienen zij integer om te gaan. Het boek ‘Dienaren van het Volk: De macht van integriteit’beoogt DV’s daartoe inzichten en handreikingen te bieden.De schrijver (Muel Kaptein) is partner bij en medeoprichter van KPMG Integriteit evenalshoogleraar ethiek en integriteit aan de RSM Erasmus Universiteit Rotterdam.

×