OWD2012 - B2 - In het kader van ICT-bekwaamheid - Erik Woning en Maartje de Jonge

427 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
427
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
8
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

OWD2012 - B2 - In het kader van ICT-bekwaamheid - Erik Woning en Maartje de Jonge

 1. 1. In het kader van… ict-bekwaamheidErik Woning & Maartje de Jonge
 2. 2. Het onderwijs in 2017…
 3. 3. WAT IS DAARVOOR NODIG? WATVOOR LERAAR HOORT DAAR BIJ?
 4. 4. Kader ict-bekwaamheid leraren
 5. 5. Stemmen!Welke stelling vindt u belangrijker? Stelling A: GROEN Stelling B: ROOD
 6. 6. Strategie en visie op ictA. Leraren kennen de missie en visie van de school op ict-gebied en zijn op de hoogte van de hiermee samenhangende doelen.B. Leraren beheersen digitale basisvaardigheden.
 7. 7. Ict in het lerenA. Leraren kunnen uitleggen welke meerwaarde ict heeft in hun onderwijs, wanneer zij het inzetten.B. Leraren zorgen voor een veilige digitale leeromgeving, waarbij zij hun leerlingen bewustmaken van de mogelijkheden en risico’s van internetgebruik.
 8. 8. Ict in het organiseren en verantwoordenA. Communicatie met leerlingen, collega’s en ouders vindt, naast persoonlijk, ook structureel digitaal plaats.B. Resultaten en voortgang worden digitaal bijgehouden en gevolgd.
 9. 9. Ict bij professionaliserenA. Leraren blijven op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op hun vakgebied door relevante digitale bronnen te raadplegen.B. Leraren coachen elkaar met behulp van ict- middelen.
 10. 10. Wat vragen we van juf Maartje?1. Leraren kennen de missie en visie van de school op ict-gebied en zijn op de hoogte van de hiermee samenhangende doelen.2. Leraren beheersen digitale basisvaardigheden.3. Leraren kunnen uitleggen welke meerwaarde ict heeft in hun onderwijs, wanneer zij het inzetten.4. Leraren zorgen voor een veilige digitale leeromgeving, waarbij zij hun leerlingen bewustmaken van de mogelijkheden en risico’s van internetgebruik.5. Communicatie met leerlingen, collega’s en ouders vindt, naast persoonlijk, ook structureel digitaal plaats.6. Resultaten en voortgang worden digitaal bijgehouden en gevolgd.7. Leraren blijven op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op hun vakgebied door relevante digitale bronnen te raadplegen.8. Leraren coachen elkaar met behulp van ict-middelen.
 11. 11. Praktische tools: de discussiestarter
 12. 12. Samen aan de slag!
 13. 13. ictbekwaamheid.kennisnet.nl

×