Social Media Perspectief Verkeer

393 views

Published on

Social Media Perspectief sessie voor de Provincie Utrecht. Waarom Social Media inzetten bij gedragsbeinvloeding en verkeerscampagnes. De eerste stap

Published in: Social Media
1 Comment
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
393
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
5
Comments
1
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Social Media Perspectief Verkeer

 1. 1. Perspectief op Social Media voor het ROV
 2. 2. Socialnomics “We don’t have a choice on whether we DO Social Media, Agenda the question is how well we DO it” Eric Qualman - Socialnomics
 3. 3. Agenda Introductie - De Hollandsche Meesters Vragen - ROV Utrecht Social Media - Groeimodel Perspectief- Theorie, Techniek, Tools, Toepassing & Tips Gebruik- Gevaren & Mogelijkheden Agenda Vervolg- En verder……
 4. 4. Xander Coolen Xander Coolen! 45 jaar! Ondernemer! Getrouwd! Twee kinderen! HTS, Universiteit! Bedrijfskunde & int. Economie! Bijna 20 jaar ervaring! met het vertalen van techniek naar toepassing! Kwartiermaker Social Media! De Hollandsche Meesters! Partner! 3dotzero! Voorzitter! Wijkraad! Leidsche Rijn!
 5. 5. Wie zijn De Hollandsche Meesters Sinds 2011 – Getting Social Media to work for you Klanten - Overheid, Verenigingen, Dienstverlening, Commercieel Visie – Social Media verandert de wereld. Agenda Het verandert de manier waarop we communiceren. Social Media brengt de menselijke maat in communicatie.
 6. 6. Aanbod De Hollandsche Meesters Perspectief – Wat betekent Social Media Schets – Wat zijn de kansen van Social Media Atelier – Het ontwikkelen van een Social Media Strategie Plan – Plan van aanpak vanuit Social Media Strategie Palet – Social Media componenten Agenda Met als doel: Resultaat
 7. 7. Aanpak De Hollandsche Meesters Stap 1 - verhalen maken Stap 2 - verhalen verbeelden Stap 3 - verhalen verspreiden Agenda
 8. 8. Story Telling
 9. 9. Content Creation
 10. 10. Social Interaction
 11. 11. Agenda Introductie - De Hollandsche Meesters Vragen - ROV Utrecht Social Media - Groeimodel Perspectief- Theorie, Techniek, Tools, Toepassing & Tips Gebruik- Gevaren & Mogelijkheden Agenda Vervolg- En verder……
 12. 12. Vragen – ROV Utrecht Hoe raak ik de controle over wie wat zegt niet kwijt? Hoe maken we goede afspraken over wat we communiceren? Waarom zou je eigenlijk Social Media moeten gebruiken? Wat heb ik aan volgers op Social Media? Welke Social Media tools wel en welke niet te gebruiken? Wat doen onze doelgroepen met de informatie? Agenda Hoe kunnen we de doelgroepen beïnvloeden? Hoe krijgen we een hele schare volgers? Welke tools ik kan gebruiken om Social Media te beheren? Hoe om te gaan met tegengestelde belangen? Hoe bereik je lokale bevolking met Social Media? Hoe voorkom je onfatsoenlijk gedrag op Social Media?
 13. 13. Vragen – ROV Utrecht WAT is Social Media WAAROM Social Media COMMUNICATIE WELKE doelen WELKE doelgroepen SITUATIE Agenda HOE Inzet HOE Beheer UITVOERING
 14. 14. Voorbeeld – Wijkraad Leidsche Rijn Rotonde Parkwijk – Tijdelijke situatie Social Media – Discussie Linkedin, Websites Doelgroepen – Bewoners, Politiek Agenda Stakeholders – Gemeente, Pers Media invloed – ADUN, Telegraaf030 Resultaat – Aanpassingen
 15. 15. Agenda Introductie - De Hollandsche Meesters Vragen - ROV Utrecht Social Media - Groeimodel Perspectief- Theorie, Techniek, Tools, Toepassing & Tips Gebruik- Gevaren & Mogelijkheden Agenda Vervolg- En verder……
 16. 16. Luisteren
 17. 17. Zenden
 18. 18. Reageren
 19. 19. Regisseren
 20. 20. Agenda Introductie - De Hollandsche Meesters Vragen - ROV Utrecht Social Media - Groeimodel Perspectief- Theorie, Techniek, Tools, Toepassing & Tips Gebruik- Gevaren & Mogelijkheden Agenda Vervolg- En verder……
 21. 21. Theorie
 22. 22. Definitie Social Media is een verzamelnaam voor alle internet toepassingen waarmee het mogelijk is om informatie met elkaar te Agenda delen op een gebruiksvriendelijke en vaak leuke wijze. www.social-media.nl
 23. 23. Wetenswaardigheden Agenda Er wordt over ALLES gesproken, dus ook over jou Iedereen kan (bijna) altijd ONLINE zijn SOCIAL MEDIA bepaalt (vaak) het nieuws Vooral INFLUENCERS zijn actief op Social Media
 24. 24. Maatschappelijke ontwikkelingen Sneller – Als maatschappij verwachten we 24/7 Ad-hoc – Groepen ontstaan rondom onderwerpen Agenda Crowdsourcen – Mensen willen meedenken & doen
 25. 25. Techniek
 26. 26. Amara’s law Agenda “We tend to OVERESTIMATE the effect of a technology in the short run and UNDERESTIMATE the effect in the long run. “, Amara’s Law
 27. 27. Techniek Profiel Agenda (Korte) beschrijving van wie je bent Foto, contactgegevens Netwerk Online verbinding met (on)bekenden Vrienden, fans, volgend, volgers… Tijdlijn Overzicht van “posts” in je netwerk Nieuws, meningen, updates
 28. 28. Werking Social Media Agenda Communicatie 1.0: 1.000.000 > 1.000 > 1 Outbound/ Search AANBOD Communicatie 3.0: 1 > 1.000 > 1.000.000 Inbound/ Social VRAAG
 29. 29. Tools
 30. 30. Tools Linkedin: Vooral zakelijk netwerk, vooral hoogopgeleid en hoog inkomen. 92% AgendaTwitter: Mix van zakelijk & privé, vooral journalisten, politici en experts. Facebook: Vooral privé maar steeds meer zakelijk, vriendennetwerk met advertentiemogelijkheden.
 31. 31. Andere Social Media Tools Pinterest: Twitter voor beelden. Rondom onderwerpen. Moodboards. AgendaYouTube: Tweede zoekmachine. Laten zien wat je doet. Yammer: Enterprise Social Media. Projectomgevingen. Samenwerken.
 32. 32. Toepassing
 33. 33. Toepassing Agenda
 34. 34. Toepassing Agenda
 35. 35. Ervaring @gladheid030 Agenda in het begin, nu vier man actief met Social Media Sceptisch Contact met stakeholders (fietsersbond) & doelgroepen (bewoners) Weinig aanpassingen maar kleine verbeteringen waar nodig Resultaat: Betere communicatie, betere relatie, meer begrip
 36. 36. Toepassingen Luisteren naar gedrag Ondersteunen campagnes Dialoog met doelgroep Beïnvloeden van stakeholders ….. Agenda
 37. 37. Tips
 38. 38. Tips Controle - Welke afspraken Beheer - Informatie selecteren Bereik - Meer volgers Agenda
 39. 39. Tip 1 - Controle Fouten maken mag (maar vergeet www.politwoops.nl niet) Logisch nadenken moet (wat je privé vertelt is per definitie openbaar) Samen Social Media Communicatie plan maken (plannen) Helder omschrijven hoe en wanneer je reageert in je bio Retweet geregeld Agenda
 40. 40. Tip 2 - Beheer Volg niet alleen Social Media accounts, maar zoek ook op key words. Gebruik daarvoor Tweetdeck (Twitter), Alerts (Google) en/of Hootsuite. Agenda
 41. 41. Tip 3 - Bereik 1: Ik volg jou, jij volgt mij (hopelijk) Via Tweetadder, Twitterlijsten, Twittergids zoek je naar je doelgroep 2: Door interessante tweets te plaatsen Agenda Door gebruik van de juiste #hashtags (#N225, #rijksweg, #ikbob) 3. Door actief te vragen naar volgers: op briefpapier, In e-mailhandtekening, via pers :
 42. 42. Agenda Introductie - De Hollandsche Meesters Vragen - ROV Utrecht Social Media - Groeimodel Perspectief- Theorie, Techniek, Tools, Toepassing & Tips Gebruik- Gevaren & Mogelijkheden Agenda Vervolg- En verder……
 43. 43. Kansen en bedreigingen
 44. 44. Kansen & Bedreigingen Politiek gevoelig – communiceer het proces Negatieve/grove reacties – neem de discussie offline Gebruik– de juiste devices Plan – het gebruik van Social Media Leer – van andere partijen Agenda Weet – op welk nivo je begint
 45. 45. Agenda Introductie - De Hollandsche Meesters Vragen - ROV Utrecht Social Media - Groeimodel Perspectief- Theorie, Techniek, Tools, Toepassing & Tips Gebruik- Gevaren & Mogelijkheden Agenda Vervolg- En verder……
 46. 46. Vervolg – En verder Na het perspectief komt de schets…. Verhalen over provinciale wegen… Agenda Diensten uit het Palet…(e-book) Keuze ROV om Social Media strategisch in te zetten
 47. 47. ROV - Social Media Perspectief

×