Pres ict bekwaamheid-sdnl_301012 maartje

607 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
607
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
4
Actions
Shares
0
Downloads
7
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Pres ict bekwaamheid-sdnl_301012 maartje

  1. 1. ICT-BEKWAAMHEID VAN LERAREN30-10-2012 SDNL
  2. 2. Kader voor ict-bekwaamheid
  3. 3. Pedagogisch-didactisch handelenLeraren ondersteunen hun onderwijs met ict-hulpmiddelen. Zijzijn in staat te beoordelen wanneer ict een meerwaarde heeften passen hun kennis en vaardigheden op het gebied vanleerinhoud, pedagogiek, didactiek én technologie insamenhang toe.
  4. 4. Werken in de schoolcontextLeraren organiseren en verantwoorden hun werk met behulpvan ict-middelen. Zij gebruiken de ict-systemen waarvoor hunschool gekozen heeft. Voor het organiseren van hun eigenwerk, voor het communiceren met leerlingen, collega’s enouders én voor het verantwoorden van hun eigen handelen.
  5. 5. Professionele ontwikkelingLeraren onderhouden en ontwikkelen hun eigenvakbekwaamheid met behulp van ict-hulpmiddelen. Zijkunnen de meest actuele informatie online vinden en wetenhoe zij ict kunnen inzetten om vakbekwaam te blijven.
  6. 6. Digitale basisvaardigheden apparaten, software en toepassingen kunnen gebruiken: kunnen omgaan met digitale communicatiemiddelen; kunnen participeren in sociale netwerken; je weg kunnen vinden op internet: bedienen van een internetbrowser, bedienen van een zoekmachine op internet: vinden, beoordelen en verwerken van informatie.
  7. 7. ictbekwaamheid.kennisnet.nl
  8. 8. Ondersteuning vanuit KennisnetHulpmiddelen bij het Volgen van aantal Voorbeelden van de rol envoeren van de discussie instellingen waarbij het werkzaamheden van deover ict-bekwaamheid: kader voor ict- leraar bij de kerntaken uitsamen met team en bekwaamheid wordt het kader voor ict-collega’s vorm geven aan ingezet om vorm te geven bekwaamheid.visie op ict-bekwaamheid. aan HR-beleid.

×