Wonen aan het water in Meeroevers Meerstad

532 views

Published on

De Waterfrontwoningen in fase 2 kijken aan de voorzijde uit op het Woldmeer.
De 4 halfvrijstaande woningen en 11 rijwoningen hebben de tuin op het zuidwesten. De kavels zijn royaal, en je kunt eenvoudig parkeren aan de achterzijde op eigen terrein.Het binnengebied is een beschut straatje, waar kinderen veilig kunnen spelen omdat er alleen stapvoets bestemmingsverkeer rijdt.
Rijwoningen Blok B, C en E
Wanneer je de woning betreedt via de hal, kom je binnen in de keuken. Een ruime en lichte keuken die alles in zich heeft om het gezellige ‘hart’ van het huis te worden. Bovendien profiteer je hier van het uitzicht over het Woldmeer en de gezellige activiteiten op het water. Direct in het verlengde van de keuken kom je in de L-vormige woonkamer, die over de volle breedte van de achtergevel loopt. Hiervandaan bereik je via de openslaande tuindeur de achtertuin. Op die manier past de begane grond uitstekend bij de moderne manier van leven, waarin wonen, spelen, koken en familie-activiteiten vloeiend en vanzelfsprekend met elkaar verbonden zijn.
Op de eerste verdieping vind je een grote ouderslaapkamer aan de voorzijde, over de breedte van het huis. Aan de achterzijde liggen nog twee slaapkamers. In de badkamer is ruimte voor een aparte douche, tweede toilet en dubbele wasbak.
De derde verdieping ten slotte is de zolder, die je bereikt met een vaste trap. Hier ervaar je de volle diepte van het huis in een lange ruimte met prima stahoogte, en goed licht door de ramen aan de voor- en achterzijde.
DE GEMEENTE GRONINGEN HEEFT VOOR DE WONINGEN TOT 250.000,= VON IN MEERSTAD STARTERSLENINGEN TOT 35.000,-

Published in: Real Estate
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
532
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Wonen aan het water in Meeroevers Meerstad

 1. 1. Huizen aan het waterfront in meerstadWONEN DICHTBIJ STADin groen en water
 2. 2. 2 Water, wij Nederlanders hebben er een innige band mee. Wij proberen het buiten de dijken te houden, en we zoeken het tegelijk juist steeds weer op. Een fascinatie die algemeen is. Is het daarom dat we zo graag bij het water wonen?
 3. 3. 3Kwaliteit van leven, daar zijn de Groningers goed in. Dat komt omdat je hier nogécht weids platteland vindt, met schilderachtige dorpen waar de tijd lijkt te hebbenstilgestaan. Je merkt dat het tempo van alledag aangenaam rustgevend is. En jezintuigen vullen zich met dat uitbundige groen dat wordt verrijkt met sloten,kanalen en meren. Water! Het is dit ontspannen karakter van Meerstad dat je dagelijks ervaart als je woont in Meeroevers. Je ademt de schone lucht met volle teugen. Je ruikt de seizoenen in het landschap om jeWONEN DICHTBIJ STAD in groen en water heen. En je geniet van het uitzicht over het Woldmeer. Sprankelend in het lentelicht, verkoelend in de zomer, onstuimig in de herfst. En in de winter? Schaatsen! Meeroevers is de ideale woonomgeving voor wie bouwt aan een veelzijdige toekomst. Een innemend landschap, robuuste woningen én de bruisende stad Groningen binnen handbereik. Wat wil je nog meer?“Ieder seizoen spiegelt zich in het Woldmeer”
 4. 4. 4
 5. 5. 5 N370 N46 N360 Meerstadwonen Meeroeversin meeroevers Groningenmeerstad A7 Meerstad groeit tot een gevarieerd en inspirerend woongebied, dat voor tweederde bestaat uit water en natuur. Daarbij horen naarmate meerstad vordert ook de nodige A7 voorzieningen. In de tussentijd kun je voor de dagelijkse benodigdheden ook prima terecht A7 in het nabij gelegen Harkstede. En natuurlijk ligt de stad Groningen aan je voeten. A28 Stad Groningen. Wat kunnen we er nog over zeggen cadeautje voor de aanstaande jarige. Waar je kunst- dat je niet al weet? Studentenstad bij uitstek, met minnend hart zich kan ophalen aan films, theater, een rijk palet aan winkels, restaurants en gezellige tentoonstellingen en evenementen. En natuurlijk kroegen. Waar je door de straten kunt slenteren op verbindt Groningen je zo snel mogelijk met andere zoek naar dat éne paar zeldzaam mooie schoenen, delen van het land via het openbaar vervoer of de het nieuwste boek van die-en-die, of een origineel snelweg A7/A28. “Stad Groningen trakteert je op gevarieerd winkelen en bruisend uitgaan”
 6. 6. 6MEER Naast wonen en werken neem je samen met je gezin of je typisch Groningse landschap als toeschouwer. Buiten in de frisse op een beschutte plek? ’s Avonds nog een poosje vissen? Eropuit vrienden natuurlijk genoeg tijd voor ontspanning. Dan is het lucht, met zo nu en dan een dorp als pleisterplaats. Sportief en met de kano? Het kan allemaal. En ben je echt een fanatieke goed om te weten dat Meerstad en zijn omgeving volop de ontspannen tegelijk! Is het vooral water wat je trekt? Dan kun je waterliefhebber, dan bestaat de mogelijkheid bij Meeroevers het gelegenheid bieden voor recreatie. Je kunt er bijvoorbeeld heerlijk in Meeroevers je hart natuurlijk ophalen. Want het water vind je hele zomerseizoen je boot aan te meren. Zo ga je snel nog even wandelen, hardlopen of fietsen. Reiken je ambities wat verder overal! Het aangelegen Woldmeer biedt alle mogelijkheid om naar een paar uurtjes het water op, met de haren in de wind, lekker dan een ‘blokje om’, dan snel je zo het platteland in, met het hartenlust te genieten van waterrecreatie in brede zin. Zwemmen weg van de dagelijkse beslommeringen, helemaal vrij!DUURZAAM WONEN Meeroevers is bij uitstek ingericht voor zonder zichtbare leidingen of radiatoren, want je toonaangevende prestaties op energiezuinigheid. huis heeft vloerverwarming. WKO is goed voor het Daarom maken alle woningen gebruik van Warmte- milieu omdat het gebruik maakt van een duurzame Koude-Opslag (WKO). Zo maak je gebruik van de natuurlijke bron. En minstens zo belangrijk is: je constante temperatuur op grote diepte in de aarde, bent onafhankelijk van stijgende gasprijzen en je waarmee je huis in de winter behaaglijk warm energierekening blijft aangenaam laag. Zorgen voor is, en in de zomer juist aangenaam koel. En dat het milieu is dus ook plezierig voor je portemonnee! “Vriendelijk voor het milieu, én voor je portemonnee”
 7. 7. 7
 8. 8. 8Van de architect Wonen aan een waterfront is toch echt iets en varianten, en zoeken we inspiratie is de Groninger bouwcultuur. Bij dit project was het extra boeiend om vorm te geven aan Allemaal om te proberen de vinger te leggen op wat de locatie het ‘duale’ karakter van het stedenbouwkundig ontwerp. De bijzonders. Daarom is er bij Meerstad veel aandacht echt verdient. woonstraat ligt namelijk niet aan de waterkant. Aan de waterzijde gegeven aan de uitstraling van de woningen, en heeft loopt een ‘postbodepad’ waar de voordeuren aan zijn gelegen, Het resultaat is zichtbaar een levendig waterfront, met een serie en natuurlijk hebben we de plattegrond zo georiënteerd dat de de architect zich echt ingeleefd in de beleving van de individuele woningen die duidelijk familie zijn, ook al is ieder huis bewoners echt het gevoel krijgen aan het water te wonen. En dat toekomstige bewoners. Architect Doeke van Wieren weer anders. De basisvorm is letterlijk dat: de basis. Als een gevoel is net zo bijzonder als deze typisch Meerstadse woningen kind een huis tekent krijg je dit: een puntdak, een prominente zelf.’ van TWA architecten vertelt over zijn werkwijze en het deur, helder gesitueerde ramen in de gevel. Een herkenbaar resultaat. karakter dus, maar met hedendaagse ontwerpingrepen gemaakt. Met boude kaders rondom de ramen die een vriendelijke blik ‘Zeker op zo’n unieke plek is het belangrijk dat we de locatie goed geven, zoals de omrande ogen van een pandabeer dat ook aanvoelen. Hoe is het om zo prominent aan het water te wonen? doen. Tegelijk is de compositie in de gevels gevarieerd, met En hoe verbinden we het Groningse karakter met hedendaagse verschillende vormen en afmetingen van de ramen. Als je de woonwensen? Wat betekent het dat je gaat wonen in Meerstad? woningen schouder aan schouder ziet staan, valt op dat er We noemen deze benadering ‘contextuele architectuur’, waar de afwisseling is in de gebruikte vorm van de deuren, kleur van omgeving en het toekomstige gebruik zo bepalend zijn voor de het metselwerk en kleur van afdeklijsten. ontwerpen. Om die balans te bereiken maken we veel schetsen “Zeker op zo’n unieke plek is het belangrijk dat we de locatie goed aanvoelen.”
 9. 9. 9 Locatie 15 woningenMeeroevers in aanbouw (augustus 2011)
 10. 10. 10locatie d il an ene ier ev Pl d d ilan ilan ne ne Wa te an e Fu Zw te r fr Oe on tcl ver us pad nd ter e ila iger Re M W at ee er ro fro ev nt er cl us sla te an r Nader uit te werken woningen w eg er Hoo e Oe ve ldm rp fdw o ad W eg an ia ler M Va ee r oe ve rsla an n
 11. 11. 11 WoldmeerSituatie Woldmeer Oeverpad Oeverpad 2 1 3 n 6 5 4 9 8 7 2 1 15 14 13 12 11 10 6 5 4 3 9 8 7 Blok B Blok A de Waterfrontwoningen kijken aan 15 14 13 12 11 10 Blok C Blok A Blo kE Blok D Blok B de voorzijde uit op het Woldmeer. Blok C G G Blok E B B B Blok D G G B B B B De 4 halfvrijstaande woningen en B G G B B B B B B G G B B B B 11 rijwoningen hebben de tuin op B B B B Woldmeerweg n der uit te werke het zuidwesten. De kavels zijn royaal, Binnenstraat na Woldmeerweg n 30 der uit te werke en je kunt eenvoudig parkeren aan Binnenstraat na G G B de achterzijde op eigen terrein.Het 30 29 G G G G G G B B B binnengebied is een beschut 29 28 G G B B B B G G B B 28 Nader uit te werken Nader uit te werken B B B B Nader uit te werken straatje, waar kinderen veilig kunnen woningen woningen woningen 27 Nader uit te werken Nader uit te werken Nader uit te werken G G spelen omdat er alleen stapvoets woningen woningen woningen 17 16 27 26 25 24 23 22 21 21 19 18 G G bestemmingsverkeer rijdt. 17 16 26 25 24 23 22 21 21 19 18 Meeroeverslaan Meeroeverslaan Fietspad (asfalt) Wandelpad Halfvrijstaande woningen G Garage (optioneel) Opstelplaats containers Parkeerplaats Asfalt Steiger Rijwoningen B Berging (optioneel) Woningentree’s Groenzône Fietspad (asfalt) Wandelpad Halfvrijstaande woningen G Garage (optioneel) Opstelplaats containers Parkeerplaats Asfalt Steiger Rijwoningen B Berging (optioneel) Woningentree’s Groenzône
 12. 12. 12Halfvrijstaande Woningen blok ablok A en DDe woning ontvangt je in de hal, en nodigt je uit in de keuken met een prachtig zicht op het Woldmeer. Draai je om en Op de eerste verdieping vind je een grote ouderslaapkamer aan de voorzijde,je oog valt op de erker aan de zijkant van het huis, die zorgt voor extra ruimte en speels licht. Direct in het verlengde over de breedte van het huis. Aan de achterzijde liggen nog twee slaapkamers.hiervan loop je de woonkamer in, die over de volle breedte van de achtergevel loopt. Hiervandaan kom je via de In de badkamer is ruimte voor een aparte douche, een tweede toilet en dubbeleopenslaande tuindeur en de achtertuin. Een indeling die perfect past bij een moderne manier van leven, waarin leven, wasbak. De zolder ten slotte bereik je met een vaste trap. De ruimte is groot enspelen, koken en familie-activiteiten vloeiend en vanzelfsprekend met elkaar verbonden zijn. de lichtval speels.
 13. 13. 13 Tuinzijde 5,7 meter10 meter Begane grond 1e verdieping Zolder (indeling optioneel) Waterfrontzijde n A blok d D WONEN DICHTBIJ STAD in groen en water
 14. 14. 14
 15. 15. 15Sfeervol en ruim leven Wat een sfeervolle woonkamer over de gehele breedte van de richten? En wat ook zo fijn is, zijn de grote raampartijen die woning met alle ruimte om te spelen, te leven en te relaxen. zorgen voor een heerlijke lichtinval. En via de tuindeur wandel Dan krijg je toch gelijk zin om deze naar je eigen smaak in te je ook zo nog eens de tuin in. Echt ideaal! “Sfeervol wonen dichtbij stad en groen. Meeroevers biedt meer!”
 16. 16. 16Rijwoningen blok Bblok b, c en EWanneer je de woning betreedt via de hal, kom je binnen in de keuken. Een ruime en lichte keuken die alles in zich heeft Op de eerste verdieping vind je een grote ouderslaapkamer aan de voorzijde,om het gezellige ‘hart’ van het huis te worden. Bovendien profiteer je hier van het uitzicht over het Woldmeer en de over de breedte van het huis. Aan de achterzijde liggen nog twee slaapkamers.gezellige activiteiten op het water. Direct in het verlengde van de keuken kom je in de L-vormige woonkamer, die over de In de badkamer is ruimte voor een aparte douche, tweede toilet en dubbelevolle breedte van de achtergevel loopt. Hiervandaan bereik je via de openslaande tuindeur de achtertuin. Op die manier wasbak. De derde verdieping ten slotte is de zolder, die je bereikt met een vastepast de begane grond uitstekend bij de moderne manier van leven, waarin wonen, spelen, koken en familie-activiteiten trap. Hier ervaar je de volle diepte van het huis in een lange ruimte met primavloeiend en vanzelfsprekend met elkaar verbonden zijn. stahoogte, en goed licht door de ramen aan de voor- en achterzijde.
 17. 17. 17 Tuinzijde 5,7 meter10 meter Begane grond 1e verdieping Zolder (indeling optioneel) Waterfrontzijde n C B blok C blok E E WONEN DICHTBIJ STAD in groen en water
 18. 18. 18Colofon Ontwikkeling Verkoop en informatie Ontwikkel Combinatie Meerstad Thuis Nieuwbouwmakelaars Lavendelheide 9 Peizerweg 72 B 9202 PD Drachten 9727 AK Groningen Postbus 10347 T. 050 210 42 42 1301 AH Almere info@uw-thuis.nl T. 0512 36 81 11 www.uw-thuis.nl Architectuur Boekholt-Partners Nieuwbouwmakelaars TWA architecten Damsterdiep 34 www.twa-architecten.nl 9711 SL Groningen T. 050 311 46 46 Realisatie info@boekholt-partners.nl Bouwcombinatie Meeroevers vof www.boekholt-partners.nl Samenwerking tussen Heijmans Woningbouw en BAM Woningbouw Concept en design Meindertsma reclame, Zwolle Deze brochure is met veel zorg en aandacht tot stand gekomen. De in deze brochure gebruikte beelden van de huizen zijn impressies. Deze zijn alleen bedoeld om een zo goed mogelijke indruk te geven van de huizen. Aan zowel de brochuretekst als de beelden kunnen geen rechten worden ontleend.
 19. 19. www.woneninmeeroevers.nlDit is een project van:In Ontwikkel Combinatie Meerstad werken AM, Bouwinvest,Hanzevast ontwikkeling en Heijmans Vastgoed samen.

×