Presentation fl

289 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
289
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Presentation fl

 1. 1. 12013-05-13PresentationstiteleTwinningEtt sätt att träffas i Europa2013-05-17FramtidensLärande
 2. 2. 3
 3. 3. Varför ska vi arbetaInternationellt?• Läroplan för grundskolan LGR11• Skolans värdegrundsarbete och uppdrag• Rektor har ett särskilt ansvar för att skolans internationella kontakter utvecklasoch att skolan får kännedom om de internationella överenskommelserna somSverige har förbundit sig till.
 4. 4. eTwinning ett sätt att träffa nya arbetskamrater i Europa.Ett sätt att arbeta med IKT i undervisningeneTwinning ett sätt att arbeta internationellt - vårt uppdrag!Europa och världen är ungdomarnas framtida arbetsmarknad
 5. 5. 6eTwinning- främjar skolsamarbeten i EuropaÄr ett kreativt och spännande sätt att samarbeta.
 6. 6. Hur gör jag?• Hur hittar jag någon att jobba med på eTwinning?
 7. 7. Pedagogers tankar om eTwinning:”eTwinning är ett enkelt första steg för att våga testainternationellt arbete.Ett sätt att hitta nya kontakter för projekt och utbytenEtt bra verktyg och plattform för möten och för atthålla struktur och ordning i sina projekt”Ett bra verktyg och plattform för möten och för atthålla struktur och ordning i sina projekt”
 8. 8. 17 Ett bra sätt att väva in kunskapsmålen i engelska men är perfekt ävenämnesövergripande arbeten.Inte bara eleverna lär , utan som pedagog lär man sig nya sätt att arbeta och få insyni andra kollegors vardagsarbeten runtom i Europa. , utan som pedagog lär man sig nya sätt att arbeta och få insyn i andra kollegorsvardagsarbeten runtom i Europa. , utan som pedagog lär man sig nya sätt att arbeta och få insyn i andra kollegorsvardagsarbeten runtom i Europa.
 9. 9. 18Elevers jobb känns "på riktigt" när de får dela med sig till kompisar i andraländer, dela kultur och vardagslivSvaga elever får motivationSkapar ett intresse för språkSkapar ett intresse för språkSkapar ett intresse för språk
 10. 10. Tänk på när du startar ett eTwinning projekt!Tänk på när du startar ett eTwinning projekt!1. Engagera dina elever i projektet1. Engagera dina elever i projektet2. Koppla det till LGR 11 och din planering av undervisningen.2. Koppla det till LGR 11 och din planering av undervisningen.3. Gör direkt upp en struktur och lägg in tider då ni skall mötas eller arbeta tillsammans.3. Gör direkt upp en struktur och lägg in tider då ni skall mötas eller arbeta tillsammans.4. Var flexibel och gå in i det med öppet sinne så kan allt hända!4. Var flexibel och gå in i det med öppet sinne så kan allt hända!
 11. 11. www.uhr.seJytte.rixman@uhr.sewww.etwinning.netwww.etwinning.seär en blogg som ger tips och nyheter omeTwinning.

×