Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Event:   DDMA iLounge
Thema:   Behavioral Targeting
Spreker:  Bas Seelen - Wunderloop
Datum:   19 maart 2008
“Het gaat erom dat een penalty heel makkelijk lijkt en daardoor heel moeilijk is.

Het tweede punt is dat je hem altijd mo...
Wunderloop


•  opgericht in 1999
•  in heel Europa lokale vertegenwoordiging
•  Red Herring award in 2007
•  The 2007...
Integrated targeting
behavioral targeting
targeting door classificatie van content en toepassen business rules.

predictive...
Integrated targeting
Behavioral Targeting
targeting door classificatie van content en toepassen business rules.

Predictive...
Integrated targeting
Behavioral Targeting
targeting door classificatie van content en toepassen business rules.

Predictive...
Integrated targeting
Behavioral Targeting
targeting door classificatie van content en toepassen business rules.

Predictive...
Integrated targeting
Behavioral Targeting
targeting door classificatie van content en toepassen business rules.

Predictive...
Integrated targeting
Behavioral Targeting
targeting door classificatie van content en toepassen business rules.

Predictive...
Integrated targeting
Behavioral Targeting
targeting door classificatie van content en toepassen business rules.

Predictive...
drie profiel modellen  closed      controlled      open
  profile       profile       profile...
Shared profile
Publishers
        Advertiser 1  Advertiser 2      Advertiser 3    Advertiser n
  ...
Reach the moving targets.
Case Study
"Bosch": Campaign Design
Doelstellingen (gebaseerd op adverteerders marktonderzoek)
    •  +35

    •  ...
Case Study
"Bosch": Research Design
Vergelijking
   •  Identieke uitingen

   •  A: Run of Site

   •  B: Targ...
Case Study
"Bosch": Results
                Overperformance Index*   Price Index**

          ...
Case study
   7. AdLINKCase Study: "Ad Awareness"
          unsupported                  ...
Privacy
• Er wordt gewerkt aan een europese standaard:
    •http://www.european-privacy-seal.eu/
• privacy een marktbre...
Dank voor uw aandacht
  bas.seelen@wunderloop.com
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

DDMA / Wunderloop: Behavioral Targeting

509 views

Published on

Wunderloop is ruim een jaar aanwezig op de Nederlandse markt. Een flink aantal partijen is inmiddels aangesloten op de software voor Integrated Targeting. Want net zoals de andere sprekers denkt Bas Seelen dat je er alleen met BT niet komt. Je moet onder met behulp van behavioral targeting tot een zo compleet mogelijk klantprofiel komen. Wat de bekendheid van BT niet echt ten goede komt is het gebrek aan zichtbaarheid. Er zijn nauwelijks cases openbaar. De adverteerders die er nu mee bezig zijn, hebben volgens Seelen een competitive advantage. Ze zeggen: ‘Wij halen tien procent betere resultaten, dus wij gaan niet vertellen wat het geheim is. Laat een ander dat maar doen.”

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

DDMA / Wunderloop: Behavioral Targeting

 1. 1. Event: DDMA iLounge Thema: Behavioral Targeting Spreker: Bas Seelen - Wunderloop Datum: 19 maart 2008
 2. 2. “Het gaat erom dat een penalty heel makkelijk lijkt en daardoor heel moeilijk is. Het tweede punt is dat je hem altijd moet maken en niet mag missen”. Johan Cruijff
 3. 3. Wunderloop • opgericht in 1999 • in heel Europa lokale vertegenwoordiging • Red Herring award in 2007 • The 2007 European Seal of E-Excellence by the European Multimedia Forum: Gold wL • Opdrachtgevers o.a.: wL • wL PCM wL • Webads • wL VNU wL • SBS wL • IDG wL
 4. 4. Integrated targeting behavioral targeting targeting door classificatie van content en toepassen business rules. predictive Targeting (sociodemografisch) Online marktonderzoek geeft mogelijkheid data te extrapoleren over de hele gebruikersgroep. Kan ook voor andere doeleinden dan sociodemografich worden ingezet typology targeting (koopintentie) maakt targeting op basis van gestandaardiseerde of klantspecifieke typologieën mogelijk. De berekening is gebaseerd op de combinatie van gedragsanalyses en sociodemografische gegevens, evenals verdere analyseresultaten van klantgegevens en scorecards van klanten. search targeting werkt met zoekbegrippen, die binnen de websites van de uitgever geregistreerd worden. keyword targeting is gebaseerd op trefwoordextractie van de door de gebruiker opgevraagde websites en content hard facts targeting op inlog data van gebruikers geo targeting traceert de herkomst van de site-aanvragen tot in de stad of provincie. (Quova)
 5. 5. Integrated targeting Behavioral Targeting targeting door classificatie van content en toepassen business rules. Predictive Targeting (Sociodemografisch) Online marktonderzoek geeft mogelijkheid data te extrapoleren over de hele gebruikersgroep. Kan ook voor andere doeleinden dan sociodemografich worden ingezet Typology Targeting (koopintentie) maakt targeting op basis van gestandaardiseerde of klantspecifieke typologieën mogelijk. De berekening is gebaseerd op de combinatie van gedragsanalyses en sociodemografische gegevens, evenals verdere analyseresultaten van klantgegevens en scorecards van klanten. Search Targeting werkt met zoekbegrippen, die binnen de websites van de uitgever geregistreerd worden. Keyword Targeting is gebaseerd op trefwoordextractie van de door de gebruiker opgevraagde websites en content Hard Facts targeting op inlog data van gebruikers Geo Targeting traceert de herkomst van de site-aanvragen tot in de stad of provincie. (Quova)
 6. 6. Integrated targeting Behavioral Targeting targeting door classificatie van content en toepassen business rules. Predictive Targeting (Sociodemografisch) Online marktonderzoek geeft mogelijkheid data te extrapoleren over de hele gebruikersgroep. Kan ook voor andere doeleinden dan sociodemografich worden ingezet Typology Targeting (koopintentie) maakt targeting op basis van gestandaardiseerde of klantspecifieke typologieën mogelijk. De berekening is gebaseerd op de combinatie van gedragsanalyses en sociodemografische gegevens, evenals verdere analyseresultaten van klantgegevens. Search Targeting werkt met zoekbegrippen, die binnen de websites van de uitgever geregistreerd worden. Keyword Targeting is gebaseerd op trefwoordextractie van de door de gebruiker opgevraagde websites en content Hard Facts targeting op inlog data van gebruikers Geo Targeting traceert de herkomst van de site-aanvragen tot in de stad of provincie. (Quova)
 7. 7. Integrated targeting Behavioral Targeting targeting door classificatie van content en toepassen business rules. Predictive Targeting (Sociodemografisch) Online marktonderzoek geeft mogelijkheid data te extrapoleren over de hele gebruikersgroep. Kan ook voor andere doeleinden dan sociodemografich worden ingezet Typology Targeting (koopintentie) maakt targeting op basis van gestandaardiseerde of klantspecifieke typologieën mogelijk. De berekening is gebaseerd op de combinatie van gedragsanalyses en sociodemografische gegevens, evenals verdere analyseresultaten van klantgegevens en scorecards van klanten. Search Targeting werkt met zoekbegrippen, die binnen de websites van de uitgever geregistreerd worden. Keyword Targeting is gebaseerd op trefwoordextractie van de door de gebruiker opgevraagde websites en content Hard Facts targeting op inlog data van gebruikers Geo Targeting traceert de herkomst van de site-aanvragen tot in de stad of provincie. (Quova)
 8. 8. Integrated targeting Behavioral Targeting targeting door classificatie van content en toepassen business rules. Predictive Targeting (Sociodemografisch) Online marktonderzoek geeft mogelijkheid data te extrapoleren over de hele gebruikersgroep. Kan ook voor andere doeleinden dan sociodemografich worden ingezet Typology Targeting (koopintentie) maakt targeting op basis van gestandaardiseerde of klantspecifieke typologieën mogelijk. De berekening is gebaseerd op de combinatie van gedragsanalyses en sociodemografische gegevens, evenals verdere analyseresultaten van klantgegevens en scorecards van klanten. Search Targeting werkt met zoekbegrippen, die binnen de websites van de uitgever geregistreerd worden. Keyword Targeting is gebaseerd op trefwoordextractie van de door de gebruiker opgevraagde websites en content Hard Facts targeting op inlog data van gebruikers Geo Targeting traceert de herkomst van de site-aanvragen tot in de stad of provincie. (Quova)
 9. 9. Integrated targeting Behavioral Targeting targeting door classificatie van content en toepassen business rules. Predictive Targeting (Sociodemografisch) Online marktonderzoek geeft mogelijkheid data te extrapoleren over de hele gebruikersgroep. Kan ook voor andere doeleinden dan sociodemografich worden ingezet Typology Targeting (koopintentie) maakt targeting op basis van gestandaardiseerde of klantspecifieke typologieën mogelijk. De berekening is gebaseerd op de combinatie van gedragsanalyses en sociodemografische gegevens, evenals verdere analyseresultaten van klantgegevens en scorecards van klanten. Search Targeting werkt met zoekbegrippen, die binnen de websites van de uitgever geregistreerd worden. Keyword Targeting is gebaseerd op trefwoordextractie van de door de gebruiker opgevraagde websites en content Hard Facts targeting op inlog data van gebruikers Geo Targeting traceert de herkomst van de site-aanvragen tot in de stad of provincie. (Quova)
 10. 10. Integrated targeting Behavioral Targeting targeting door classificatie van content en toepassen business rules. Predictive Targeting (Sociodemografisch) Online marktonderzoek geeft mogelijkheid data te extrapoleren over de hele gebruikersgroep. Kan ook voor andere doeleinden dan sociodemografich worden ingezet Typology Targeting (koopintentie) maakt targeting op basis van gestandaardiseerde of klantspecifieke typologieën mogelijk. De berekening is gebaseerd op de combinatie van gedragsanalyses en sociodemografische gegevens, evenals verdere analyseresultaten van klantgegevens en scorecards van klanten. Search Targeting werkt met zoekbegrippen, die binnen de websites van de uitgever geregistreerd worden. Keyword Targeting is gebaseerd op trefwoordextractie van de door de gebruiker opgevraagde websites en content Hard Facts targeting op inlog data van gebruikers Geo Targeting traceert de herkomst van de site-aanvragen tot in de stad of provincie. (Quova)
 11. 11. drie profiel modellen closed controlled open profile profile profile targeting binnen 1 partnerships exchange model netwerk of site tussen uitgevers
 12. 12. Shared profile Publishers Advertiser 1 Advertiser 2 Advertiser 3 Advertiser n - Cars - xxx - Finance - Finance - Finance - xxx - Mobile - Sports Advertisers - Mail - xxx 11 Reach the moving targets.
 13. 13. Reach the moving targets.
 14. 14. Case Study "Bosch": Campaign Design Doelstellingen (gebaseerd op adverteerders marktonderzoek) • +35 • Affinities: Building, Housing, Health, Nutrition, Fitness, Lifestyle • Boodschap: "Saving energy with Bosch household appliances" Time, Site and Pricing • 09 - 30 Juni 2006. • Site: t-online.de • Prijs: + 25% CPM Uitingen • 4 verschillende banners bron: Interactive Media: Market Report 2006 (Enigma GfK)
 15. 15. Case Study "Bosch": Research Design Vergelijking • Identieke uitingen • A: Run of Site • B: Targeting Contacts • gelijkwaardig aantal • korte tussenpozen Meting • Levelling before/after for A/B • Interviews 1,369 respondenten bron: Interactive Media: Market Report 2006 (Enigma GfK)
 16. 16. Case Study "Bosch": Results Overperformance Index* Price Index** *vergelijking met RoS **verhoging vergeleken tot RoS bron: Interactive Media: Market Report 2006 (Enigma GfK)
 17. 17. Case study 7. AdLINKCase Study: "Ad Awareness" unsupported supported Source: Fittkau & Maass for AdLINK Switzerland, October 2007 36 Reach the moving targets.
 18. 18. Privacy • Er wordt gewerkt aan een europese standaard: •http://www.european-privacy-seal.eu/ • privacy een marktbreed issue • BT systemen slaan geen persoonsgegevens op: • gemakkelijk uit te leggen aan gebruiker • user zelf in control door cookies te deleten • user zelf in control door optout mogelijkheid • duidelijke keuze voor cookie en geen IP adressen (persoonsgegevens volgens CBP) • Login data die gebruikt wordt voor targeting moet worden geanonimiseerd. •IAB werkgroep: • onderzoek • richtlijnen • consument moet voorgelicht worden over verschillende technieken
 19. 19. Dank voor uw aandacht bas.seelen@wunderloop.com

×