Onderzoeksrapport 3e kwartaal 2010
DM Barometer
De DM Barometer is een onderzoek van DDMA, OMG/Mailmedia en
Tijdschrift voor Marketing naar de bestedingen en...
Respons
Deze DM Barometer enquête is digitaal uitgezet onder de abonnees van de
nieuwsbrief van DDMA, Communicatienieuws e...
Kengetallen
• In het 3e kwartaal van 2010 is gemiddeld 29% van het marketingbudget
aan dialoogmarketing besteed.
• 64% van...
Kengetallen
• 49% van de marketeers geeft aan dat zijn bedrijf in 2011 hetzelfde zal
besteden aan dialoogmarketing als dit...
Kengetallen
• Ook zonder grote evenementen als het WK zal het aantal joint promotions
in 2011 verder toenemen, zegt twee d...
Dialoogmarketingbudget
Welk percentage van uw totale marketingbudget heeft u in het 3e kw van
2010 ingezet voor directe en...
Dialoogmarketingbudget
Wat is het totale marketingbudget van uw bedrijf in 2010?
Dialoogmarketingbudget
Wat is het budget voor direct en interactieve marketing
(dialoogmarketing) van uw bedrijf in 2010?
Dialoogmarketingbudget
Wat is de verdeling van uw budget voor direct en interactieve
marketing (dialoogmarketing) in het 3...
Bestedingen dialoogmarketing
Hoe denkt u dat de bestedingen aan directe en interactieve marketing
van uw bedrijf in 2011 z...
In dialoog met de klant
Welk kanaal is volgens u effectief bij het benaderen van
uw klanten?
De marketeers zijn gevraagd v...
In dialoog met de klant
Welk kanaal is volgens u effectief bij het benaderen van prospects?
De marketeers zijn gevraagd vo...
Inzet marketingkanalen
Welke (nieuwe) vormen van marketing past u momenteel toe
in uw marketingstrategieën?
Stellingen
Ook zonder grote evenementen als het WK zal het
aantal joint promotions in 2011 verder toenemen.
De papieren an...
Meer data, resultaten
en informatie?
www.ddma.nl
Dutch Dialogue Marketing AssociationDutch Dialogue Marketing Association
...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

DM Barometer - De graadmeter van DM bestedingen (2010 Q3)

663 views

Published on

De DM Barometer is een onderzoek van DDMA, OMG/Mailmedia en Tijdschrift voor Marketing naar de bestedingen en trends in de dialoogmarketing (directe en interactieve marketing).

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
663
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
12
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

DM Barometer - De graadmeter van DM bestedingen (2010 Q3)

 1. 1. Onderzoeksrapport 3e kwartaal 2010
 2. 2. DM Barometer De DM Barometer is een onderzoek van DDMA, OMG/Mailmedia en Tijdschrift voor Marketing naar de bestedingen en trends in de dialoogmarketing (directe en interactieve marketing). Vier keer per jaar peilt de DM Barometer de DM branche. Tweemaal wordt gevraagd naar de bestedingscijfers in dialoogmarketing (DM Barometer enquête) en tweemaal wordt een specifiek thema uit de branche naderenquête) en tweemaal wordt een specifiek thema uit de branche nader onderzocht (DM Barometer Special). Kijk op www.ddma.nl bij ‘kenniscentrum’ voor meer informatie over het onderzoek. Hier zijn onder andere alle onderzoeksrapporten van 2005 t/m 2009 te downloaden. Meldt u aan als PANELLID van de DM Barometer en ontvang elk kwartaal als eerst gratis het uitgebreide onderzoeksrapport met de laatste kengetallen uit de dialoogmarketing branche.
 3. 3. Respons Deze DM Barometer enquête is digitaal uitgezet onder de abonnees van de nieuwsbrief van DDMA, Communicatienieuws en Marketing Online. De enquête bestaat uit meerkeuzevragen, een aantal open vragen en stellingen. Dit kwartaal hebben 91 marketeers een bijdrage geleverd aan de DM Barometer.
 4. 4. Kengetallen • In het 3e kwartaal van 2010 is gemiddeld 29% van het marketingbudget aan dialoogmarketing besteed. • 64% van de bedrijven heeft in 2010 gemiddeld een totaal marketing- budget tot aan € 50.000. 9% heeft meer dan € 1.000.000 aan marketing te besteden. 67% van de bedrijven heeft in 2010 gemiddeld een dialoogmarketing-• 67% van de bedrijven heeft in 2010 gemiddeld een dialoogmarketing- budget tot aan € 25.000. 5% heeft meer dan € 500.000 aan dialoogmarketing te besteden. • Het dialoogmarketingbudget wordt voornamelijk besteed aan de kanalen 1) eigen website 19%, 2) geadresseerd drukwerk 16% en 3) e-mail marketing 14%. • Een marketeer verdeelt het dialoogmarketingbudget over gemiddeld 4 verschillende kanalen.
 5. 5. Kengetallen • 49% van de marketeers geeft aan dat zijn bedrijf in 2011 hetzelfde zal besteden aan dialoogmarketing als dit jaar. 44% denkt dat de bestedingen hoger zullen zijn, en slechts 7% verwacht lagere bestedingen. • De marketeers achten de kanalen eigen website, e-mail marketing, geadresseerd drukwerk en search engine marketing het meest effectief bij het benaderen van klanten. Bij het benaderen van prospects zijn de kanalen eigen website, search engine marketing, beurzen / congressen enkanalen eigen website, search engine marketing, beurzen / congressen en geadresseerd drukwerk het meest effectief. • Van de (nieuwe) marketingkanalen passen de marketeers vooral online communities (58%) toe in de marketingstrategieën, gevolgd door twitter (43%) en word-of-mouth (38%).
 6. 6. Kengetallen • Ook zonder grote evenementen als het WK zal het aantal joint promotions in 2011 verder toenemen, zegt twee derde van de marketeers (67%). • Een kleine meerderheid van de marketeers (58%) vindt dat de papieren antwoordenkaart en coupons hun functie verliezen door de digitale respons media. Ruim twee derde van de marketeers (71%) denkt niet dat social• Ruim twee derde van de marketeers (71%) denkt niet dat social marketing dé manier is om in de toekomst geld te gaan verdienen.
 7. 7. Dialoogmarketingbudget Welk percentage van uw totale marketingbudget heeft u in het 3e kw van 2010 ingezet voor directe en interactieve marketing (dialoogmarketing)?
 8. 8. Dialoogmarketingbudget Wat is het totale marketingbudget van uw bedrijf in 2010?
 9. 9. Dialoogmarketingbudget Wat is het budget voor direct en interactieve marketing (dialoogmarketing) van uw bedrijf in 2010?
 10. 10. Dialoogmarketingbudget Wat is de verdeling van uw budget voor direct en interactieve marketing (dialoogmarketing) in het 3e kwartaal van 2010?
 11. 11. Bestedingen dialoogmarketing Hoe denkt u dat de bestedingen aan directe en interactieve marketing van uw bedrijf in 2011 zich verhouden ten opzichte van dit jaar?
 12. 12. In dialoog met de klant Welk kanaal is volgens u effectief bij het benaderen van uw klanten? De marketeers zijn gevraagd voorDe marketeers zijn gevraagd voor elk kanaal een waardering te geven op de schaal van 0 tot 5, waarbij 0 = niet effectief en 5 = heel effectief. De cijfers in de grafiek duiden de gemiddelde scores aan.
 13. 13. In dialoog met de klant Welk kanaal is volgens u effectief bij het benaderen van prospects? De marketeers zijn gevraagd voorDe marketeers zijn gevraagd voor elk kanaal een waardering te geven op de schaal van 0 tot 5, waarbij 0 = niet effectief en 5 = heel effectief. De cijfers in de grafiek duiden de gemiddelde scores aan.
 14. 14. Inzet marketingkanalen Welke (nieuwe) vormen van marketing past u momenteel toe in uw marketingstrategieën?
 15. 15. Stellingen Ook zonder grote evenementen als het WK zal het aantal joint promotions in 2011 verder toenemen. De papieren antwoordkaart en coupons verliezen hunDe papieren antwoordkaart en coupons verliezen hun functie door de digitale respons media. Social marketing is DE manier om in de toekomst geld te gaan verdienen.
 16. 16. Meer data, resultaten en informatie? www.ddma.nl Dutch Dialogue Marketing AssociationDutch Dialogue Marketing Association WG Plein 508 1054 SJ Amsterdam 020 – 452 84 13 Jonneke Prinsen, Onderzoek DDMA jonnekeprinsen@ddma.nl

×