DM Barometer - De graadmeter van DM bestedingen (2007 Q4)

252 views

Published on

De DM Barometer is een onderzoek van DDMA, OMG/Mailmedia en Tijdschrift voor Marketing naar de bestedingen en trends in de dialoogmarketing (directe en interactieve marketing).

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
252
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

DM Barometer - De graadmeter van DM bestedingen (2007 Q4)

 1. 1. Onderzoeksrapport 4e kwartaal 2007
 2. 2. DM Barometer De DM Barometer is een onderzoek van DDMA, OMG/Mailmedia en Tijdschrift voor Marketing naar de bestedingen en trends in de dialoogmarketing (directe en interactieve marketing). Kijk op www.ddma.nl bij ‘kenniscentrum’ voor meer informatie over het onderzoek. Hier zijn onder andere alle onderzoeksrapporten van 2005 t/m 2009 te downloaden.2009 te downloaden. Meldt u aan als PANELLID van de DM Barometer en ontvang elk kwartaal als eerst gratis het uitgebreide onderzoeksrapport met de laatste kengetallen uit de dialoogmarketing branche.
 3. 3. Respons Deze DM Barometer enquête is digitaal uitgezet onder de abonnees van de nieuwsbrieven van Adformatie Groep en Communicatienieuws. De enquête bestaat uit meerkeuzevragen en stellingen. Dit kwartaal hebben 89 marketeers een bijdrage geleverd aan de DM Barometer.
 4. 4. Kengetallen • In het 4e kwartaal van 2007 wordt gemiddeld 29% van het marketing- budget voor dialoogmarketing ingezet. • 63% van de bedrijven heeft gemiddeld een dialoogmarketingbudget tot aan € 100.000. 2% heeft meer dan € 3.000.000 aan dialoogmarketing te besteden. Het dialoogmarketingbudget wordt voornamelijk besteed aan de kanalen• Het dialoogmarketingbudget wordt voornamelijk besteed aan de kanalen 1) post 24%, 2) eigen website 24% en 3) e-mail marketing 23%. • Een marketeer verdeelt het dialoogmarketingbudget gemiddeld over 4 verschillende kanalen. • 71% van de marketeers verwacht dat de bestedingen aan dialoogmarketing van het gehele Nederlandse bedrijfsleven in het 4e kwartaal 2007 hoger zullen uitvallen ten opzichte van het 4e kwartaal 2006. Daarentegen geeft 25% aan dat de bestedingen gelijk zullen zijn aan vorig jaar en 4% denkt dat bedrijven minder gaan besteden.
 5. 5. Kengetallen • De marketeer zet dialoogmarketing vooral in met verkoop als gewenst resultaat. • De marketeers achten bij het benaderen van klanten de kanalen email marketing (56%), eigen website (54%) en post (41%) het meest effectief. Bij het bereiken van prospects zijn de kanalen eigen website (55%), post (50%) en e-mail marketing (36%) het meest effectief. • Van de (nieuwe) marketingkanalen gaan de marketeers vooral met viral marketing (22%), weblog (20%) en SMS marketing (17%) aan de slag. • Een e-mail nieuwsbrief op het eigen bestand wordt gemiddeld door 36% geopend en 26% klikt door. • Een actie e-mailing op het eigen bestand wordt gemiddeld door 35% geopend en 23% klikt door. • Een actie e-mailing op externe bestanden wordt gemiddeld door 23% geopend en 14% klikt door.
 6. 6. Kengetallen • Circa twee derde van de marketeers (70%) is van mening dat mobiel betalen binnen één jaar een feit is. • Een grote meerderheid van de marketeers (90%) meent dat de openings- en doorklikpercentages zullen dalen als de e-mailingen saai en onpersoonlijk blijven. Het gros van de marketeers (87%) vindt dat er te weinig bekend is over• Het gros van de marketeers (87%) vindt dat er te weinig bekend is over de effecten van crossmedia direct marketing.
 7. 7. Dialoogmarketingbudget Welk percentage van uw totale marketingbudget verwacht u in te zetten voor directe en interactieve marketing (dialoogmarketing) in het 4e kw 2007?
 8. 8. Dialoogmarketingbudget Hoe groot is het budget dat uw bedrijf gemiddeld per jaar voor dialoogmarketing reserveert?
 9. 9. Dialoogmarketingbudget Wat wordt de verdeling van uw dialoogmarketingbudget in het 4e kwartaal van 2007?
 10. 10. Bestedingen dialoogmarketing Hoe denkt u dat de bestedingen aan dialoogmarketing van het gehele Nederlandse bedrijfsleven in het 4e kwartaal 2007 zullen uitvallen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar?
 11. 11. Bestedingen dialoogmarketing Op welke aspecten legt u in het 4e kwartaal 2008 het meeste accent? De marketeers zijn gevraagdDe marketeers zijn gevraagd voor elk aspect een waardering te geven op de schaal van 1 tot 5, waarbij 1 = laag en 5 = hoog. De cijfers in de grafiek duiden de gemiddelde scores aan.
 12. 12. In dialoog met de klant Welk kanaal is volgens u het meest effectief bij bestaande klanten?
 13. 13. In dialoog met de klant Welk kanaal is volgens u het meest effectief om prospects te bereiken?
 14. 14. Inzet marketingkanalen Bent u van plan om in het 4e kwartaal van dit jaar met één van de volgende kanalen aan de slag te gaan?
 15. 15. Resultaat van e-mailing Wat zijn de gemiddelde resultaten van een e-mail nieuwsbrief naar uw eigen bestand?
 16. 16. Resultaat van e-mailing Wat zijn de gemiddelde resultaten van een actie e-mailing naar uw eigen bestand?
 17. 17. Resultaat van e-mailing Wat zijn de gemiddelde resultaten van een actie e-mailing naar externe bestanden?
 18. 18. Stellingen Mobiel betalen is binnen één jaar een feit. E-mailings moeten minder saai en persoonlijkerE-mailings moeten minder saai en persoonlijker worden, anders zullen openings- en doorklikpercentages snel dalen. Er is nog te weinig bekend over de effecten van crossmedia direct marketing.
 19. 19. Meer data, resultaten en informatie? www.ddma.nl Dutch Dialogue Marketing AssociationDutch Dialogue Marketing Association WG Plein 508 1054 SJ Amsterdam 020 – 452 84 13 Jonneke Prinsen, Onderzoek DDMA jonnekeprinsen@ddma.nl

×