Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

DM Barometer - De graadmeter van DM bestedingen (2007 Q2)

272 views

Published on

De DM Barometer is een onderzoek van DDMA, OMG/Mailmedia en Tijdschrift voor Marketing naar de bestedingen en trends in de dialoogmarketing (directe en interactieve marketing).

Published in: Entertainment & Humor, Travel
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

DM Barometer - De graadmeter van DM bestedingen (2007 Q2)

 1. 1. Onderzoeksrapport 2e kwartaal 2007
 2. 2. DM Barometer De DM Barometer is een onderzoek van DDMA, OMG/Mailmedia en Tijdschrift voor Marketing naar de bestedingen en trends in de dialoogmarketing (directe en interactieve marketing). Kijk op www.ddma.nl bij ‘kenniscentrum’ voor meer informatie over het onderzoek. Hier zijn onder andere alle onderzoeksrapporten van 2005 t/m 2009 te downloaden.2009 te downloaden. Meldt u aan als PANELLID van de DM Barometer en ontvang elk kwartaal als eerst gratis het uitgebreide onderzoeksrapport met de laatste kengetallen uit de dialoogmarketing branche.
 3. 3. Respons Deze DM Barometer enquête is digitaal uitgezet onder de abonnees van de nieuwsbrieven van Adformatie Groep en Communicatienieuws. De enquête bestaat uit meerkeuzevragen en stellingen. Dit kwartaal hebben 96 marketeers een bijdrage geleverd aan de DM Barometer.
 4. 4. Kengetallen • In het 2e kwartaal van 2007 wordt gemiddeld 33% van het marketing- budget voor dialoogmarketing ingezet. • 71% van de bedrijven heeft gemiddeld een dialoogmarketingbudget tot aan € 100.000. 3% heeft meer dan € 3.000.000 aan dialoogmarketing te besteden. Het dialoogmarketingbudget wordt voornamelijk besteed aan de kanalen• Het dialoogmarketingbudget wordt voornamelijk besteed aan de kanalen 1) post 33%, 2) eigen website 22% en 3) e-mail marketing 19%. • Een marketeer verdeelt het dialoogmarketingbudget gemiddeld over 4 verschillende kanalen. • 79% van de marketeers verwacht dat de bestedingen aan dialoogmarketing van het gehele Nederlandse bedrijfsleven in het 2e kwartaal 2007 hoger zullen uitvallen ten opzichte van het 2e kwartaal 2006. Daarentegen geeft 14% aan dat de bestedingen gelijk zullen zijn aan vorig jaar en 7% denkt dat bedrijven minder gaan besteden.
 5. 5. Kengetallen • De marketeer zet dialoogmarketing vooral in met klantenbinding als gewenst resultaat. • De marketeers achten de kanalen e-mail marketing (46%), post (44%) en eigen website (40%) het meest effectief bij het benaderen van klanten. Bij het bereiken van prospects zijn de kanalen post (52%), eigen website (44%) en e-mail marketing (35%) het meest effectief. • Van de (nieuwe) marketingkanalen gaan de marketeers vooral met viral marketing (29%) aan de slag, gevolgd door weblog (18%) en RSS (15%). • Een e-mail nieuwsbrief op het eigen bestand wordt gemiddeld door 35% geopend en 27% klikt door. • Een actie e-mailing op het eigen bestand wordt gemiddeld door 35% geopend en 24% klikt door. • Een actie e-mailing op externe bestanden wordt gemiddeld door 15% geopend en 14% klikt door.
 6. 6. Kengetallen • Twee derde van de marketeers (67%) vindt niet dat Bluetooth-marketing verboden zou moeten worden. • De meningen over het wel of niet doorbreken van mobiele tv zijn evenredig verdeeld. • Het merendeel van de marketeers (81%) vindt dat, ondanks dat online alles is te meten, te weinig getest wordt. • Het merendeel van de marketeers (81%) vindt dat, ondanks dat online alles is te meten, te weinig getest wordt.
 7. 7. Dialoogmarketingbudget Welk percentage van uw totale marketingbudget verwacht u in te zetten voor directe en interactieve marketing (dialoogmarketing) in het 2e kw 2007?
 8. 8. Dialoogmarketingbudget Hoe groot is het budget dat uw bedrijf gemiddeld per jaar voor dialoogmarketing reserveert?
 9. 9. Dialoogmarketingbudget Wat wordt de verdeling van uw dialoogmarketingbudget in het 2e kwartaal van 2007?
 10. 10. Bestedingen dialoogmarketing Hoe denkt u dat de bestedingen aan dialoogmarketing van het gehele Nederlandse bedrijfsleven in het 2e kwartaal 2007 zullen uitvallen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar?
 11. 11. Bestedingen dialoogmarketing Op welke aspecten legt u in het 2e kwartaal 2007 het meeste accent? De marketeers zijn gevraagdDe marketeers zijn gevraagd voor elk aspect een waardering te geven op de schaal van 1 tot 5, waarbij 1 = laag en 5 = hoog. De cijfers in de grafiek duiden de gemiddelde scores aan.
 12. 12. In dialoog met de klant Welk kanaal is volgens u het meest effectief bij bestaande klanten?
 13. 13. In dialoog met de klant Welk kanaal is volgens u het meest effectief om prospects te bereiken?
 14. 14. Inzet marketingkanalen Bent u van plan om in het 2e kwartaal van dit jaar met één van de volgende kanalen aan de slag te gaan?
 15. 15. Resultaat van e-mailing Wat zijn de gemiddelde resultaten van een e-mail nieuwsbrief naar uw eigen bestand?
 16. 16. Resultaat van e-mailing Wat zijn de gemiddelde resultaten van een actie e-mailing naar uw eigen bestand?
 17. 17. Resultaat van e-mailing Wat zijn de gemiddelde resultaten van een actie e-mailing naar externe bestanden?
 18. 18. Stellingen Bluetooth-marketing zou verboden moeten worden. Mobiele tv gaat absoluut doorbreken. Hoewel online alles te meten is, wordt er nog veel te weinig getest.
 19. 19. Meer data, resultaten en informatie? www.ddma.nl Dutch Dialogue Marketing AssociationDutch Dialogue Marketing Association WG Plein 508 1054 SJ Amsterdam 020 – 452 84 13 Jonneke Prinsen, Onderzoek DDMA jonnekeprinsen@ddma.nl

×