DM Barometer - De graadmeter van DM bestedingen (2006 Q3)

318 views

Published on

De DM Barometer is een onderzoek van DDMA, OMG/Mailmedia en Tijdschrift voor Marketing naar de bestedingen en trends in de dialoogmarketing (directe en interactieve marketing).

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
318
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

DM Barometer - De graadmeter van DM bestedingen (2006 Q3)

 1. 1. Onderzoeksrapport 3e kwartaal 2006
 2. 2. DM Barometer De DM Barometer is een onderzoek van DDMA, OMG/Mailmedia en Tijdschrift voor Marketing naar de bestedingen en trends in de dialoogmarketing (directe en interactieve marketing). Kijk op www.ddma.nl bij ‘kenniscentrum’ voor meer informatie over het onderzoek. Hier zijn onder andere alle onderzoeksrapporten van 2005 t/m 2009 te downloaden.2009 te downloaden. Meldt u aan als PANELLID van de DM Barometer en ontvang elk kwartaal als eerst gratis het uitgebreide onderzoeksrapport met de laatste kengetallen uit de dialoogmarketing branche.
 3. 3. Respons Deze DM Barometer enquête is digitaal uitgezet onder de abonnees van de nieuwsbrieven van Adformatie Groep en Communicatienieuws. De enquête bestaat uit meerkeuzevragen en stellingen. Dit kwartaal hebben 82 marketeers een bijdrage geleverd aan de DM Barometer.
 4. 4. Kengetallen • In het 3e kwartaal van 2006 wordt gemiddeld 37% van het marketing- budget voor dialoogmarketing ingezet. • 59% van de bedrijven heeft gemiddeld een dialoogmarketingbudget tot aan € 100.000. 4% heeft meer dan € 3.000.000 aan dialoogmarketing te besteden. Het dialoogmarketingbudget wordt voornamelijk besteed aan de kanalen• Het dialoogmarketingbudget wordt voornamelijk besteed aan de kanalen 1) direct mail 29%, 2) eigen website 20% en 3) e-mail marketing 19%. • Een marketeer verdeelt het dialoogmarketingbudget over gemiddeld 3 à 4 verschillende kanalen. • 77% van de marketeers verwacht dat de bestedingen aan dialoogmarketing van het gehele Nederlandse bedrijfsleven in het 3e kwartaal 2006 hoger zullen uitvallen ten opzichte van het 3e kwartaal 2005. Daarentegen geeft 18% aan dat de bestedingen gelijk zullen zijn aan vorig jaar en 5% denkt dat bedrijven minder gaan besteden.
 5. 5. Kengetallen • De marketeer zet dialoogmarketing vooral in met verkoop en klantenbinding als gewenst resultaat. • De marketeers achten de kanalen eigen website (52%), direct e-mail (51%) en direct mail (27%) het meest effectief bij het benaderen van klanten. Bij het bereiken van prospects zijn de kanalen direct mail (51%), eigen website (46%) en direct e-mail (37%) het meest effectief. • Van de (nieuwe) marketingkanalen gaan de marketeers vooral met viral marketing (28%) en weblog (22%) aan de slag. • Een e-mail nieuwsbrief op het eigen bestand wordt gemiddeld door 32% geopend en 19% klikt door. • Een actie e-mailing op het eigen bestand wordt gemiddeld door 28% geopend en 19% klikt door. • Een actie e-mailing naar externe bestanden wordt gemiddeld door 14% geopend en 9% klikt door.
 6. 6. Kengetallen • Twee derde van de marketeers (66%) denkt niet dat RSS marketing binnen nu en twee jaar de grote concurrent wordt van e-mail marketing. • De papieren antwoordkaart en coupons zijn niet overbodig geworden door de digitale respons media, volgens 68% van de marketeers. • De meerderheid van de marketeers (64%) is het niet eens met de stelling “Door de strengere regels voor ‘koud bellen’ wordt telemarketing niet • De meerderheid van de marketeers (64%) is het niet eens met de stelling “Door de strengere regels voor ‘koud bellen’ wordt telemarketing niet onmogelijk gemaakt”.
 7. 7. Dialoogmarketingbudget Welk percentage van uw totale marketingbudget verwacht u in te zetten voor directe en interactieve marketing (dialoogmarketing) in het 3e kw 2006?
 8. 8. Dialoogmarketingbudget Hoe groot is het budget dat uw bedrijf gemiddeld per jaar voor dialoogmarketing reserveert?
 9. 9. Dialoogmarketingbudget Wat wordt de verdeling van uw dialoogmarketingbudget in het 3e kwartaal van 2006?
 10. 10. Bestedingen dialoogmarketing Hoe denkt u dat de bestedingen aan dialoogmarketing van het gehele Nederlandse bedrijfsleven in het 3e kwartaal 2006 zullen uitvallen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar?
 11. 11. Bestedingen dialoogmarketing Op welke aspecten legt u in het 3e kwartaal 2006 het meeste accent? De marketeers zijn gevraagdDe marketeers zijn gevraagd voor elk aspect een waardering te geven op de schaal van 1 tot 5, waarbij 1 = laag en 5 = hoog. De cijfers in de grafiek duiden de gemiddelde scores aan.
 12. 12. In dialoog met de klant Welk kanaal is volgens u het meest effectief bij bestaande klanten?
 13. 13. In dialoog met de klant Welk kanaal is volgens u het meest effectief om prospects te bereiken?
 14. 14. Inzet marketingkanalen Bent u van plan om in het 3e kwartaal van dit jaar met één van de volgende kanalen aan de slag te gaan?
 15. 15. Resultaat van e-mailing Wat zijn de gemiddelde resultaten van een e-mail nieuwsbrief naar uw eigen bestand?
 16. 16. Resultaat van e-mailing Wat zijn de gemiddelde resultaten van een actie e-mailing naar uw eigen bestand?
 17. 17. Resultaat van e-mailing Wat zijn de gemiddelde resultaten van een actie e-mailing naar externe bestanden?
 18. 18. Stellingen RSS marketing wordt binnen nu en twee jaar de grote concurrent van e-mail marketing. De papieren antwoordkaart en coupons zijn overbodig geworden door de digitale respons media. Door de strengere regels voor ‘koud bellen’ wordt telemarketing vrijwel onmogelijk gemaakt.
 19. 19. Meer data, resultaten en informatie? www.ddma.nl Dutch Dialogue Marketing AssociationDutch Dialogue Marketing Association WG Plein 508 1054 SJ Amsterdam 020 – 452 84 13 Jonneke Prinsen, Onderzoek DDMA jonnekeprinsen@ddma.nl

×