Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Cum sa-construiesti-relatii-de-afaceri

contabilitate

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Cum sa-construiesti-relatii-de-afaceri

 1. 1. NICHOLAS BOOTHMAN
 2. 2. Primele impresii paveaza drumul spre succes mai mult decat o fac altii factori. priviti-I pe oameni in ochi si zambiti-le! Mesajul depinde de voce,iar vocea depinde de ochi,pentru ca privirea va accentueaza mesajul.Contactul vizual consolideaza increderea.Zambetul creeaza impresia de fericire si de incredere in fortele proprii. adaptati-va la orice situatie! Deveniti cameleoni!Ne simtim confortabil si relaxati in compania oamenilor care seamana cu noi.Sincronizati-va limbajul trupului cu cel al semenilor vostri pentru a stabili un contact imediat! captati-le imaginatia si le veti castiga inima! Folositi un limbaj bogat in elemente senzoriale si in imagini pentru ca interlocutorii sa vada,sa auda,uneori poate chiar sa simta lucrurile pe care le prezentati! PERSUASIUNEA –consta in convingerea celor din jur sa ne indeplineasca dorintele-din propria initiativa.O prima impresie buna,o logica incontestabila si factorul emotional fac ca procesul de persuasiune sa fie eficient.
 3. 3. Incurajati-I pe cei din jur sa faca aprecieri favorabile la adresa voastra! Acordati atentie fata de limbajul trupului si fata de “bagajul vostru”personal!Creati-va o carte de vizita care sa inspire incredere:o combinatie de autoritate si caracter usor abordabil! Inainte de a aborda pe cineva,”adaptati-va” atitudinea ca sa va descurcati in situatia respectiva! Respectati spatiul semenilor vostrii!Patrunderea in spatiul personal al unui alt individ poate declansa reactia tip lupta sau fugi.Invadarile neasteptate nu sunt benefice pentru stabilirea raportului,in special datorita implicarii factorului surpriza.
 4. 4. Atitudinea este cheia! Va puteti controla si modela atitudinea daca vreti asta cu adevarat.Mintea si trupul functioneaza ca un singur sistem- schimbati unul dintre aceste elemente si se va schimba automat si celalalt! Pozitionarea inimii-neobstructionata de brate incrucisate,monitoare sau teancuri de hartii-in asa fel incat sa se afle vis-à-vis de cea a interlocutorului constituie o modalitate extrem de simpla de a-I demonstra ca esti deschis pentru afaceri. Declansati si raspundeti la reactiile oamenilor,manifestati interes pentru povestea interlocutorul vostru ,ascultati cu atentie,zambiti,ridicati din umeri etc!
 5. 5. Creierul poate procesa numai informatii pozitive Limbajul creierului este alcatuit din imagini,sunete,sentimente si intr-o masura mai mica din mirosuri si gusturi.Creierul nu poate sa procesezeimagini negative.El lucreaza numai cu informatii pozitive. Vorbiti in termeni pozitivi! Spuneti:“placerea e de partea mea”in loc de “nici o problema”,”sunati-ma” in loc de “nu ezitati sa ma sunati”
 6. 6. Modalitatea cea mai eficienta prin care ne putem transmite informatiile si mesajele interlocutorului nostru este sa ne adaptam stilul de comunicare In functie de stiluil sau de comunicare.Oamenii se incadreaza in general in 3 categorii: vizuali-acesti indivizi isi exprima experientele in imagini auditivi-acesti indivizi trebuie sa auda sunete si sa se exprime in cuvinte kinestezici-modul de comunicare a acestor indivizi consta in exprimarea senzatiilor fizice
 7. 7. Exista patru tipuri de personalitate vitale in lumea afacerilor: Visatorul: Oferiti-i spatiu si stimuli ca sa poata visa!respectati-i spatiul personal!Oferiti-i optiuni! Analistul: Acordati atentie detaliilor,fiti bine organizati si limitati-va la date si fapte exacte! Convingatorul: Raspundeti-i cu entuziasm si recunoasteti-i spontaneitatea!Oferiti-i detaliile pe hartie! Supervizorul:Oferiti-i optiuni si alternative!Recunoasteti-i calitatile si nu irositi timpul inutil!
 8. 8. UN MOTTO EXTRAORDINAR O idee buna devine un motto cu ajutorul definitiei misiunii redata cu multa arta.Este vorba despre o explicatie simpla,scurta si memorabila a activitatii campaniei voastre si a motivelor pentru care aceasta activitate este cu totul deosebita. Trebuie sa declanseze intrebarea cheie: “Activitatea mea este in concordanta cu motto- ul companiei mele?”
 9. 9. Pentru a crea o impresie extraordinara,dezvoltati-va un stil individual care sa fie o expresie a independentei si increderii in fortele voastre! Un stil profesionist eficient reprezinta un echilibru intre autoritate si caracterul adordabil. Imbracati-va pentru slujba pe care v-o doriti-nu pentru cea pe care o aveti deja! Nu uitati: cand sunteti prost imbracati,oamenii va observa imbracamintea;cand sunteti impecabil imbracati,va observa pe voi.
 10. 10. Legile fundamentale pe care trebuie sa le puneti in aplicare pentru a stabili relatii de succes sunt urmatoarele: faceti-va interlocutorul sa vorbeasca,observati si ascultati cu atentie,concentrati-va numai asupra povestii sale,reactionati.incurajati-l si aveti grija sa ascultati mai mult decat vorbiti!
 11. 11. Starile emotionale- folosind atitudinea,limbajul bogat in elemente senzoriale si limbajul trupului,puneti adesea in practica procesul de conexiune a starilor emotionale:acasa, la serviciu sau pe terenul de sport. Socializarea-mesele oferite in interes de afaceri sau alte evenimente sociale implica procesul de conectare ,explorare si daruire.Este de asemene a necesar sa adoptati o atitudine pozitiva,sa va prezentati celor din jur,sa fiti mereu ochi si urechi pentru a stabili noi relatii si sa va alaturati unui grup.
 12. 12. Incercati sa va transmiteti mesajul in 90 de secunde sau… mai putin! Publicul este animat de trei intrebari primordiale: “si ce daca?”, “cui ii pasa?”si “mie ce imi iese la afacerea asta?” Acordati intreaga voastra atentie subiectului abordat! Nu incercati sa jucati rolul unui actor pe scena! Puneti-va in valoare! Descatusati-va personalitatea in timpul prezentarii! Folositi metafore! Metaforele trezesc la viata simturile spectatorilor-purtandu-i pe taramul imaginatiei

  Be the first to comment

  Login to see the comments

contabilitate

Views

Total views

293

On Slideshare

0

From embeds

0

Number of embeds

2

Actions

Downloads

3

Shares

0

Comments

0

Likes

0

×