Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

1752M12_EAF5_Presentacio_G6

Presentació projecte "La geometría i l'art".

 • Login to see the comments

 • Be the first to like this

1752M12_EAF5_Presentacio_G6

 1. 1. EducacióInfantil.Cicle2-3anys Projecte La geometria i l'art
 2. 2. Autores del projecteAutores del projecte Sara Gerónimo Gómez Clara Prada Degollada Cristina Prat Giménez Adoración Rodríguez Garcia Cristina Ronda Cruz Projecte d'atenció a la infantesa Grup 6: Les Barrufetes 2 semestre – Educació infantil Tutora: Esther de los Santos Rodríguez
 3. 3. DescripcióDescripció Edat i nombre d'infants:Edat i nombre d'infants: 20 infants de 2 a 3 anys. Curs:Curs: Primer cicle d'educació infantil Classe de P-2 : “Les Baldufes” La nostra unitat de programació es centra en el llenguatge lògic- matemàtic, treballant d'una manera integrada el llenguatge plàstic i les TIC. Al projecte la geometria i l'art, treballarem les formes geomètriques, el traç i els colors mitjançant els quadres de quatre pintors.
 4. 4. Els quatre pintorsEls quatre pintors Cada autor ens aproparà a una forma geomètrica: - Jackson Pollock - Vassili Kandinsky - Piet Mondrian- Eliazar Lissitzky
 5. 5. Objectius d'aprenentatge ● Identificar les característiques dels objectes de l'activitat. ● Observar amb interès el desenvolupament de les activitats. ● Aprendre a utilitzar els diferents programes de pintura amb què es treballa. ● Identificar les diferents figures geomètriques bàsiques com són el quadrat, el rectangle, el cercle, etc. ● Reproduir les figures geomètriques a través dels elements més simples com són les línies i els punts. ● Desenvolupar el control oculomanual mitjançant les TIC ● Diferenciar entre gran i petit. ● Diferenciar entre curt i llarg. ● Identificar i reproduir els colors bàsics.
 6. 6. Seqüencia didàcticaSeqüencia didàctica Activitats d'avaluació inicial: ● Activitat 1: La geometria i l'art Activitats de desenvolupament ● Activitat 2: Petits grans Jackson Pollock! ● Activitat 3: Pintem com Jackson Pollock amb les TIC ● Activitat 4: Els cercles de Kandinsky ● Activitat 5: Cercles dins d'un altre cercle ● Activitat 6: Els triangles amb gomets ● Activitat 7: Estampem els triangles Activitat de Síntesi ● Activitat 8: Classifiquem figures! ● Activitat 9: Mondrian i el mural! - A continuació desenvoluparem una selecció d'activitats d'ensenyament- aprenentatge d'aquesta seqüencia didàctica.
 7. 7. Jackson PollockJackson Pollock 1912-1956 Paul Jackson Pollock més conegut com Jackson Pollock, va ser un influent pintor nord-americà i una important figura en el moviment de l'expressionisme abstracte. Era reconegut pel seu estil únic d'esquitxar pintura.
 8. 8. Jackson PollockJackson Pollock Aquest artista sol ser un dels preferits pels nens, per les seves obres i sobretot per la seva tècnica: el dripping. Tècnica basada a fer esquitxades, degotejos, regalims de colors sobre suports a terra per després poder manipular amb pals, sorres o trossos de vidre. Així poden treballar el traç i les línies d'una forma divertida.
 9. 9. Pintem com Jackson Pollock amb les TIC Farem grups de 2-3 nens per ordinador i ens posarem davant i mirem la pàgina web (www.jacksonpollock.org) on podem fer el nostre quadre com Jackson Pollock sense tocar ni una gota de pintura i que només tinguem que moure el ratolí. Compararem els punts i les línies, si son més curtes o més llargues, etc. El resultat de l'activitat:
 10. 10. Ítems 0 No ho fa mai 1 Ho fa poques vegades 2 Ho fa sovint 3 Ho fa sempre És capaç d'utilitzar les TIC sense cap ajuda. Agafa bé el ratolí i el sap manejar. Escolta amb atenció les explicacions de cada activitat. Participa activament en l'activitat. Diferencia les línies i els punts de mida Avaluació dels infantsAvaluació dels infants
 11. 11. Vassili KandinskyVassili Kandinsky 1866-1944 ● Kandinsky va ser un pintor rus, precursor de l'abstracció en pintura, i teòric de l'art. Es considera que amb ell comença l'abstracció lírica i l'expressionisme. Va desenvolupar una teoria de les figures geomètriques i les seves relacions, afirmant, per exemple, que el cercle és la forma més pacífica i representa l'ànima humana.
 12. 12. Vassili KandinskyVassili Kandinsky Amb aquest autor treballarem els cercles i les rodones. I com a referència els hi presentarem una de les seves obres per poder treballar aquestes figures geomètriques. Aquesta obra que anomenarem “Els cercles de Kandinsky”.
 13. 13. Els cercles de Kandinsky Amb un paper i un pinzell cada nen/a pintarà el seu del color que vulgui i el deixaran assecar. Després agafaran pintures de colors i faran cercles concèntrics un a dins de l'altre. Quan estiguin secs tots els dibuixos amb la cola enganxaran les seves obres una al costat de l'altre en un mural, representant aquell quadre. Aqui tenim el resultat!
 14. 14. Avaluació dels infantsAvaluació dels infants Ítems 0 No ho fa mai 1 Ho fa poques vegades 2 Ho fa sovint 3 Ho fa sempre Mostra interès en la realització de l'activitat. Reconeix la forma geomètrica del cercle. Identifica i reconeix els colors. Escolta amb atenció les explicacions. Ha gaudit de l'activitat.
 15. 15. Eliazar LissitzkyEliazar Lissitzky 1890-1941 El Lissitzky va ser un artista rus, dissenyador, fotògraf, professor, tipògraf i arquitecte. Va ser una de les figures més importants de l'avantguarda russa, se'l considera un dels principals representants de l'art abstracte i pioner al seu país del constructivisme.
 16. 16. Eliazar LissitzkyEliazar Lissitzky Amb aquest pintor treballarem la figura geomètrica del triangle. Realitzarem una activitat, anomenada Els triangles amb gomets, partint d'un dels seus quadres. També treballarem els colors vermell, groc, blau i verd.
 17. 17. Els triangles amb gomets Eliazar Lissitzky i el quadre: Colpegeu els blancs amb la falca vermella. Hi haurà una primera part en què les educadores recordarem el quadre “Colpegeu els blancs amb la falca vermella” i identificarem el triangle entre tots. Després explicarem l'activitat, dient que tenen que enganxar gomets triangulars del color que vulguin tan sols dins del triangle del quadre. Repartirem un full DinA4 a cada infant amb la imatge del quadre en blanc i negre. Es posaran al seu abast gomets triangulars de diferents mides i colors (vermells, verds, blaus i grocs) per a que escolleixin i els enganxin dins del triangle. Un cop acabats els penjarem a l'aula per a que els infants puguin veure i ensenyar el que han fet als pares.
 18. 18. Avaluació del infantsAvaluació del infants Ítems 0 No ho fa mai 1 Ho fa poques vegades 2 Ho fa sovint 3 Ho fa sempre Col·labora en l'activitat. Identifica les característiques dels objectes de l'activitat. Identifica i reprodueix els colors, blau, verd, vermell i groc Enganxa els gomets correctament. Reconeix la forma geomètrica del triangle.
 19. 19. Classifiquem figures! Aquesta és una activitat de síntesi on pretenem treballar totes les figures que han anat aprenent els infants. ● El primer que farem serà observar, projectades a la pissarra digital, algunes de les obres dels pintors amb els que hem estat treballant durant la unitat didàctica. Recordarem la línia i el punt, el quadrat, el cercle, i el triangle. ● A continuació farem un joc a la pissarra digital, amb l'ajuda del llàpis-ratolí, que consistirà en classificar les figures geomètriques, el cercle, el quadrat i el triangle, en dues capces segons siguin grans o petites.
 20. 20. PETIT GRAN
 21. 21. Avaluació dels infants Ítems 0 no ho fa mai 1 Ho fa poques vegades 2 Ho fa sovint 3 Ho fa sempre Reconeix les figures geomètriques Agafa be el llàpis-ratolí Domina el control oculomanual Reconeix la noció gran o petit Escolta amb atenció les explicacions Participa activament en l'activitat Respecta el torn de treball dels companys Gaudeix de l'activitat
 22. 22. Piet MondrianPiet Mondrian 1872-1944 En Mondrian és un pintor avantguardista neerlandès que forma part del moviment pictòric Neoplasticisme Destaca per les seves obres anomenades Composicions, que són pintures no figuratives, que consistien en crear formes rectangulars i quadrades en colors vermell, groc, blau i negre.
 23. 23. Piet MondrianPiet Mondrian Com hem explicat abans amb en Mondrian aproparem als nens a les dues figures geomètriques del quadrat i el rectangle, i als colors primaris, vermell, groc i blau. Ho farem mitjançant una activitat que anomenarem Mondrian i el mural!
 24. 24. Mondrian i el mural! Hi haurà una primera part en què les educadores, muntarem un mural gran, dibuixant línies horitzontals i verticals i després resseguirem amb cinta de pintor, deixant un espai entre les línies, per pintar amb negre. D'aquesta manera de manera molt senzilla crearem una sèrie de figures rectangles i quadrats com feia en Mondrian que després ompliran els nens. Després prepararem tres safates una amb cada color primari, blau, vermell i groc, i farem passar en petit grup els nens perquè escullin un color dels tres. I pintin una de les figures geomètriques que s'han format. Al finalitzar el mural i una vegada sec, traurem les cintes, i l'exposarem a la paret del racó de plàstica.
 25. 25. Avaluació dels infantsAvaluació dels infants Ítems 0 No ho fa mai 1 Ho fa poques vegades 2 Ho fa sovint 3 Ho fa sempre Col·labora en l'activitat Gaudeix de l'activitat. Identifica i reprodueix els colors, blau, vermell i groc Diferència i identifica les figures geomètriques, quadrat i rectangle Sap utilitzar el pinzell
 26. 26. Avaluació de les activitatsAvaluació de les activitats Ítems 0 Adequat 1 Cal millorar 2 No adequat 3 Observacions Clima a l'aula Assoliment dels objectius proposats Relació amb els educadors i companys Grau de participació dels infants Nivell de satisfacció de l'activitat
 27. 27. Aquest projecte ha sigut realitzat com a treball en grup de les alumnes del cicle formatiu d'educació infantil per l'IOC . I és la presentació final de la memòria del mòdul “Projecte d'atenció a la infantesa”.

×