eveniment dedicat lansării, prezentării şi dezbaterii rezultatelor studiului
Cultura onestității și integrităţii angajaţil...
Povestea culturii şi civilizației occidentale poate fi privită sintetic prin lupa onestității și
integrității. Atât premis...
Pentru că, nu este vorba despre cât de onești și cât de integri suntem noi, românii, la nivel
individual, ci despre atitud...
A respecta
regulile
În perioada 2010-2014, compania de training, consultanţă şi cercetare în managemnet şi
vânzări Result ...
Bucureşti | Tel. +40 21-3238032 | Fax. +40 21- 3273808 | www.result.ro | office@result.ro
Studiul Result Cultura onestităț...
Studiul Result Cultura onestităţii și integrității angajaților români descrie o serie de realități
socio-culturale româneș...
AGENDA EVENIMENTULUI
9:30-11:15 Sesiunea 1
Explorarea, analiza rezultatelor studiului
Prezentarea și dezbaterea rezultatelor studiului: atitudi...
9:30-11:15 Sesiunea 1
Explorarea, analiza rezultatelor studiului
Prezentarea rezultatelor studiului: atitudinile și patter...
11:30-13:00 Sesiunea 2
Strategii și metode de creare a unei mediu și culturi organizaționale bazate pe
integritate
Impactu...
Moderator: Cătălin Ștefănescu
Vorbitori:
Dorin Bodea, director general Result Development
Vintilă Mihăilescu, sociolog și ...
Vă așteptăm cu drag!
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Studiu Result cultura onestitatii si integritatii angajatilor romani prezentare cadru si eveniment

892 views

Published on

Lansare studiu Result: CULTURA ONESTITĂŢII ŞI INTEGRITĂŢII ANGAJAŢIlLOR ROMÂNI

În această toamnă vă aşteptăm la eveniment delicat, de lansare a studiului: "Cultura onestităţii şi integrităţii angajaţilor români – manual de bune practici" care ne vorbeşte despre cât de onesti şi integri suntem noi românii.

Dintre vorbitori, vor fi alături de noi:
Cătălin Ștefănescu, moderator şi realizator al emisiunii Garantat 100%
Dorin Bodea, director general Result Development
Vintilă Mihăilescu, sociolog și antropolog
Mircea Vasilescu, redactor-șef, Dilema Veche

Credem cu tărie că orice schimbare începe cu acţiunile pe care fiecare dintre noi le face în fiecare clipă, zi de zi.
Studiul Result "Cultura onestității și integrității angajaților români" căută să identifice care sunt aceste acţiuni prin răspunsul la aceste întrebări:

Ce anume produce adormirea onestității și integrității noastre? Care sunt factorii ce slăbesc vigilența conștiinței noastre morale?
De ce avem standarde atât de flexibile cu privire la fraudă? Care sunt noile valori și modele ale angajaților români?
De ce ne considerăm semnificativ mai integri, mai onești decât ceilalți? Dar în realitate suntem atât de onești pe cât ne credem?
Cât ne costă lipsa de onestitate și integritate? Care este prețul pe care-l plătim cu toții pentru gradul de necinste din companiile și societatea în care trăim?

Prin răspunsurile la aceste întrebări, ne propunem nu doar să înțelegem contextul cultural actual, ci și schițarea unei strategii de revigorare a conștiinței morale și a principalelor mecanismele de dezvoltare și de promovare a unei culturi organizaţionale centrate pe stimularea onestităţii şi a integrităţii.
Cu ajutorul acestor strategii şi mecanisme de dezvoltare, vă invităm să fiţi partenerul nostru în construirea unui culturi a onestităţii şi a integrităţii aşa cum ne dorim să fie.

Cu încredere într-o colaborare frumoasă,
Echipa Result

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
892
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
211
Actions
Shares
0
Downloads
10
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Studiu Result cultura onestitatii si integritatii angajatilor romani prezentare cadru si eveniment

 1. 1. eveniment dedicat lansării, prezentării şi dezbaterii rezultatelor studiului Cultura onestității și integrităţii angajaţilor români
 2. 2. Povestea culturii şi civilizației occidentale poate fi privită sintetic prin lupa onestității și integrității. Atât premise fundamentale, cât și idealuri morale, onestitatea și integritatea reprezintă esența devenirii umane atât în plan psihologic, social și cultural, cât și economic. “Cinstea este cea mai bună politică, mai ales în afaceri” spunea Adam Smith. Pentru că, onestitatea și integritatea reprezintă capitalul de încredere absolut necesar pentru orice construcție durabilă. Pentru că, onestitatea și integritatea reprezintă valorile fundamentale ce definesc cadrul sănătății și al siguranței absolut necesar dezvoltării culturale și progresului științific. Pentru că, onestitatea și integritatea reprezintă condiția sine qua non pentru dezvoltarea competențelor și principalul reper al muncii: excelența, lucrul bine făcut. Drept urmare, un studiu care să invite la o dezbatere obiectivă cu privire la cultura onestității și integrității la români nu este de prisos. Dimpotrivă, poate fi ocazia potrivită să reflectăm la cât de adormiți suntem din punct de vedere moral, care sunt atitudinile majorității românilor ce definesc onestitatea și integritatea și, în ultimă instanță, care sunt posibilele injecții de revigorare ale standardelor noastre morale. Bucureşti | Tel. +40 21-3238032 | Fax. +40 21- 3273808 | www.result.ro | office@result.ro
 3. 3. Pentru că, nu este vorba despre cât de onești și cât de integri suntem noi, românii, la nivel individual, ci despre atitudinile și concepțiile majorității dintre noi referitoare la onestitate și integritate, despre cât de toleranți suntem față de acțiunile frauduloase, despre cât de adormiți suntem față de acțiunile necinstite. Pentru că, povestea onestității și integrității noastre nu este despre mărul sănătos care a rezistat printre merele stricate, ci despre factorii și mediul care au favorizat degradarea marii lor majorități. Pentru că, răspunzând angajatorilor care își doresc atât de mult să selecteze angajați integri și onești, le putem sugera că soluția nu se află în testarea cu poligraful sau în testele de integritate, ci în crearea unei culturi organizaționale ce valorizează onestitatea și integritatea. Bucureşti | Tel. +40 21-3238032 | Fax. +40 21- 3273808 | www.result.ro | office@result.ro
 4. 4. A respecta regulile În perioada 2010-2014, compania de training, consultanţă şi cercetare în managemnet şi vânzări Result Development a realizat studiul Cultura onestității și integrităţii angajaţilor români pe un eșantion de 1616 participanți. Studiul a avut ca scop să exploreze și să analizeze modul în care angajații români concep onestitatea și integritatea, atitudinile și pattern-urile de gândire și de comportament ale acestora față de următoarele cinci fațete ale integrității: A acționa corect A fi imparțial, obiectiv A nu face compromisuri A nu profita de situații în interes exclusiv personal Bucureşti | Tel. +40 21-3238032 | Fax. +40 21- 3273808 | www.result.ro | office@result.ro Metoda de cercetare utilizată a fost ancheta sociologică pe bază de chestionar. Fiecare participant și-a exprimat poziția sa, în funcție de gradul de acord sau de dezacord, referitoare la cele cinci fațete ale integrității.
 5. 5. Bucureşti | Tel. +40 21-3238032 | Fax. +40 21- 3273808 | www.result.ro | office@result.ro Studiul Result Cultura onestității și integrității angajaților români căută să răspundă unor întrebări provocatoare legate de: • Ce anume produce adormirea onestității și integrității noastre? Care sunt factorii ce slăbesc vigilența conștiinței noastre morale? • De ce avem standarde atât de flexibile cu privire la fraudă? Care sunt noile valori și modele ale angajaților români? • De ce ne considerăm semnificativ mai integri, mai onești decât ceilalți? Dar în realitate suntem atât de onești pe cât ne credem? • Cât ne costă lipsa de onestitate și integritate? Care este prețul pe care-l plătim cu toții pentru gradul de necinste din companiile și societatea în care trăim? Prin răspunsurile la aceste întrebări, ne propunem nu doar să înțelegem contextul cultural actual, ci și schițarea unei strategii de revigorare a conștiinței morale și a principalelor mecanismele de dezvoltare și de promovare a unei culturi a onestității și integrității.
 6. 6. Studiul Result Cultura onestităţii și integrității angajaților români descrie o serie de realități socio-culturale românești, exprimate prin răspunsurile majorității participanților, realități din care putem desprinde un specific cultural al onestității și integrității noastre. De exemplu, din cei 1616 participanți la studiul nostru: • 87% consideră că o persoană cinstită are multe de pierdut în ziua de azi; • 60% cred că hoțul neprins e negustor cinstit; • 90% sunt dispuși să facă mici compromisuri pentru a-și atinge scopurile; • 82% consideră că normele și regulile nu au o legătură cu viața de zi cu zi. Astfel de date ne ajută să înțelegem contextul cultural și organizațional românesc actual ce permite nenumărate abateri, interpretări și justificări ale diverselor acțiuni ce pot fi catalogate drept necinstite, un context socio-economic ce tolerează un nivel ridicat de compromisuri și jocuri politice, de corupție și de fraudă. De asemenea, astfel de date ne dau posibilitatea de a construi un plan coerent de măsuri pentru a îmbunătăți starea actuală de lucruri. Bucureşti | Tel. +40 21-3238032 | Fax. +40 21- 3273808 | www.result.ro | office@result.ro
 7. 7. AGENDA EVENIMENTULUI
 8. 8. 9:30-11:15 Sesiunea 1 Explorarea, analiza rezultatelor studiului Prezentarea și dezbaterea rezultatelor studiului: atitudinile și pattern-urile angajaților români referitoare la onestitate și integritate Sistemul educațional românesc și modelul integrității românilor Consecințele economice ale deficitului de onestitate și integritate 11:15-11:30 Pauza de cafea 11:30-13:00 Sesiunea 2 Strategii și metode de creare a unei mediu și culturi organizaționale bazate pe integritate Impactul problemelor de integritate pe tipuri de industrii: banking, pharma și sănătate, FMCG, industrie etc. Schițarea unei strategii și a mecanismelor de dezvoltare și promovare a culturii onestității și integrității Bucureşti | Tel. +40 21-3238032 | Fax. +40 21- 3273808 | www.result.ro | office@result.ro
 9. 9. 9:30-11:15 Sesiunea 1 Explorarea, analiza rezultatelor studiului Prezentarea rezultatelor studiului: atitudinile și pattern-urile angajaților români referitoare la onestitate și integritate Sistemul educațional românesc și modelul integrității angajaților români Consecințele economice ale deficitului de onestitate și integritate Teme de dezbatere: • Integritatea și onestitatea – între ideal și realitate. Formele și limitele integrității • Trăim într-o cultură și societate ce valorizează integritatea? • Modelul cultural românesc al integrității • Factorii care favorizează intrarea în zona gri, derapajele morale • Cât ne costă lipsa de integritate? Efectele lipsei de integritate Bucureşti | Tel. +40 21-3238032 | Fax. +40 21- 3273808 | www.result.ro | office@result.ro
 10. 10. 11:30-13:00 Sesiunea 2 Strategii și metode de creare a unei mediu și culturi organizaționale bazate pe integritate Impactul problemelor de integritate pe tipuri de industrii: banking, pharma și sănătate, FMCG, industrie, IT etc. Schițarea unei strategii și a mecanismelor de dezvoltare și promovare a culturii onestității și integrității Teme de dezbatere: • Beneficiile organizaționale ale integrității versus consecințele lipsei de integritate • Modele de organizații ce valorizează integritatea: mecanisme de control • Ce facem când ne confruntăm cu lipsa de integritate în cadrul organizațional? • Strategii de dezvoltare a unei culturi și performanțe bazate pe integritate Bucureşti | Tel. +40 21-3238032 | Fax. +40 21- 3273808 | www.result.ro | office@result.ro
 11. 11. Moderator: Cătălin Ștefănescu Vorbitori: Dorin Bodea, director general Result Development Vintilă Mihăilescu, sociolog și antropolog Mircea Vasilescu, redactor-șef, Dilema Veche Urmează a fi stabiliți: O personalitate relevantă în domeniul istorie O personalitate reprezentativă pentru domeniul economie Persoanele reprezentative din principalele industrii: banking, pharma, FMCG, IT, etc. Locaţia: Hotel Howard Johnson/ Intercontinental Data: octombrie/noiembrie 2014 Public ţintă: la acest eveniment vor participa 140-150 de top & middle manageri, antreprenori, specialiști în resurse umane și marketing. Bucureşti | Tel. +40 21-3238032 | Fax. +40 21- 3273808 | www.result.ro | office@result.ro
 12. 12. Vă așteptăm cu drag!

×