Interacció familiar a la xarxa

755 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
755
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
486
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Interacció familiar a la xarxa

  1. 1. Grup Origen
  2. 2. 1. Mapa conceptual2. Introducció al nostre projecte3. Conclusions
  3. 3. Què són les xarxes socials i per què serveixen? Quan i com sorgeixen? Com afecten les relacions familiars en laformació de la personalitat? Què és el que ens porta a les persones a tenir relacionsdamistat, amor, etc...mitjançant la xarxa? Existeixen riscos dins del món de les xarxes social? La gent nés prouconscient?Preguntes com aquestes són les que ens plantejàvem abans de començar amb aquest projecte. La nostraintenció ha estat trobar respostes a totes aquestes qüestions mitjançant un treball de recerca a través de laxarxa i les eines que ens han posar al abast. El nostre objectiu serà posar ordre i explicació a totes aquestespreguntes per a conèixer una mica més el comportament de les persones pel que fa a la interacció mitjançantla xarxa. Buscarem en la història quins son els orígens de les xarxes socials.Volem conèixer si les xarxes socials són útils a les persones amb discapacitats i si realment estan adaptades.També quins son els avenços per a persones amb discapacitat.Aprofundirem en la unitat familiar per analitzar els vincles i veure quins són les actituds i els rols dins de cadarelació.Parlarem dels possibles problemes de seguretat i privacitat en les xarxes socials i dels riscos derivats de laconnexió en els menors.
  4. 4. 2. QUÈ SÓN LES XARXES SOCIALSAvui en dia es coneix com a xarxa social els serveis que trobem a Internet (anomenades Tecnologies 2.0) on elsusuaris es poden connectar i interactuar amb altres persones amb les quals tinguin algun tipus de vincle orelació, ja sigui d’amistat, afinitat etc...El resultat és una comunitat d’usuaris connectats al voltant d’uns interessos generals o centrats en un temaconcret: relacions professionals, música, cuina... on el coneixement individual genera un coneixementcompartit.2.2. Les tecnologies actuals.La majoria de les xarxes socials que tenim avui són llocs on els usuaris poden crear un perfil, interactuar ambels amics i compartir informació com fotografies, vídeos, links etc..Dins d’aquest grup de les xarxes socialss’han començat a obrir múltiples branques més especifiques per gairebé tots els gustos i aficions, on lespersones amb interessos similars es poden relacionar i compartir informació ( xarxes dedicades a les mares, ales persones amb discapacitats etc..L’aparició de totes aquestes xarxes ha canviat la manera de relacionar-nos amb els altres, “digitalitzant” lanostre interacció. Per la majoria és una manera complementària de comunicació amb les persones importants ales nostres vides però també pot arribar a ser l’únic mitjà, persones que no s’han conegut mai i que mantenenuna amistat “digital”, persones que s’enamoren a través de la xarxa etc..
  5. 5. 3. INTERACCIÓ FAMILIAR3.1. La influència en la formació de la personalitat infantil.La família és la font més directa d’influència i per tant la informació més important amb la que es trobarà unnadó i li servirà de referència a l’hora d’aprendre sobre la vida i a conviure en societat. Saber-te estimat ensdóna la tranquil·litat i seguretat que necessitem per a formar la nostra autoestima i la confiança en un mateixper a relacionar-nos en societat. Aquesta informació és el que finalment formarà la nostra personalitat. Lespersones tendim a fer les coses que fan els qui ens envolten, les persones amb les que ens relacionem són lanostra influència directa.Per això les relacions que tindrem dins la família condicionen les nostres conductes a l’hora de relacionar-nosamb els altres.3.2. Formes de interacció familiar.La convivència familiar determina els hàbits que s’adquiriran per part dels seus membres. Els valors que esfomentin seran el patró de les nostres conductes i actituds. Per exemple, la solidaritat, el respecte i latolerància son valors que sorgeixen de la unitat familiar, que el nen observarà dels seus pares i aprèn de lesseves conductes. Faran que aquesta sigui la seva actitud a diari. Per això s’ha de propiciar un ambient lliure detensions i sense violència. La importància de les relacions dins la unitat familiar ens ha portat a analitzarquines són aquestes relacions i vincles entre els propis membres.3.3 Relació entre discapacitats.Els éssers humans opten per ajuntar-nos amb persones les quals trobem similituds, per tant la xarxa ha fet quepersones amb discapacitats s’adonin que no són les úniques i per tant, poden trobar grups d’interacció amb lesmateixes característiques seves i així relacionar-se amb els seus iguals, es a dir amb qui se senten identificats.Tot i encara que queda molt per recórrer en aquest camí , cada vegada es més la gent que es solidaritza ambaquest sectors de la societat i de mica en mica aquestes barreres virtuals es van difuminant.
  6. 6. 4. EVOLUCIÓ DE LES XARXES SOCIALS4.1 Factors dinfluència.L’ utilització de les xarxes socials és una manera d’interactuar amb el nostre entorn virtualment, una forma deretrobar-nos amb els nostres vells amics, o tenir noticies i a la inversa amb aquells que viuen lluny; Una manerade compartir les nostres vivències de forma instantània, les nostres sensacions, que ens agrada, que enpensem...és un factor socialitzador.4.2 Avenços per a persones amb discapacitat.Tothom te dret a utilitzar aquests instruments i és per això que la barrera arquitectònica imposada a lespersones discapacitades a la realitat física, està deixant de ser-ho a la realitat virtual, on hom darrera de lapantalla és simplement una ment i un cos es a dir, una persona.4.3 Riscos associats.Cal mencionar, que al inici del naixement de les xarxes socials, els usuaris no eren prou conscients dels riscosque hi havia a les xarxes socials; hi havia escassa informació, i això es manifestava de manera que els usuarisposaven a labast informació que podia ser utilitzada de manera il·lícita. Dins aquest àmbit sha anatprogressant, i posant mides legals, a través tant de les xarxes mateixes, com dels governs paral·lelamentposant a labast tant informació com mides de prevenció, tot i que pensem que no avancen al mateix ritme enque ho fan les noves tecnologies.
  7. 7. L’evolució d’Internet avui dia és imparable i ens ha portat a la web 2.0.Actualment Internet i les noves tecnologies posen a labast de tothom eines molt útils per a qualsevol tasca quevulguem portar a terme amb un ampli ventall de possibilitats.Factors com la comunicació i la col·laboració són clau per a desenvolupar-nos de forma productiva dins laxarxa.La qüestió és si estem preparats per a utilitzar-la...Hem après que les persones fem servir la xarxa de forma adequada o no, però la responsabilitat principal i laobligació que aprenguem a fer-ho d’una manera responsable, és dels pares i l’escola. L’educació i l’entornfamiliar seran les peces clau per a que aquesta persona es desenvolupi i es prepari per a la interacció social.També és important estar informats dels perills que comporta un mal ús. Sobretot en els nens, ja que elsmitjans de comunicació tampoc ho posen fàcil. Hem d’aprendre com fer-les servir per tal de treure’n el màximde potencial i intentar ser conscients i previsors per tal de reduir-ne els efectes negatius.Per molts de nosaltres és un mètode mes de comunicació amb els altres, però hi ha altres casos en el que potarribar a ser gairebé l’únic mitjà de comunicació amb els altres, com per exemple de persones malaltes al’hospital , amb discapacitats que els limiten la mobilitat o senzillament persones aïllades físicament perqualsevol motiu. Per a aquestes persones pot arribar a ser una teràpia molt positiva i un mitja de comunicacióbàsic.El fet que podem trobar xarxes dedicades a un grup determinat de la població, en el cas de les persones ambdiscapacitats pot ser molt positiu perquè poden connectar amb altres persones que pateixen dels mateixosproblemes i per tant compartir experiències, donar-se suport mútuament i sentir-se identificats al veure que hiha altres persones amb els mateixos problemes.
  8. 8. Per odre alfabetic CRISTINA RAQUEL VANESSA EMMA BECERRA FERRER LÓPEZ MOLINA

×