Advertisement

More Related Content

Advertisement

elonmusk.pptx

  1. BIOGRAFIA :  Elon Reeve Musk (n. 28 iunie 1971) este un inginer, proiectant industrial, inventator și inovator, programator, antreprenor tehnologic și filantrop.Este cetățean al Africii de Sud, al Canadei (născut canadian, fiul canadiancei Maye Musk) și al Statelor Unite (cetățenie dobândită) .  Musk este fondatorul, directorul general și inginerul șef al SpaceX; co-fondator, director executiv și arhitect de produs al Tesla.  În decembrie 2016, se afla pe locul 21 în lista Forbes a celor mai bogate persoane ale lumiiși a obținut primul loc pe lista Forbes a celor mai inovativi lideri din 2019. Are o avere de circa 185 miliarde de dolari și este considerat de Forbes pe locul 1 în topul celor mai bogate persoane din lume.Are cea mai mare vechime ca director general prin comparație cu oricare altă persoană care ocupă sau a ocupat această funcție în cadrul oricărui producător de automobile la nivel global.
  2. COMPANIILE ZIP2, X.COM ȘI PAYPAL  A co-fondat (împreuna cu fratele lui, Kimbal Musk) Zip2, o companie de software web, care a fost cumpărată de Compaq pentru $340 milioane în 1999. Apoi Musk a fondat X.com, o bancă online. S-a unit cu Confinity în 2000, care a lansat PayPal anul anterior iar apoi a fost cumpărat de eBay pentru $1.5 miliarde în octombrie 2002.
  3. SPACEX, TESLA MOTORS ȘI SOLARCITY  În mai 2002, Musk a fondat SpaceX, o companie de producție aerospatială și de servicii de transport în spațiu, în cadrul căreia este CEO și proiectant șef. S-a alăturat Tesla, producător de vehicule electrice, în 2004, anul de după fondare,și a devenit atât CEO cât și arhitect de produse. În 2006, a inspirat crearea SolarCity, o companie de servicii energetice solare (acum subsidiară Tesla). În 2015, Musk a co-fondat OpenAI, o companie de cercetare non-profit care dorește să promoveze "inteligența artificială prietenoasă". În iulie 2016, a co-fondat Neuralink, o companie de neurotehnologie concentrată pe dezvoltarea interfețelor creier-calculator. În decembrie 2016, Musk a fondat The Boring Company, o companie de construcții în infrastructură și tunele concentrată pe tunelele optimizate pentru mașini electrice.  În afară de Tesla, Musk nu este un investitor în bursă. În plus față de afacerile lui principale, Musk a vizionat un sistem de transport rapid cunoscut ca Hyperloop, și a propus un avion cu reacție supersonic și electric capabil de decolare și aterizare verticală.Musk a declarat că scopul SpaceX, Tesla, și SolarCity se învârte în jurul viziunii lui de "a schimba lumea și de a ajuta umanitatea". Obiectivele lui sunt de a reduce încălzirea globală prin producerea și consumul de energie sustenabilă și reducerea riscului existențial al dispariției omului, prin stabilirea colonizarea planetei Marte.
  4. PRINCIPIILE MANAGEMENTULUI LUI ELON MUSK  Elon Musk scrie un manual de management! Pe care o să-l publice mai târziu, pe când o să se afle în drum spre Marte.  Modul în care înțelege ”ledership and management” Elon Musk, este ilustrat de performanțele lui deosebite. El dă oamenii afară, pentru cea mai mică greșeală. Cea mai mică greșeală a fost explozia lui Falcon 9 în septembrie trecut. Cineva dintre controlori a fugit la spital ca sa asiste la nașterea primului lui copil. Elon Musk l-a dat afară. Oamenii au început să murmure că este inuman și contrar legii. Musk i-a strâns pe toți și le-a spus că este foarte mulțumit de rezultatele muncii lor și că consideră că toți și-au făcut treaba excelent și că nimeni nu a greșit. Toți au fost de acord. Rezultă, a urmat Elon Musk că cel vinovat de pierderea a multor milioane de dolari și a trei sateliți de telecomunicații Iridiu, care puteau aduce o avere, este X, care nu a fost aici ca să-și facă treaba. Nu o sa-l dau in judecata ca să-mi recuperez prejudiciul, a urmat Elon Musk, nici nu aș avea de unde, dar nu pot să-l las să ne mai facă pagube în viitor, nu ne mai putem baza pe el, este un om nesigur. Toți oamenii au pus capul în pământ, CEO avea dreptate!
  5. La angajările la Tesla și SpaceX practic este bataie. Cu toate că salariile nu sunt grozave. Musk aplică principiul managementului lui Peter Drecker, conducerea prin obiective asumate, nu impuse. Apoi le promite oamenilor sume mari de bani, foarte mari, dacă fac mai bine, mai repede, mai mult. S-au câștigat averi la Tesla Motors. Acum există o afluență de specialiști IT Elon Musk ia ce este mai bun la Apple, Microsoft etc. Elon Musk a dat afară de la Tesla Motors și SpaceX și mai mulți români, care și-au adus obiceiurile proaste cu ei. El nu prea se sinchisește de legi, sindicate și politica corecta. Are ceva de făcut și o să facă!
  6. PRINCIPIILE MANAGEMNTULUI LUI ELON MUSK SUNT APROAPE CA CELE ALE LUI PETER DRUKER, CU UNELE VARIAȚII. IATĂ UNELE DINTRE ELE: • Să faci lucrul corect este mai important decât să faci corect lucrurile. Să faci lucrul corect este ”ledearship”, să faci corect lucrurile este ”management”! • Dacă te implici în ceva nou, trebuie să încetezi lucrul vechi. • Tot ceea ce se poate măsura, se poate îmbunătăți. • Cele mai bune rezultate se obțin folosind oportunitățile, nu rezolvând problemele. • Planurile pe termen lung nu înseamnă viitoare decizii, ci viitorul actualelor decizii. • Dacă, la o ședință de producție, toată lumea este de acord, înseamnă că s-a luat cea mai ușoară decizie greșită. • Nu ne permitem sa riscăm, dar dacă am apucat-o pe o cale, într-un proiect, sau în orice, nu dăm înapoi decât dacă Dumnezeu este în fața noastră.
  7.  Învață din critici ”Criticii ar putea spune că nu ești cu adevărat o companie până nu generezi profit”, afirmă Elon Musk, continuând să vobească despre alte critici aduse companiei de subcontractori. În aceste paragrafe ale e- mailului său, Musk își încurajează angajații să învețe din criticile îndreptate împotriva companiei, folosindu-le, în același timp, pentru a identifica niște zone în care poate aduce îmbunătățiri în cadrul Tesla.  Toată lumea pe aceeași lungime de undă Spre finalul mailului său, fondatorul Tesla vine și cu o serie de recomandări privind creșterea productivității. De exemplu, le recomandă angajaților să renunțe la ședințe mari dacă nu aduc valoare (să le scurteze, în acest caz), să nu mai facă atât de des întâlniri și chiar să plece din aceste ședințe dacă nu aduc valoare adăugată sau li se pare că pierd timpul. ”Nu e lipsă de politețe să pleci, e nepoliticos să stai acolo și să faci un colegi să-și piardă vremea”, spune el. De asemenea, Musk le recomandă angajaților să nu mai folosească acronime pentru obiecte, software sau procese în cadrul Tesla. ”Nu vrem ca lumea să memoreze un glosar de termeni pentru a lucra în cadrul Tesla”, afirmă Musk. Nu în ultimul rând, Elon Musk recomandă ca orice informație din cadrul companiei să ajungă la cei implicați cât mai rapid și pe cea mai scurtă cale. Și mai ales, nu prin ”chain of command”, în esență, nu doar de la managerii de departamente. ”Orice manager care încearcă să impună controlul se va găsi în situația de a lucra în altă parte”, declară Elon Musk.
Advertisement