Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

2ª Jornada Bones Pràctiques de la Creu Roja a Catalunya. 5. A.C. Baix Llobregat Nord

407 views

Published on

2ª Jornada Bones Pràctiques de la Creu Roja a Catalunya. 5. A.C. Baix Llobregat Nord

Published in: Education
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

2ª Jornada Bones Pràctiques de la Creu Roja a Catalunya. 5. A.C. Baix Llobregat Nord

  1. 1. II Jornada Autonòmica de BBPP de la Creu Roja a Catalunya La nostra intervenció al costat de les persones grans en l’ actual context Girona, 20 de gener de 2011.
  2. 2. Presentació de Bones Pràctiques en el marc de la crisi Envelliment Actiu Dinamització i participació social M’acompanyes?
  3. 3. Presentació de Bones Pràctiques en el marc de la crisi ORIGEN: El benestar personal no significa absència de tot dolor o una permanent felicitat, sinó una actitud i una capacitat de superació que combinen saviesa i experiència, gaudint de les petites oportunitats que la vida ens ofereix, dia a dia. El creixement de les poblacions, dificulta l’accessibilitat als serveis, comerços i espais lúdics. L’actual context socioeconòmic, afebleix la dedicació de la família cap a la persona gran. DESTINATARIS I DESTINATÀRIES: Persones grans amb carència de recolzament en el seu entorn social.
  4. 4. Presentació de Bones Pràctiques en el marc de la crisi QUE FEM: Amb 15 voluntaris i voluntàries, 1 furgó i 1 turisme SETMANALMENT EN GRUP: Acompanyaments a perruqueries, bancs, òptica, etc. Passajades al nucli de la vila, parcs o punts d’interès.
  5. 5. Presentació de Bones Pràctiques en el marc de la crisi ESPORÀDICAMENT EN GRUP: Visites al centre comercial i multi cinemes. Paticipació en tallers xerrades o actes culturals. INDIVIDUALMENT: Acompanyaments a visites mèdiques fora de la població.
  6. 6. Presentació de Bones Pràctiques en el marc de la crisi PUNTS FORTS: 1- L’enfortiment en la relació de grup, més enllà de l’acompanyament individual. 2- L’enriquiment personal i el participar en activitats culturals o d ’entreteniment 3- Detecció d’altres necessitats. PUNTS FEBLES: 1- No aconseguir motivar a persones que s’acomoden en el seu aïllament.
  7. 7. www.creuroja.org 902 22 22 92 Humanitat Imparcialitat Neutralitat Independència Voluntariat Unitat Universalitat

×