Hoe Google producten gebruiken binnen jouw organisatie?

384 views

Published on

Dertien Google producten die je kunnen helpen bij het uitbouwen van jouw product, merk en/of organisatie.

Published in: Marketing
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Hoe Google producten gebruiken binnen jouw organisatie?

 1. 1. Google Producten Naamsesteenweg 290/401 3001 Heverlee +32 16 40 75 65 +32 472 33 64 98 info@creactivmarketing.com Powered by Cre@ctiv
 2. 2. Voorwoord Beste, In deze presentatie willen we het graag hebben over een aantal producten van Google en wat zij voor jouw onderneming, dienst, product of merk kunnen betekenen. Heb je na deze presentatie nog een aantal vragen of wil je graag meer weten? Aarzel dan niet om ons te contacteren! Tel.: 016/40.75.65 E-mail: info@creactivmarketing.com
 3. 3. Inhoud Google producten Google Webmaster Tools Google Plus Google Hangouts Google Now Google Places Google Analytics Google Adwords Google Shopping Google Alerts Google Trends
 4. 4. Google webmaster tools Google Webmaster zoekt je website en controleert of deze gevonden wordt met de juiste zoektermen. Gemaakt om fouten te detecteren in je website die je dan zelf kan herstellen. Resultaat: Google detecteert jouw website beter en al jouw pagina’s zijn terug te vinden in de zoekresultaten. Negeer oude informatie op je website NIET. Het staat nog steeds op het internet. Is het niet meer relevant of kan het je imago schaden? Verwijder het dan zorgvuldig. Maak gebruik van de disavow tool. Deze is ontworpen om slechte links waarvan je een vermoeden hebt dat ze je naar beneden halen in de rankings uit je website te halen. Met de tool Screaming Frog kan je dan weer achterhalen of je links nog steeds actief zijn.
 5. 5. Google Plus Is een sociale netwerksite ontwikkeld door Google De werking is vergelijkbaar met Facebook: je kan er foto’s en video’s plaatsen, commentaren achterlaten en vrienden worden. Als bedrijf kan je gebruik maken van Google Pages (binnen Google Plus) om zo contact te maken met je bestaande en potentiële klanten. Ook Google + events kan je als onderneming gebruiken. Maak een evenement aan en nodig al je ‘fans’uit.
 6. 6. Google Hangouts Google Hangouts is een programma waarmee je in groep kan chatten en videogespreken houden. Het werkt op verschillende apparaten verbonden aan eenzelfde account Handig voor onderneming omdat je gratis videogesprekken tot 10 personen kan voeren.
 7. 7. Google Now Is een agenda waarmee je al je afspraken, van restaurantreservaties tot vluchtinformatie kan beheren. Daarnaast kan Google Now je ook vertellen hoe lang je moet rijden naar je volgende afspraak, houdt je up-to-date over vluchtinformatie en bij aankomst op bestemming toont Google je de valuta, bezienswaardigheden, evenementen en restaurants in de buurt. Handige app voor mensen die een drukke agenda hebben en/of vaak reizen.
 8. 8. Google Places Geeft je de kans om je bedrijf gratis online te promoten via Google Search (de zoekmachine) en Google maps. Je kan gratis de locatie, foto’s, openingsuren, prijzen en telefoonnummer maar ook updates, nieuws en speciale aanbiedingen toevoegen. Als klant kan je na je bezoek een recensie schrijven. Er is ook een betalende extensie die je toelaat om gebruik te maken van Google Adwords Express en Google Offers
 9. 9. Google Analytics Is een statistiekenprogramma dat je kan koppelen aan je website Verzamelt data over onder andere je gebruikers, duur van hun bezoek, zoektermen en giet het in overzichtelijke statistieken. Ideaal om te begrijpen naar waar je bezoekers op zoek zijn en welke pagina’s het goed en slecht doen.
 10. 10. Google Adwords Met Google Adwords kan je heel simpel advertenties maken. Jij ontwerpt en bepaalt de zoektermen. Let wel, de zoektermen moeten bij je bedrijf passen. Wanneer iemand één van die zoektermen gebruikt, dan is het mogelijk dat jouw advertentie naast de zoekresultaten verschijnt. Wat je uitgeeft, bepaal je zelf. Je betaalt enkel voor het aantal clicks, niet wanneer je advertentie verschijnt.
 11. 11. Google Shopping Heeft u een webshop? Dan is Google Shopping iets voor jou. Google shopping vergelijkt eenzelfde product bij meerdere aanbieders. Zo kan de klant gemakkelijk het goedkoopste product vinden. Om getoond te worden in Google Shopping moet je eerst een datafeed invullen bij het Google Merchants Center. Nadat je deze hebt ingevuld, verschijnt de productinformatie in Google Shopping. Niet alleen deze datafeed, maar ook beoordelingen worden gebruikt om je te ranken. Het wordt dus nog belangrijker om een goede service te leveren.
 12. 12. Google Alerts Dient om het internet op nieuwe inhoud te controleren Op basis van je zoekopdrachten zal Google Alerts je meldingen sturen over nieuwe relevante Google resultaten. Voor ondernemingen handig om de laatste ontwikkelingen binnen hun branche te volgen maar ook om op de hoogte te blijven van wat de concurrentie doet.
 13. 13. Google Trends Is een statistiekenprogramma dat registreert hoeveel en wanneer er op een bepaalde zoekterm gezocht is. Je kan dit ook verder onderverdelen in taal, stad en land. Met deze tool kan je gemakkelijk inspelen op trends die heersen onder de surfers.
 14. 14. Vragen? +32 16 40 75 65 +32 472 33 64 98 info@creactivmarketing.com www.creactivmarketing.com

×