Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Corporate spiritin aamiaistilaisuus 1.11.12 360 power

835 views

Published on

Mitä on hyvä johtajuus? Miten tukea erilaisia johtajia onnistumaan työssään?

  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Corporate spiritin aamiaistilaisuus 1.11.12 360 power

  1. 1. Johtajuus nyt ja tulevaisuudessa -aamiaistilaisuus 1.11.2012© Corporate Spirit HR INTELLIGENCE TO SUPPORT BUSINESS SUCCESS.
  2. 2. Eteneminen Miten tukea erilaisia Mitä on hyvä johtajia Asiakas case: Fasilitoinnilla tukea onnistumaan Tilaisuuden johtajuus? Johtajuus nyt ja hyvään työssään yhteenveto -tilaisuuden avaus tulevaisuudessa johtajuuteen 360Power® esimiesarvioinnilla?© Corporate Spirit 2 HR INTELLIGENCE TO SUPPORT BUSINESS SUCCESS.
  3. 3. Miksi on tärkeää ymmärtää… Mitä on hyvä johtajuus? Miten tukea erilaisia johtajia onnistumaan työssään?© Corporate Spirit 3 HR INTELLIGENCE TO SUPPORT BUSINESS SUCCESS.
  4. 4. Millaista johtajuutta teiltä odotetaan? Yrityksen Toimintatavat / prosessit tahtotila Strategia Toimintasuunnitelmat Yrityksen nykytila Taito toimia esimiehenä / johtajana© Corporate Spirit 5 HR INTELLIGENCE TO SUPPORT BUSINESS SUCCESS.
  5. 5. 360Power®- johtajuudenarviointi Kokonaistavoitteiden ja 1. Arvioitavien henkilöiden 2. Arvioitavien henkilöiden prosessin täsmennys ja muun henkilöstön ja arvion antajien MÄÄRITETYT Varmistetaan, että eri osapuolilla on ennakkoinformointi nimeäminen yhteinen näkemys prosessin JOHTAMISEN tavoitteista ja siitä mihin sen Prosessin tavoitteista ja sen eri Henkilö PAINOPISTEET vaikuttavuus perustuu vaiheista viestiminen itse, esimies, johdettavat ja kollegat 3. Sähköisten lomakkeiden 4. Vastaaminen 5. Tulosten analysointi ja Fasilitointi – ja raportointipohjan raportointi laatiminen Corporate Spirit Vastaamislinkkien ja tilaisuuteen tarvittaessa muistutusviestin Laaditaan analysoinnin CS Oy:ssä lähettämine arvioijille perusteella raportit ja valmistautuminen arvioinnin puolivälissä toimitetaan ne Cixtranet3® - raportointijärjestelmällä 7. Kehittämisen 6. 360Power® -fasilitointi toimeenpano 8. Kehittämistoimenpiteiden (ryhmäprosessi) raportointi ja seuranta Osallistujat käynnistävät suunnitelman mukaisen kehittämisen ja raportoivat suunnitelmistaan sekä omalle esimiehelleen että omille Ohjausryhmän Ohjausryhmän johdettavilleen kokous kokous© Corporate Spirit HR INTELLIGENCE TO SUPPORT BUSINESS SUCCESS.
  6. 6. Asiakas case Mistä kipinä johtajuuden arviointiin?© Corporate Spirit 8 HR INTELLIGENCE TO SUPPORT BUSINESS SUCCESS.
  7. 7. 360Power®- johtajuudenarviointi Kokonaistavoitteiden ja 1. Arvioitavien henkilöiden 2. Arvioitavien henkilöiden prosessin täsmennys ja muun henkilöstön ja arvion antajien MÄÄRITETYT Varmistetaan, että eri osapuolilla on ennakkoinformointi nimeäminen yhteinen näkemys prosessin JOHTAMISEN tavoitteista ja siitä mihin sen Prosessin tavoitteista ja sen eri Henkilö PAINOPISTEET vaikuttavuus perustuu vaiheista viestiminen itse, esimies, johdettavat ja kollegat 3. Sähköisten lomakkeiden 4. Vastaaminen 5. Tulosten analysointi ja Fasilitointi – ja raportointipohjan raportointi laatiminen Corporate Spirit Vastaamislinkkien ja tilaisuuteen tarvittaessa muistutusviestin Laaditaan analysoinnin CS Oy:ssä lähettämine arvioijille perusteella raportit ja valmistautuminen arvioinnin puolivälissä toimitetaan ne Cixtranet3® - raportointijärjestelmällä 7. Kehittämisen 6. 360Power® -fasilitointi toimeenpano 8. Kehittämistoimenpiteiden (ryhmäprosessi) raportointi ja seuranta Osallistujat käynnistävät suunnitelman mukaisen kehittämisen ja raportoivat suunnitelmistaan sekä omalle esimiehelleen että omille Ohjausryhmän Ohjausryhmän johdettavilleen kokous kokous© Corporate Spirit HR INTELLIGENCE TO SUPPORT BUSINESS SUCCESS.
  8. 8. Tilaisuuden yhteenveto© Corporate Spirit 10 HR INTELLIGENCE TO SUPPORT BUSINESS SUCCESS.

×