Presentatie social media richtlijnen 2

1,820 views

Published on

Published in: Education, Business, Travel

Presentatie social media richtlijnen 2

 1. 1. Social Media Richtlijnen Mag dat?
 2. 2. Ontslagen wegens een tweet? “Grappige exportproducten heeftNederland: Sieneke, Joran van der Slooten de PVV”
 3. 3. Een Boekestijntje doen? “Ja, ik zie wel eens een spleetoog over het hoofd, het zijn er zoveel!”
 4. 4. Kritiek wegens een Twitter grap “Zit u ook stiekem te wachten op een zwarte Saab die zich in één of ander monument boort? Niet dat ik het ze gun, maar dan gebeurt er wat”
 5. 5. Je baas afzeiken? OMG I HATE MY JOB!! Myboss is a total pervvy wankeralways making me do shit stuffjust to piss me off!!!WANKER!!!
 6. 6. Dat was dus niet zo handig!
 7. 7. De nieuwe realiteit?
 8. 8. Gelukkig hebben wij regels!
 9. 9. Gedragscode Integriteit De vijf eigenschappen van een goede ambtenaar zijn: Professionaliteit Openheid Samenwerking Verantwoordelijkheid Vertrouwen
 10. 10. 1. PROFESSIONALITEIT Gedragscode Integriteit: Een professionele ambtenaar weet dat hij of zij het algemeen belang dient en handelt altijd naar eer en geweten. Je behandelt anderen dus altijd met respect, discrimineert niet en verleent geen voorkeursbehandelingen.
 11. 11. Blijven we professioneel? !%$E#$#@^ %^^(*&)*&)*^+ *^&%$&% $#^# !%$E#$#@^ %^^(*&)*&)*^+ *^&%$&% $#^#
 12. 12. 1. PROFESSIONALITEIT Vertaling naar Social Media: Als je het in je dagelijks werk niet doet, doe het dan ook online niet. Deze meningen kunnen altijd weer terug worden gevonden, dus ga er professioneel mee om.
 13. 13. 1. PROFESSIONALITEIT Gedragscode Integriteit: Jij bent als professional verantwoordelijk voor je eigen handelen en gedraagt je naar die verantwoordelijkheid.
 14. 14. Een goed moment om te gaan Twitteren?
 15. 15. 1. PROFESSIONALITEIT Blijf je gewaar van je professionele rol en het feit dat je gezien wordt als ambassadeur van de gemeente en de dienst. Uit je persoonlijke meningen, denk dan altijd na over de mogelijke gevolgen voor de dienst en de gemeente.
 16. 16. 2. OPENHEID Gedragscode Integriteit: Zeker voor ambtenaren is het belangrijk om altijd open en controleerbaar te werken. communiceert open met collega’s en leidinggevenden en vraagt om hulp als je die nodig hebt. Iedereen mag jou aanspreken op je handelen en je kunt goed omgaan met feedback.
 17. 17. 2. OPENHEID
 18. 18. 2. OPENHEID Vertaling naar Social Media: Open communiceren naar de doelgroepen is natuurlijk mooi, maar let wel op met gevoelige informatie  let dus op je professionaliteit en verantwoordelijkheid.
 19. 19. 3. SAMENWERKING Gedragscode Integriteit: Houd altijd voor ogen dat je samen met je collega’s voor een gezamenlijk doel werkt: Rotterdam en de Rotterdammers. Samenwerking, of dat nu met collega’s van je eigen afdeling is of met anderen, staat dus hoog in het vaandel.
 20. 20. 3. SAMENWERKING?
 21. 21. SAMENWERKING Vertaling naar Social Media: Op Social Media streven we naar samenwerking en naar een dialoog. We staan open voor ideeën en suggesties. Hierbij staat echter altijd het algemene beeld van Rotterdam centraal.
 22. 22. 4. VERANTWOORDELIJKHEID Gedragscode Integriteit: Als ambtenaar bij de gemeente krijg je vaak vertrouwelijke informatie te horen of te zien. Ga daarom binnen en buiten werktijd zeer zorgvuldig om met informatie die je in je functie krijgt.
 23. 23. 4. VERANTWOORDELIJKHEID?
 24. 24. 4. VERANTWOORDELIJKHEID Vertaling naar Social Media: Het is eenvoudig om online je mening te verspreiden, maar rond vertrouwelijke informatie moeten we beter weten.
 25. 25. 5. VERTROUWEN Gedragscode Integriteit: Vertrouwen moet je verdienen; van de burgers, je collega’s en het management. Het is je taak om door je werk en je manier van omgaan met Rotterdammers en collega’s het vertrouwen in de gemeente steeds verder te versterken.
 26. 26. VERTROUWEN
 27. 27. 5. VERTROUWEN Vertaling naar Social Media: Als in de dagelijkse werkzaamheden de nadruk al zo ligt op vertrouwen, waarom zou je dit vertrouwen dan online schaden? Wees een ambassadeur van de gemeente. Ook online.
 28. 28. Stellingen De beste oplossing is Social Media helemaal niet toe te staan!
 29. 29. Stellingen De gemeente mag zich niet bemoeien met mijn vrije tijd!
 30. 30. Stellingen Social Media is te gevaarlijk voor onze politieke omgeving!

×