Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

2008 11 05 Presentatie Pragma Plaza

792 views

Published on

On the 5th of November 2008 over a hundred advertising agencies gathered for an intensive event on the theme of positioning your agency. Walter van der Scheer presented the results of the CrossDM 2008 research and gave an insight in recent campaigns performed by agencies.

Published in: Business
 • Be the first to comment

2008 11 05 Presentatie Pragma Plaza

 1. 2. Wat betekent dit voor u?
 2. 3. Moderne direct marketing vraagt om inzicht in voorkeuren en interesses van je relaties. Bureaus bieden toegevoegde waarde op het gebied van: <ul><li>Strategie </li></ul><ul><li>Concept </li></ul><ul><li>Creatie </li></ul><ul><li>Campagnemanagement </li></ul>
 3. 4. <ul><li>Vragen vooraf </li></ul><ul><li>Bent u actief met campagnes voor uw bureau? </li></ul>
 4. 5. <ul><li>Vragen vooraf </li></ul><ul><li>Bent u actief met campagnes voor uw bureau? </li></ul><ul><li>Schieten campagnes voor u zelf ‘er weleens bij in’? </li></ul>
 5. 6. <ul><li>Vragen vooraf </li></ul><ul><li>Bent u actief met campagnes voor uw bureau? </li></ul><ul><li>Schieten campagnes voor u zelf ‘er weleens bij in’? </li></ul><ul><li>Waar heeft dit mee te maken? </li></ul>
 6. 7. <ul><li>In deze sessie krijgt u antwoord op de vragen : </li></ul><ul><li>Copernica Marketing Software, wat moet ik me daarbij voorstellen? </li></ul><ul><li>Waar heb ik die naam eerder gehoord? </li></ul><ul><li>Hoe denken andere bureaus over Crossmediale Direct Marketing? </li></ul><ul><li>Hoe positioneren andere bureaus zich? </li></ul><ul><li>Is Copernica inzetbaar voor mijn organisatie? </li></ul>
 7. 8. <ul><li>Wat is Copernica? Copernica Marketing Software </li></ul><ul><li>Copernica is dé oplossing voor het aansturen van crossmediale </li></ul><ul><li>marketingcampagnes met: </li></ul><ul><li>e-mail </li></ul><ul><li>print </li></ul><ul><li>mobile </li></ul><ul><li>websites </li></ul><ul><li>RSS </li></ul><ul><li>met als doel het verrijken van </li></ul><ul><li>profielgegevens </li></ul>
 8. 9. Waar ken ik Copernica van?
 9. 10. <ul><li>CrossDM 2008 - Onderzoeksresultaten : </li></ul><ul><li>Onderzoek i.s.m. Reclameweek </li></ul><ul><li>Sinds 2006 </li></ul>
 10. 11. CrossDM 2008 - Beoordeling eigen kennisniveau
 11. 12. CrossDM 2008 - Beoordeling eigen kennisniveau
 12. 13. CrossDM 2008 – Waarom geen ervaring?
 13. 14. CrossDM 2008 – Waarom geen ervaring?
 14. 15. CrossDM 2008 - Voordeel van CrossDM campagnes
 15. 16. CrossDM 2008 - Voordeel van CrossDM campagnes
 16. 17. CrossDM 2008 - Meest effectieve kanaal
 17. 18. CrossDM 2008 - Meest effectieve kanaal
 18. 19. CrossDM 2008 - Welke marketingvorm maakt zijn opmars?
 19. 20. CrossDM 2008 - Welke marketingvorm maakt zijn opmars?
 20. 21. <ul><li>CrossDM 2008 – Conclusie s </li></ul><ul><li>Kennis en ervaring is enorm toegenomen </li></ul><ul><li>E-mailmarketing is het meest effectieve en kostenefficiënte kanaal </li></ul><ul><li>Behavioral targetting en community marketing maken hun opmars </li></ul><ul><li>Bedrijven zien de noodzaak van cross dm, maar missen kennis en tijd om campagnes op te starten. </li></ul>Ziet u kansen?
 21. 22. In de praktijk
 22. 23. AZZZ - Het belevingsbureau
 23. 24. ARXX - Het jubilerende bureau
 24. 25. Waal aan de Maas - Het goed geklede bureau
 25. 26. Copernica - De kennisorganisatie
 26. 27. Flint - Het actuele bureau
 27. 28. Flint – Het actuele bureau Doel: Informeren & activeren van relaties Middelen: Formulieren op website , e-mail
 28. 29. <ul><li>Flint – Het actuele bureau Kerst 2007 </li></ul><ul><li>Even geen kerstkaarten meer </li></ul><ul><li>CrossMedia </li></ul><ul><li>Cases </li></ul>
 29. 30. <ul><li>Flint – Het actuele bureau Nieuwsbrief </li></ul><ul><li>Februari 2008: </li></ul><ul><li>Schrikkeldag, wat nu? </li></ul>
 30. 31. <ul><li>Flint – Het actuele bureau Nieuwsbrief </li></ul><ul><li>Juni 2008: </li></ul><ul><li>Eigen werk </li></ul>
 31. 32. <ul><li>Flint – Het actuele bureau Nieuwsbrief </li></ul><ul><li>Juni 2008: </li></ul><ul><li>Eigen werk </li></ul><ul><li>Onderzoek naar inzet </li></ul><ul><li>juiste media </li></ul>
 32. 33. <ul><li>Flint – Het actuele bureau Nieuwsbrief </li></ul><ul><li>Juni 2008: </li></ul><ul><li>Eigen werk </li></ul><ul><li>Onderzoek naar inzet juiste media </li></ul><ul><li>Relaxbox Chupa Chups </li></ul>
 33. 34. <ul><li>Flint – Het actuele bureau Nieuwsbrief </li></ul><ul><li>Juni 2008: </li></ul><ul><li>Eigen werk </li></ul><ul><li>Onderzoek naar inzet juiste media </li></ul><ul><li>Relaxbox Chupa Chups </li></ul><ul><li>En een weggever </li></ul>
 34. 35. Flint – Het actuele bureau Inhaakcampagne EK 9 juni 2008
 35. 36. <ul><li>Flint – Het actuele bureau Inhaakcampagne EK </li></ul><ul><li>10 juni 2008: </li></ul><ul><li>Na een 3-0 winst op </li></ul><ul><li>de Italianen. </li></ul>
 36. 37. Waal aan de Maas - Het goed geklede bureau
 37. 38. Waal aan de Maas – Het goed geklede bureau Doel: Afspraken scoren voor introductie Crossmail Middelen: E-mail, web, formulieren op website , print, sms, t-shirts
 38. 39. Waal aan de Maas – Het goed geklede bureau Whitelabel applicatie Waal aan de Maas Voegt eigen kracht toe: Creativiteit (en een beetje Rotterdamse branie)
 39. 40. Sms Fax SHIRT PURL E-mail
 40. 41. Hoi Walter, er ligt een bericht voor je op de fax. Sms Fax SHIRT PURL E-mail
 41. 42. Sms Fax SHIRT PURL E-mail
 42. 43. Sms Fax SHIRT PURL E-mail
 43. 44. Sms SHIRT PURL E-mail Fax
 44. 45. Sms SHIRT PURL E-mail Fax
 45. 46. Sms SHIRT PURL E-mail Fax
 46. 47. Sms SHIRT PURL E-mail Fax
 47. 48. Waal aan de Maas – Het goed geklede bureau Resultaten (verzending 9 juli 14:00 uur)
 48. 49. Waal aan de Maas – Het goed geklede bureau Resultaten (verzending 9 juli 14:00 uur)
 49. 50. Waal aan de Maas – Het goed geklede bureau Resultaten (na 2 maanden) <ul><li>Aantal berichten verstuurd: 76 </li></ul><ul><li>Aantal reacties, ingevulde aanmeldingsformulieren: 48 </li></ul><ul><li>(63%) </li></ul><ul><li>Aantal afspraken gerealiseerd tot nu toe: 19 (25% tov verstuurd; 40% tov aanmeldingen) </li></ul><ul><li>Aantal toegezegde opdrachten: 4 </li></ul><ul><li>Aantal opdrachten gerealiseerd: 1 </li></ul>
 50. 51. Waal aan de Maas – Het goed geklede bureau Resultaten (na 2 maanden) 76 berichten verstuurd
 51. 52. Copernica - De kennisorganisatie
 52. 53. In de praktijk Anonieme websitebezoekers worden benoemde prospects
 53. 54. <ul><li>In de praktijk Mark Ting </li></ul><ul><li>Strategy director </li></ul><ul><li>Reclamebureau </li></ul><ul><li>Bezig met strategie voor 2009 </li></ul><ul><li>Campagne management </li></ul><ul><li>Behavioral targetting </li></ul>
 54. 57. U heeft 1 nieuw bericht in uw mailbox
 55. 58. U heeft 1 nieuw bericht in uw mailbox
 56. 60. <ul><li>Verjaardagsberichten </li></ul><ul><li>Periodieke e-mailnieuwsbrieven </li></ul><ul><li>Tevredenheidsonderzoek </li></ul><ul><li>Aan-en afmeldformulieren </li></ul><ul><li>Persoonlijke actiewebsites </li></ul><ul><li>Pagina om je gegevens te wijzigen </li></ul><ul><li>Event gedreven contactmomenten </li></ul><ul><li>etc.etc. </li></ul>
 57. 61. <ul><li>Is Copernica inzetbaar voor mijn bureau? </li></ul><ul><li>Unieke bureaupropositie </li></ul><ul><li>Bureau kan zich richten op strategie, concept, creatie, campagnemanagement </li></ul><ul><li>Bureau zet software zelfstandig in </li></ul><ul><li>Whitelabel </li></ul><ul><li>Ondersteuning vanuit Copernica </li></ul><ul><ul><li>Gebruikersondersteuning </li></ul></ul><ul><ul><li>Commerciële ondersteuning </li></ul></ul><ul><li>Aantrekkelijke inkooptarieven </li></ul><ul><li>Unieke tevredenheidsgarantie </li></ul>
 58. 62. <ul><li>Stelling </li></ul><ul><li>Focus op resultaten in een campagne beperkt een bureau in de creativiteit </li></ul><ul><li>Eens of oneens? </li></ul>
 59. 63. Vragen?
 60. 64. Hoe nu verder? Laat uw visitekaartje achter en ontvang een handig adviesdocument plus een introductie aanbod en ervaar zelf het laatste deel van onze campagne! Verzekeraar Multichannel Vakdag DM Wilhelminastraat 1, 2011 VH Haarlem Mark Ting marketing manager Telefoon: 023-7510500 E-mail: mark.ting @ mediamention.net Copernica BV Wilhelminastraat 1, 2011 VH Haarlem Walter van der Scheer sales manager Telefoon: 023-7510500 E-mail: walter.vanderscheer@copernica.nl

×