Content Mentality Match

2,910 views

Published on

De huidige maatschappij vraagt om een andere kijk op de arbeidsmarkt. Niet iedereen wil een fulltime baan met een hoog salaris en een leaseauto. Waarden en wensen zoals zelfontplooiing, ruimte voor eigen inbreng of een zinvolle bijdrage leveren aan de maatschappij zijn vandaag de dag doorslaggevend in de keuze voor een baan. Maar hoe weet je of een bedrijf de werksfeer, bedrijfscultuur of mogelijkheden biedt waar jij je thuis voelt?

Met dit doel voor ogen heeft Content de MentalityMatch ontwikkeld. Met de MentalityMatch is Content de eerste uitzendorganisatie die psychosociale indicatoren structureel inzet voor het matchen van kandidaten en bedrijven.

http://www.content.nl/milieu

0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
2,910
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
28
Actions
Shares
0
Downloads
26
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Content Mentality Match

 1. 1. Content MentalityMatch Wil je graag weten hoe je bent: als mens, hoe je in het leven staat, welke mentaliteit je hebt en vooral welk type bedrijf bij jou het beste past?
 2. 2. Content Mentality Match “ De werksfeer of bedrijfscultuur is vaak de belangrijkste reden is om te vertrekken, of te blijven. De ‘klik’ tussen jouw karakter en de bedrijfscultuur op de werkvloer is niet alleen bepalend voor de sfeer op de werkvloer, maar is ook bepalend voor je prestaties en je carriere. Als het klikt kom je tot veel betere prestaties. Beter voor jezelf, beter voor het bedrijf. Content maakt als eerste arbeidsmarktintermediair deze ‘klik’ zichtbaar en tastbaar met de MentalityMatch .
 3. 3. Een andere kijk op de arbeidsmarkt, een kwestie van mentaliteit De huidige maatschappij vraagt om een andere kijk op de arbeidsmarkt. Niet iedereen wil een fulltime baan met een hoog salaris en een leaseauto. Waarden en wensen zoals zelfontplooiing, ruimte voor eigen inbreng of een zinvolle bijdrage leveren aan de maatschappij zijn vandaag de dag doorslaggevend in de keuze voor een baan. Maar hoe weet je of een bedrijf de werksfeer, bedrijfscultuur of mogelijkheden biedt waar jij je thuis voelt? Met dit doel voor ogen heeft Content de MentalityMatch ontwikkeld.
 4. 4. Vinden én binden met succes! De kern van de MentalityMatch is het optimaal matchen van het karakter van de organisatie met de waarden en leefstijlen van de potentiële medewerker. Hoe beter de match op mentaliteit, hoe groter de ‘klik’ tussen beiden. Het Mentality model kent acht milieus. In elk milieu zijn de persoonlijke opvattingen, voorkeuren, waarden en normen die aan de leefstijl van mensen ten grondslag liggen vertaald naar werk. Het milieu – of profiel – geeft concrete informatie over wat iemand belangrijk vindt in zijn werk en wanneer hij zich thuis voelt in een organisatie
 5. 5. Kosmopolieten: Kosmopolieten zijn ambitieuze, hardwerkende mensen. Ze vinden werk belangrijk voor hun persoonlijke groei maar ook met het oog op maatschappelijke erkenning. Bij voorkeur kiezen ze voor werk dat een zinvol (maatschappelijk) doel dient en waarin ze hun sociale betrokkenheid kwijt kunnen.
 6. 6. Moderne burgerij ‘ Alles met mate’, is een favoriete uitspraak van deze groep medewerkers. Mensen uit dit milieu vinden zekerheid en regelmaat belangrijk, ook in hun werk. Ze werken het liefst bij een bekend bedrijf, in een vast dienstverband en met vaste werktijden.
 7. 7. Nieuwe conservatieven Nieuwe Conservatieven werken hard en vinden het belangrijk om carrière te maken. Ze zijn dan ook vaak zeer prestatiegericht. Werk vinden ze vaak belangrijker dan hun privéleven, alhoewel ze ook hechten aan een traditioneel gezinsleven.
 8. 8. Opwaarts mobielen Het leven van Opwaarts mobielen draait om carrière en presteren. Ze werken hard om de top te bereiken en voor een echt privéleven blijft dan ook weinig ruimte over. Hun succes laten ze graag zien. .
 9. 9. Postmaterialisten Postmaterialisten zou je ‘wereldverbeteraars’ kunnen noemen. Ze hechten veel waarde aan onderlinge verbondenheid en solidariteit en zijn sterk sociaal bewogen. Ze kiezen vaak voor organisaties die zich inzetten voor maatschappelijke verbetering en zoeken een baan die ‘zinvol’ is.
 10. 10. Postmoderne hedonisten Medewerkers in dit milieu zijn zeer individualistisch,positief, onafhankelijk en leven vrij impulsief in het hier en nu. Ze maken altijd hun eigen keuzes, ook als deze indruisen tegen de maatschappelijke norm. De belangrijkste drijfveer voor deze groep medewerkers is het opdoen van nieuwe ervaringen.
 11. 11. Traditionele burgerij Medewerkers uit dit milieu hechten veel waarde aan respect, harmonie , rechtvaardigheid, (financiële) zekerheid en het in stand houden van vertouwde gebruiken en gewoontes. Ze zijn vaak sterk maatschappelijk betrokken. Werk is belangrijk, maar vooral om in het levensonderhoud te voorzien.
 12. 12. Gemaksgeoriënteerden Tot deze groep behoren medewerkers die in de eerste plaats streven naar een onbezorgd, plezierig en comfortabel leven. Vrije tijd en privéleven vinden ze belangrijk. Ze hebben liever geen verplichtingen en en stellen zichzelf geen uitzonderlijk hoge eisen.
 13. 13. Content Mentality Match Voor 72% van de mensen is de bedrijfscultuur de belangrijkste reden om van baan te veranderen. De MentalityMatch van Content is een leuke online test om te ontdekken hoe jij bent. Wat is voor jou echt belangrijk?  Wil je graag weten hoe je bent: als mens, hoe je in het leven staat, welke mentaliteit je hebt en vooral welk type bedrijf bij jou het beste past? Doe dan de test op http://www.content.nl/mentality en je weet binnen enkele minuten tot hoe je in elkaar steekt en in welke bedrijfsomgeving jij het best tot je recht komt

×