Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Nbs cat

112 views

Published on

prueba para pdf

Published in: Internet
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Nbs cat

  1. 1. El nou dic del port Finalitzat en 2004, s’endinsa 1,8 km en el mar. Interrupció del transport de sediments. Afecta el balanç sedimentari de totes les platges del delta. El canvi climàtic A més temperatura del mar, major energia disponible pels temporals. Augment del nivell del mar. Regressió deltaica La manca d'arribada de sediment va iniciar un procés de regressió que en 2004 s'estava estabilitzant. Ús social intensiu Per proveir platges netes per a més de 7.000.000 de visitants anuals, la sorra es neteja contínuament amb mitjans mecànics Gossos i gats Cada gos aboca diàriament 0,3 kg d'excrements i 0,75 litres d'orina. Les colònies de gats es concentren a les zones de major interès ambiental. Port ginesta La retenció de sediments fa ampliar les platges de Les Botigues i Castelldefels Recàrrega de sorra Cada any s'extreuen uns 100.000 m3 de sorra de l'entorn de Port Ginesta i es dipositen a les platges de El Prat. La sorra no retorna al punt d'origen ü7 Processos que determinen la platja seca Solucions basades en la natura el futur de les nostres platges 1975 1971 2017
  2. 2. ü7 ü7 Abans de l'ampliació del port de Barcelona, ja hi havia un procés de regressió del front deltaic. La construcció i ampliació de Port Ginesta als anys 80 va comportar l'ampliació de les platges de Castelldefels i Les Botigues de Sitges. Segons dades de l'AMB, més de 7 milions de persones visiten les platges del delta cada any. Per tal de mantenir la qualitat higiènica i proveir platges de qualitat, l'AMB coordina un complex sistema de tractament de la sorra. El nou costum de visitar la platja amb gossos comporta l'abocament d'una mitjana mensual mínima de 9 tones d'excrements sòlids i 23 m3 d'orina. Aquests excrement afecten la qualitat sanitària de la platja i altera l'ecosistema dunar. Els gossos sense lligar i les colònies de gats són la causa de la pràctica extinció de la fauna a les platges metropolitanes. Des del 2004, el nou dic del Port de Barcelona s'endinsa 1,8 km en el mar, tallant completament l'aportació de sorra pels corrents marins. El riu fa ja més de mig segle que no aporta sorra. Per prevenir l'erosió el Port de Barcelona finança la recàrrega de 100.000m3 anuals de sorra que s'extreu a Port Ginesta i s'aboca a les platges de El Prat de Llobregat.

×