Conijn Parket Brochure

1,162 views

Published on

Published in: Travel, Business
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,162
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
6
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Conijn Parket Brochure

 1. 1. Conijn Parket, het levende verschil. Openingstijden showroom: Dinsdag t/m Zaterdag 10.00 – 16.00 Kamerlingh Onnesstraat 15, 1821 BP Alkmaar Telefoon: (072) 520 65 64 Fax: (072) 511 7301 Email: info@conijnparket.nl Internet: www.conijnparket.nl
 2. 2. Conijn Parket De geschiedenis van Conijn Parket begint in 1840 wanneer Gerardus Adrianus Conijn een houtzagerij en houthandel start, gevestigd in de molens “de Hoop” en “de Simson”. Aanvankelijk was het doel van dit bedrijf het repareren en bouwen van molens. Na verloop van tijd groeide het bedrijf en ging het zich ook toeleggen op andere gebieden. Zo ook op parketvloeren, de eerste parketvloeren werden gelegd in 1936. Dit duidt al op meer dan 165 jaar ervaring met hout en meer dan 70 jaar professionele ervaring met parket! Binnen het bedrijf ontwikkelde de parket- fabriek zich als een aparte productieafdeling. Uiteindelijk is dit een zelfstandig functio- nerend bedrijf geworden, Conijn Parket. Tegenwoordig zijn wij een van de grootste leveranciers van houten vloeren in Nederland. Conijn Parket handelt met aandacht voor de individuele wensen en een zorgvuldige afstemming op het gebruiksdoel. Projecten worden ontworpen, geproduceerd en uitgevoerd in nauw overleg met de opdrachtgevers. De kwaliteit van het product dat geleverd wordt, komt voort uit vakmanschap, jarenlange ervaring en betrouwbaarheid! Parket leggen is een ambacht, wij hopen hier traditiegetrouw mee door te gaan. Bovendien worden al onze parketvloeren geleverd met een vanzelfsprekende garantie.
 3. 3. Toepassingsgebieden Jaarlijks wordt een grote hoeveelheid hout geleverd voor de meest uiteenlopende projecten waaronder kantines, rijksgebouwen, kantoren en particulieren. Tevens zijn wij gespecialiseerd in dans- en sportvloeren. Representatieve locaties Een mooie parketvloer in een museum, schouwburg of regeringsgebouw valt niet te missen. Een houten vloeren, met of zonder patroon, waren ook vroeger bijzonder in trek. In de 17e eeuw werden er al vloeren met de meest exotische houtsoorten gelegd onder andere in de paleizen van Lodewijk XIV. Terwijl we de vroegere weelde nog op vele plaatsen kunnen bewonderen, legt Conijn Parket met de grootste zorgvuldigheid vloeren in de representatieve ruimtes van nu.
 4. 4. Particulieren Vanwege de optimale kwaliteit en de duur- zaamheid kiezen ook particulieren veelal voor een parketvloer. Parket laat het hout geheel tot zijn recht komen als vloer! Parket is levende kwaliteit. Zoveel huizen, zoveel mensen en zoveel smaken. Iedereen is anders en stelt zo zijn eigen eisen aan een vloer. Conijn Parket biedt daarom een enorme keus aan vloeren.
 5. 5. Patronen Conijn Parket kan elk patroon leggen dat u maar wilt. Alles is mogelijk!
 6. 6. Sport- en dansvloeren Wanneer de gebruikers van sport- en dansvloeren optimaal willen presteren zullen zij een vloer optimaal moeten kunnen gebruiken. Een vloer in topconditie is dus noodzakelijk en vereist specialistische kennis. Wij zijn in het bezit van deze kennis en adviseren de afnemer graag over de keus van een vloer met betrekking tot functioneel gebruik. Een basketballvloer vraagt immers om een andere vloer dan een squashvloer. Conijn Parket levert en legt houten sportvloeren die worden toegepast voor de meest uiteenlopende zaalsporten, evenals vloeren voor dans, ballet, aerobic en dergelijke. Ook houten vloeren met een kunststof toplaag behoren tot het assortiment.
 7. 7. De vloeren die voornamelijk gelegd worden zijn: • Friflo vloeren, met U.S. patent nr. 2862255, worden gebruikt voor gymnastiek, sport en multifunctioneel gebruik. De vloer is geheel vrijliggend en veert zeer goed. • Conysport vloeren zijn geschikt voor gymnastiek, sport en multifunctioneel gebruik. De vloer dimt geluid en heeft een uitstekende vering die voldoet aan elke eis van de (professionele) sporter. De vering voldoet aan de Duitse DIN norm 18032. • Squash vloeren, wij leggen de beste en de meest originele vloeren vanuit het land waar de squashsport is ontstaan, Canada. De prettige vering van onze vloer zal de gebruiker een goed gevoel geven; men wordt minder gauw vermoeid en blessures aan de knieën of enkelbanden zullen vermeden worden. Wij zijn in staat om vloeren te leggen volgens het protocol van het International Olympic Committee (IOC). Tevens kunnen wij de belijning op sportvloeren verzorgen.
 8. 8. Certificatie Conijn Parket levert gecertificeerd hout. Consumenten zullen weten uit wat voor goed beheerde bossen hun parket afkomstig is en bovendien is het certificeren van hout een Afrormosia waardevol hulpmiddel tegen ongeoorloofde houtkap. PEFC PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes) is ‘s werelds grootste boscertificatiesysteem en Afzelia laat zien dat hout met een PEFC-certificaat uit een duurzaam beheerd bos afkomstig is. Het duurzaam bosbeheer promoot en waarborgt een economisch leefbaar, milieuvriendelijk en sociaal gunstig bosbeheer. Hiermee moet het mogelijk zijn om nu en in het heden te kunnen voorzien Arura Vermelho in hout en tegelijkertijd geen schade toe te brengen aan het milieu. FSC FSC (Forest Stewardship Council) is een wereldwijde en onafhankelijke organisatie. In 1993 werd FSC opgericht Basralocus door diverse partijen; van natuur- en milieuorganisaties tot aan vooruitstrevende houthandelaren. Het FSC heeft 10 principes opgesteld waaraan goed bosbeheer moet voldoen, er moet worden voldaan aan de hoogste eisen op sociaal, milieuvriendelijk en economisch gebied. Beuken Voor elke regio zijn deze principes aangepast naar omstandigheden. Een product dat het FSC-keurmerk draagt is dus gegarandeerd vervaardigd uit hout uit goed beheerd bos. Beuken Gestoomd
 9. 9. Houtsoorten Meer houtsoorten zijn te bewonderen in de showroom. Bilinga Jatoba Muiracataria Eiken Kambala Mutenye Purper Hart Rood Amerikaans Eiken Keroewing Noten Robijn Essen Kersen Padoek Sucupira Guatambu Maple Panga Panga Teak Ipe-Groenhart Merbau Piquia Marfim Wenge
 10. 10. Onderhoud en reparatie Een vast onderdeel van Conijn Parket is onderhoud en reparatie. Zelfs bij perfecte onderhouding is het echter niet te voorkomen dat de vloer na verloop van tijd slijtage en be- schadigingen zal gaan vertonen. Bij particu- lieren is het na 10 tot 15 jaar gebruikelijk om de vloer opnieuw te schuren en af te werken. Bij grote projecten is groot onderhoud veelal eerder noodzakelijk. Hierdoor is het mogelijk om bij Conijn Parket een onderhoudscontract Kerk De Goede Reden, Almere af te sluiten zodat de vloer op periodieke basis zal worden beoordeeld waardoor er on- derhoudsadviezen tot stand zullen komen. Een geheel eigen onderwerp binnen het on- derhoud van vloeren, is het schuren (eventu- eel repareren) en belijnen van sportvloeren. Aangezien deze werkzaamheden uitsluitend in de vakanties uitgevoerd dienen te worden, is het van groot belang tijdig de periode vast te leggen. Wij verkopen diverse onderhoudsproducten om uw vloer in topconditie te houden. Muziekgebouw aan ’t IJ en het Bimhuis, Amsterdam Het Concertgebouw, Amsterdam Openbare Bibliotheek van Amsterdam
 11. 11. Referenties Hierbij een greep uit vele Museum van der Tocht, Amstelveen gerealiseerde projecten: Muziekcentrum SOLI, Santpoort Muziekgebouw aan ‘t IJ Bimhuis, Amsterdam Allard Pierson museum, Amsterdam Nationaal Toneel, Den Haag Amsterdam American Hotel, Amsterdam Ontvangsthal Min. V&W, Den Haag Apollo Hotel, Amsterdam Openbare Bibliotheek Amsterdam Armani, PC Hooftstraat, Amsterdam Pakhuis de Zwijger, Amsterdam ASTRA Chemicals, Zoetermeer Paleis Lange Voorhout, Den Haag Catsheuvel, Den Haag Pulitzer Hotel, Amsterdam Centraal Automobielbedrijven, Alkmaar RABO-bank, Utrecht Concertgebouw, Amsterdam RAI restaurant en congreszaal, Amsterdam CW-lease, ‘s Hertogenbosch Renovatie Anne Frank Huis, Amsterdam Dans- en muziekschool, Utrecht Restaurant De Wyde Blick, Schiphol ESPRIT-mode, Amsterdam Rijksmuseum, Amsterdam Frans Hals museum, Haarlem Rijswijkse Schouwburg, Rijswijk Gebouw Zorg en Zekerheid Riool- en waterhuish., Amsterdam Gemeentehuis Wijk bij Duurstede Schiphol, Amsterdam Gerechtsgebouw, Alkmaar Schouwburg Almere, Almere Gerechtsgebouw, Breda Schouwburg De Doelen, Rotterdam Haagse Academie Lichamelijk Opvoeding Schouwburg De Harmonie, Leeuwarden Hageveld, Heemstede Schouwburg ‘t Vrijthof, Maastricht Hogeschool voor de kunsten, Codarts, Rotterdam Sportaccomodatie AJAX, Amsterdam Hoofdkantoor ABN-AMRO, Amsterdam Sporthal Grittenborgh, Hoogeveen Hoofdkantoor CADANS, Zeist Sporthal Nationale Nederlanden, Rotterdam Hoofdkantoor ING-bank, Amsterdam Sporthal Pr. Margrietkazerne, Wezep Hoofdkantoor VSB-bank, Utrecht Stadion ARENA, Amsterdam Hoofdkantoor WE-mode, Maarssen Stadsschouwburg Amsterdam Hotel Arena, Amsterdam Stadsschouwburg Haarlem Hotel Campanille, Zwolle Studio Pandora, Den Haag Hugo Boss, PC Hooftstraat, Amsterdam Studio’s John de Mol productie Introdans balletstudio’s, Arnhem Sweelinck conservatorium, Amsterdam Kamer van Koophandel, Dordrecht Theater Agnietenhof, Tiel Kerk de Goede Rede, Almere Theater De Vest, Alkmaar Koninklijke Bibliotheek, Den Haag Tommy Hilfiger winkels Koninklijke conservatorium, Den Haag Universiteitsmuseum, Utrecht Koninklijke Schouwburg, Den Haag Venduhuis der Notarissen, Den Haag Kreymborg winkels Verweyhal, Haarlem Marinewerf, Den Helder Voorm. Min. van Justitie, Den Haag Ministerie VWS, Den Haag VU Medisch Centrum, Amsterdam Möler Lyceum, Bergen op Zoom FOTOSTUDIO FdW, Fedde de Weert (c)

×