Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Guia d

908 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Guia d

 1. 1. GUIAD’INSECTES CURS 2012-2013 SETEMBRE-NOVEMBRE CLASSE DELS TOMÀQUETS ESCOLA FONT DE L’ORPINA VACARISSES
 2. 2. UN DIA UN GRUP DE NENS I NENES TORNANT DEL PATI ES POSTRES MOLT ENCURIOSITSPERQUÈ HAN TROBAT UNA ABELLA AL PATI, CONCRETAMENT A LA PORTA ON ENTREN LESFAMÍLIES.-ÉS UNA ABELLA-ESTÀ MIG MORTA-LES ABELLES VIUEN EN UN NIU- UN DIA AL MEU PARE LI VA PICAR UNA-TENEN UNA PUNXA QUE PICA I ES DIU FIBLÓ.
 3. 3. APROFITANT AQUEST INTERÈS PER A LES ABELLES ANEM A BUSCAR UN RUSCD’ABELLES QUE EL DANI VA TREURE D’UNA PÈRGOLA DEL PATI ELS PRIMERS DIESD’ESCOLA, PER EVITAR QUE ENS PIQUÉSSIM, EL DIBUIXEM, BUSQUEM INFORMACIÓALS LLIBRES, VISUALITZEM UN DOCUMENTAL.
 4. 4. AL CAP DE DOS DIES, ELS INFANTS ARRIBEN A L’AULA AMB UNSALTAMARTÍ QUE TAMBÉ HANTROBAT AL PATI.-TÉ 5 POTES LI FALTA 1.-TÉ COM UNES SERRES A LES POTES.-ESTAVA A LA GESPA.
 5. 5. A PARTIR D’AQUÍ, ELS PRIMERS DIES D’ESCOLA ELS NENS I NENES DE LA CLASSE DELS TOMÀQUETS ESCONVERTEIXEN EN UNS BUSCADORS D’INSECTES DURANT L’HORA DEL PATI.AQUESTA CURIOSITAT INVESTIGADORA SOBRE ELS INSECTES, LA COMPARTIM AMB EL GRUP DE LES PATATES, AIXAQUE DECIDIM FER UNA GUIA D’INSECTES DE PATI QUE TROBEM DURANT TOT EL CURS I AIXÍ PODER INTERCANVIARLES NOSTRES DESCOBERTES.
 6. 6. SEGUIM BUSCANT INSECTES
 7. 7. UN DIA TROBEM UN CUC PETIT DE COLOR GROGUENC A DINS DE L’AULA, QUAN L’ANEM A AGAFAR PER OBSERVAR-LO AMB LA LUPA, COM QUE ÉS TAN TOU, L’AIXAFEM. PERÒ AL CAP D’UNA SETMANA, TORNEM A TROBAR UN ALTRE CUC AL MATEIX LLOC DE LA CLASSE.-POTSER HA ENTRAT DEL PATI.-S’HA SEPARAT DELS PARES I HA ANAT A BUSCAR PER LA TERRA FINS QUE S’HA EQUIVOCAT.
 8. 8. PERÒ ENS SEMBLA ESTRANY QUE ELS HAGI PASSAT A DOS CUCS DE DIFERENTS I COMENCEM A OBSERVAR L’AULA, MIREM A PROP D’ ON ELS HEM TROBATI OBSERVEM UN CISTELL AMB PINYES I AGLANS. OBSERVEM QUE UNA AGLÀ TÉ UN FORAT, POTSER ELS CUCS HAN SORTIT DE DINS. OBRIM L’AGLÀ PENSANT QUE TROBAREM MÉS CUCS I MÉS OUS, PERÒ NO HI HA RES!
 9. 9. ANEM MIRANT PER ENTREMIG DE LA PINYAPER VEURE SI TROBEM MÉS CUCS O ALGUNA PISTA.
 10. 10. TROBEM UN ALTRE INSECTE ASOTA D’UN TRONC, ELS AIXEQUEM TOTS A VEURE SI N’HI HA MÉS.
 11. 11. l ’INTERÈS EL COMPARTIM AMBCOMPANYS D’ALTRES CLASSES!
 12. 12. ARA HEM TROBAT UN CUC QUE S’ESTÀ AMAGANT EN L’ESCLETXA DEL TRONC, l’ INTENTEM AGAFAR PERÒ COM QUE ÉS TOU, ENS RELLISCA. FINALMENT DEIXEM QUE ACABI D’AMAGAR-SE.
 13. 13. HEM TROBAT UN ALTRE ANIMALÓ ALPATI, L’OBSERVEM AMB LA LUPA. - ÉS UN TALLAPENIS. - NOOOO, ES UN TALLA TISORES. - -ES DIU TISORES.BUSQUEM INFORMACIÓ EN ELS LLIBRESD’INSECTES QUE TENIM A L’AULA, PERÒNO EL TROBEM, FINALMENT BUSQUEMPER INTERNET I DESCOBRIM QUE ES DIUTISORETES O TALLADITS.
 14. 14. -TÉ 8 POTES.-TENEN O 4 O 6 O 8 POTES.-TOTES PIQUEN COM LATARÀNTULA DE LA GRANJA.-ES DE COLOR MARRÓ.-ESTAVA AL PATI.
 15. 15. ANEM BUSCANT INFORMACIÓ ALS LLIBRES I FINALMENT DESCOBRIM: -QUE TOTES LES ARANYES TENEN 8 POTES. - 8 ULLS PERÒ QUASI BÉ NO HI VEUEN.-UNS SENSORS A LES POTES QUE ELS PERMETEN SABER A ON TENEN ALGUN ANIMALÓ A PROP.
 16. 16. ÉS UN RÈPTIL I TÉ ESCATES COM TOTS ELS RÈPTILS.NÉIX D’OUS.
 17. 17. HEM TROBAT MOLTS INSECTES, PERÒ COM QUE EL NOSTRE INTERÈS FA QUE ENS FIXEM,BUSQUEM, INVESTIGUEM I ATUREM LA MIRADA A CADA RACÓ DEL PATI I DE L’ESCOLA, ESTEM SEGURS QUE EN TROBAREM MOLTS MÉS , AIXÍ QUE LA NOSTRA TASCA D’INVESTIGADORS D’ANIMALONS I INSECTES, CONTINUARÀ.

×