Ielts

1,171 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,171
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
166
Actions
Shares
0
Downloads
49
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Ielts

 1. 1. The International EnglishLanguage Testing System
 2. 2. IELTS je onda pravi ispit za Vas
 3. 3. Priznat širom sveta IELTS je ispit koji je priznat širom sveta i kome se veruje. Prihvataju ga obrazovne institucije u Velikoj Britaniji, Australiji, Novom Zelandu, Kanadi, SAD-u, u Evropi i ostalim zemljama gde je potrebno dokazati znanje engleskog jezika. Veliki broj organizacija širom sveta prihvata IELTS sertifikat za najrazličitije namene, kao što su imigracija, zapošljavanje, stručno prijavljivanje i učešće u programima obuke. Na Internetu možete pogledati Global Recognition System, interaktivnu bazu gde pretražujete širom sveta sve one institucije, obrazovne ustanove, stručna tela, kompanije, vladine agencije koje priznaju i zahtevaju IELTS ispit.
 4. 4. Akademsk a verzija(The Academic Module)Opšta verzija (The General Training Module)
 5. 5. The Academic Module Akademska verzija (The Academic Module) je za one koji žele da studiranju na nekom univerzitetu u inostranstvu. Ispit utvrđuje da li je kandidat spreman da prati nastavu na osnovnim ili postdiplomskim studijama na engleskom jeziku. Skoro svi univerziteti u Velikoj Britaniji, Sjedinjenim Američkim državama I drugim zemljama zahtevaju od studenata koji dolaze iz drugih zemalja, uključujući I Srbiju, da poseduju IELTS sertifikat – akademski modul.
 6. 6. The General Training Module je namenjen studentima koji žele da dovrše srednjoškolsko obrazovanje u zemlji engleskog govornog područja, zatim kandidatima koji učestvuju u programima obuke osoblja, kao i u svrhe imigracije u druge zemlje gde je engleski maternji jezik.
 7. 7. Da li ste znali? Svi oni koji poseduju odgovarajuću stručnu spremu, o čemu odlučuje Ministrastvo prosvete, i položen IELTS ispit ocenom 6.5 i višom, mogu predavati u nižim razredima osnovnih škola.
 8. 8. Struktura IELTS ispita Ispit ima četiri dela koji pokriva sve četiri jezičke veštine: Razumevanje (30 minuta) Čitanje (60 minuta) Pisanje (60 minuta) Razgovor (11 – 14 minuta) Test razumevanja (listening) i razgovora (speaking) je isti i kod akademske i opste verzije ispita, dok se Čitanje i Pisanje razlikuje.
 9. 9. Ispit traje 2 sata i 45 minuta
 10. 10. LISTENING Slušanje je deo testa koji traje oko 30 minuta. Sastoji se od 40 pitanja, snimljenih na audio kaseti koju kandidati slušaju samo jednom. U toku testa, kandidat ima vremena da pročita pitanja, odgovori na njih i proveri odgovor koji je uneo. Kandidati unose odgovore u Question Paper dok slušaju, a kada se kaseta završi, imaju 10 minuta da prebace odgovore na Answer Sheet. Kandidatima nije dozvoljeno dodatno vreme za unošenje odgovora. Na kasetama se koriste različiti dijalekti engleskog jezika, što odražava internacionalnu upotrebu IELTS testa.
 11. 11. READING Čitanje je deo testa koji traje 60 minuta. Svi odgovori moraju biti preneti na Answer Sheet tokom trajanja testa. Nema dodatnog vremena za unošenje odgovora.
 12. 12. WRITING Čitanje je deo testa koji traje 60 minuta. Svi odgovori moraju biti preneti na Answer Sheet tokom trajanja testa. Nema dodatnog vremena za unošenje odgovora.
 13. 13. SPEAKING Usmeni deo testa traje od 11-14 minuta, predstavlja konverzaciju sa ispitivačem i snima se na audio kasetu.
 14. 14. DOSTUPNOST ISPITA Ispit se održava dva puta mesečno u Beogradu tokom cele godine British Council – jedini zvanični IELTS centar u Srbiji Rezultati su dostupni 13 dana nakon polaganja i možete ih pogledati na Internetu.
 15. 15. IELTS OCENE I VALIDNOST Svi kandidati dobijaju izveštaj o uspehu i znanju engleskog u vidu ocene od 0 do 9 – od najnižeg do najvišeg nivoa. Izveštaj ima pet ocena, jednu za po svaki deo ispita i ukupnu ocenu. Ovaj izveštaj uobičajeno ima važnost dve godine.
 16. 16. IELTS ocene odgovaraju nivoima CEF-a i Cambridge ESOL ispitaIELTS rezultati CEF nivo Kembridž ispit7.5+ C2 CPE6.5/7.0 C1 CAE5.0/5.5/6.0 B2 FCE3.5/4.0/4.5 B1 PET3.0 A2 KET
 17. 17. CENEIELTS EXAM DINARIIELTS TEST 15,500IELTS specimen materials 1,800Exam date change 2,000Extra Test Exam Report 800
 18. 18. Materijal za pripremu Cambridge – New Insight into IELTS Oxford – IELTS Preparation & Practice Longman – Focus on IELTS – new Practice tests
 19. 19. B1 nivo znanja

×