Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

El neoclassicisme ii.

369 views

Published on

Presentació del Neoclassicisme.

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

El neoclassicisme ii.

 1. 1. EL NEOCLASSICISME
 2. 2. Aquest estil se situa entre finals del segle XVIIIfins al segle XIX. El neoclassicisme inicia la eracontemporànea. La contamporaneitat comença amb larevolució françesa, ja que és el fet que posa fi alAntic Règim. Amb la revolució, sorgeix una novaforma de veure la societat. Passem de la societatestamental, a la societat de classes, i amb aquestcanvi, una nova classe social apareix, la burgesia, queés la que té el poder. Com que la burgesia tenia moltainfluència, posseia les academies dart i decidien elque shavia de prodiuir i com shavia de fer.
 3. 3. El neoclassicisme era lart oficial de lestat. És tractade la enèsima ressurreccio de lèpoca clàssica. Enaquest cas el retorn a grècia i a la romarepúblicana(volen ressaltar ideals democràcia),també és torna al renaixement més primitiu, com elde Piero Della Francella. Sera lart que es dugui aterme a les acadèmies. Tornen els ordres doric ijonic. El neoclassicisme cap al segle XIX quedaraeclipsat pels altres moviments contemporanis queserán el romanticisme i el realisme.
 4. 4. La mort de Sòcrates (1787)
 5. 5. La gran odalisca (1814) Venus de dresde de Giorgione
 6. 6. Venus de Botticelli (1482-1484)La primavera (1866) Naixement de Venus (1879)
 7. 7. Eros i Psique
 8. 8. Dorífor dePoliclet el VellJàson amb el belló dor
 9. 9. Muesu del Prado
 10. 10. W. Thorton, B. Latrobe, C.H BulfinchPanteó dAgripa
 11. 11. Maison Carree

×