Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Salvament de persones refugiades en els països_present 7_2nESO Príncep de Viana

213 views

Published on

Presentació de diapositives elaborada per l'alumnat de 2n d'ESO de l'institut Príncep de Viana després de participar a la projecció de la pel·lícula "Terraferma" del Cicle de Cinema i Drets dels Infants, curs 2016-17, i també d'haver treballat a l'aula els drets relacionats amb el film i proposats a la guia didàctica.

Published in: Education
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Salvament de persones refugiades en els països_present 7_2nESO Príncep de Viana

  1. 1. Salvament de persones refugiades en els països Fet per Ferran Grinyó i Pablo Zamora
  2. 2. Què està passant? En el que portem d'any, més de 350.000 persones han fet un viatge. Des de gener, el mar s'ha cobrat milers de vides, moltes d'elles de nens. Molts altres estan patint i morint mentre continuen un traïdor a viatge cap Europa. Ells estan fugint de la guerra i la violència amb l'únic anhel de trobar seguretat. Aquesta crisi de refugiats no pot ser ignorada. Cap nen mereix viure espantat i sense llar. Els nens estan fugint de zones de guerra com Síria, per ofegar-se en aigües europees.
  3. 3. Què estan fent? S’estan creant cada vegada més associacions com el SMH (Salvamento Marítimo Humanitrio) que ajuda a tots aquells emigrants necessitats. Aquesta associació, treballa a la illa de Chios (Grècia) perquè la crisis humanitària culpa de la crisis humanitària.
  4. 4. Per què passa això? Això passa perquè als Països no els hi surt a compte acollir immigrants, ja sigui per tema econòmic, de treball o social. Ja hi ha casos com a Regne Unit que es neguen a acollir els immigrants que els toquen, o a Àustria un país que va rebre a 16.000 immigrants en tan sols dos dies, diu que no serà capaç de mantenir aquest ritme. Ara, diversos països àrabs rics en petroli i propers a les zones del conflicte han estat objecte de fortes crítiques al no haver acollit pràcticament a cap refugiat.
  5. 5. Declaració universal dels drets humans La declaració universal dels drets humans diu el següent: 1. En cas de persecució, tota persona té dret a cercar asil, i a gaudir d'ell, en qualsevol país. 2. Aquest dret no podrà ser invocat contra una persecució veritablement originada per delictes comuns o per actes oposats als objectius i principis de les Nacions Unides.
  6. 6. ITÀLIA I ELS PUNTS CRÍTICS Els punts crítics adoptats per Europa per rebre persones refugiades, va ser principalment per identificar, examinar i filtrar els homes,dones, nens i nenes. Però en Itàlia, aquesta tasca principal no es compleix i hi ha casos d’abusos, enganys i expulsions en contra dels refugiats.
  7. 7. Webgrafía https://www.amnesty.org/es/latest/campaigns/2016/11/hotspot-italy/ https://salvamentomaritimohumanitario.org/ https://books.google.es/books?id=bSW1BAAAQBAJ&pg=PA5&lpg=PA5&dq=salvamento+de+personas+refugiadas&source=bl&ots= pdyxhAXLXv&sig=g6lpKF75L93t3ch2fGsk1YwgI1A&hl=ca&sa=X&ved=0ahUKEwiMnoSuku_QAhWGbhQKHeR9BkQQ6AEITTAI#v= onepage&q=salvamento%20de%20personas%20refugiadas&f=false https://www.savethechildren.es/emergencias/ayuda-refugiados http://verne.elpais.com/verne/2015/09/03/articulo/1441282371_897347.html http://www.acnur.org/a-quien-ayuda/refugiados/la-proteccion-internacional-de-los-refugiados-estandares-seleccionados/#Legislaci% F3n http://cnnespanol.cnn.com/2015/09/08/por-que-algunos-paises-estan-obligados-a-acoger-a-los-refugiados/#0

×