Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Els drets dels refugiats_present 1_2nESO Príncep de Viana

132 views

Published on

Presentació de diapositives elaborada per l'alumnat de 2n d'ESO de l'institut Príncep de Viana després de participar a la projecció de la pel·lícula "Terraferma" del Cicle de Cinema i Drets dels Infants, curs 2016-17, i també d'haver treballat a l'aula els drets relacionats amb el film i proposats a la guia didàctica.

Published in: Education
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Els drets dels refugiats_present 1_2nESO Príncep de Viana

  1. 1. Els drets dels refugiats
  2. 2. El dret tracta de... Infants refugiats i/o desplaçats a no estar separats del seu pare, la seva mare o d’altres membres de la família i a reunir-s’hi.
  3. 3. Que significa la paraula refugiat? Un refugiat es una persona que, tot i pertànyer per ciutadania a un estat, n'ha hagut d'emigrar a conseqüència d'esdeveniments polítics i ha estat acollida en el territori d'un altre estat, sense poder gaudir dels mateixos drets que els autòctons.
  4. 4. Els drets de la infància són drets que posseeixen els nens, nenes i adolescents per la simple raó de néixer. Són inalienables, irrenunciables, innats i imprescindibles per a una bona infància. Aquests drets es troben recollits a: La Convenció sobre els drets de l'Infant. Aquests drets estan traduïts a tots els idiomes per tal que tothom els entengui. Per poder disposar d'aquests drets, la gent els ha de donar i els infants, a canvi, tenen l'obligació de comportar-se d'una manera determinada: d'això se'n diu tenir deures. Això vol dir, si volem que els drets de les persones del nostre voltant es respectin, tenim el deure de no vulnerar aquests drets. Si volem que el lloc on vivim sigui agradable, l'hem de respectar, tant si només és nostre com si és de tots.
  5. 5. D’on venen? Els refugiats majoritariment venen de Síria. Síria és la pitjor crisi de refugiats a la qual ha hagut de fer front l'organització en l'últim quart de segle. Després de quatre anys i mig de violència armada, el conflicte a Síria no té una solució a la vista i els intents per obrir la via a una solució política han fracassat. A més dels més de quatre milions de refugiats, 7,6 milions de sirians estan desplaçats dins del país, gran part d'ells en circumstàncies difícils o en llocs que són de difícil accés per a les organitzacions d'ajuda humanitària.
  6. 6. Ifinsaquielnostrepowerpoint

×